Cele 31 de bancnote falsificate, în cupiură de 50 de euro, retrase de pe piață acum două zile de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, erau atât de bine contrafăcute, fiind aproape identice cu cele reale.
Surse din cadrul anchetatorilor ne-au mărturisit că bancnotele măsluite erau realizate profesionist, bănuind că ar proveni dintr-o fabrică clandestină de falsificare de bani.
Inclusiv elementele de siguranță apăreau pe bancnotele contrafăcute, singurul lucru după care îți puteai da seama că erau false fiind că aveau aceeași serie.
Ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a fost adus unul dintre cei trei suspecți în acest dosar, Constantin Popescu, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Suceava, după o noapte petrecută în arestul poliției județene.
Procurorul de caz a decis cercetarea în stare de libertate a respectivului suspect, luând față de acesta măsura controlului judiciar (obligarea de a nu părăsi localitate).
Aceeași măsură a fost luată încă de luni și față de ceilalți doi suspecți în cauză, Mădălin Candrea și Andrei Cozubaș, ambii din municipiul Suceava.
Din datele oferite de anchetatori, banii falși ar proveni din Italia și au ajuns inițial pe mâna lui Andrei Cozubaș. Rolul de a plasa banii falși pe piață i-a revenit lui Constantin Popescu, care, susțin surse judiciare, primea în jur de 100 de lei pentru fiecare bancnotă plasată.
Popescu, arată anchetatorii, a cumpărat trei telefoane smartphone de la persoane din Suceava și Rădăuți pe care le contacta prin intermediul unor site-uri de anunțuri.
Luni dimineață, cei trei s-au trezit la locuințele lor cu ofițerii BCCO și procurorul de caz care aveau mandate de percheziție.
Anchetatorii continuă cercetările pentru identificarea și a altor bancnote contrafăcute și pentru a stabili de unde provin banii respectivi și ce alte persoane mai sunt implicate în acest caz.