Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2014 - Anul XIX, nr. 53 (5562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Dosar penal pentru svastica nazistă de pe BMW-ul implicat într-un accident la Plopeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la autoturismul BMW implicat într-un accident la Plopeni şi care avea pe capota din faţă, în locul siglei mărcii, o svastică, simbol nazist a cărui expunere publică este interzisă în România.

Comisarul-şef Cristian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a precizat că faţă de şoferul care s-a aflat la volan marţi noapte, când s-a produs accidentul, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind articolul 4, aliniatul 1, din OUG 31/2002, care face referire la interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Articolul invocat pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, precum şi deţinerea în vederea răspândirii sau vânzării a unor astfel de simboluri.  

Comisarul-şef a precizat că, în funcţie de ceea ce va rezulta din anchetă, cercetările pot fi extinse şi faţă de primul proprietar al maşinii sau alte persoane care ar avea legătură cu confecţionarea şi expunerea însemnului interzis.

Marţi, în jurul orei 22.30, pe DN 29, în curba de la intrarea în Plopeni dinspre Suceava, şoferul BMW-ului, identificat de poliţie în persoana lui Vasile Mighelschi, în vârstă de 29 de ani, din Plopeni-Salcea, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă, a lovit şi distrus un gard pe aproximativ 12 metri şi s-a oprit în peretele casei unei familii. Şoferul a plecat de la faţa locului cu o altă maşină, prezentându-se abia a doua zi la poliţie. Martorii accidentului au relatat că şoferul se clătina, părând a fi în stare avansată de ebrietate. Cum însă acesta nu a provocat decât pagube materiale, fără victime, accidentul a fost încadrat la tamponări, astfel că şoferul va scăpa uşor din această poveste.

După ce au efectuat verificări în baza de date şi l-au căutat pe proprietar, poliţiştii avea să afle că în dimineaţa accidentului, pe 4 martie, autoturismul a fost cumpărat cu acte de vânzare-cumpărare de tânărul de 29 de ani de la un alt tânăr de 30 de ani, tot din Plopeni.

Dosarul privind zvastica de pe BMW a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în primă fază urmând să fie audiat tânărul care s-a aflat la volan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal pentru svastica nazistă de pe BMW-ul implicat într-un accident la Plopeni.
 Vizualizări articol: 3321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Dosar penal pentru svastica nazistă de pe BMW-ul implicat într-un accident la Plopeni2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 mar 2014, 12:53:08
Zvastica e simbon hindus, n-are legatura cu nazistii, aia doar au preluat simbolul. Asadar ii poti da in judecata cu argumentul ca e simbol hindus.
2.   Emblema lui Falun Dafa trimis de
( 7 mar 2014, 13:55:39
E svastica budista pe BMW , pe cand pe steagul nazist e diferita . Dar pt. ziaristi nostri e destul sa fie doua S-uri suprapuse ca e nazi.
3.   Gabori... trimis de
( 7 mar 2014, 14:25:57
Gaborii cei isteti nevoie-mare, s-au autosesizat fara ca sa se uite macar pe Wikipedia la articolul despre svastica. Mai puneti mana pe o carte de istorie si comparati cele doua simboluri, daca accesarea internetului va depaseste si lasati omul in pace! Si ziaristii sunt la acelasi nivel cu poterasii. Adica sub zero. Daca plavanul care a scris articolul precedent referitor la accident s-ar mai fi documentat putin, poate nu s-ar fi ajuns la situatia aceasta.
4.   Puneti mana pe carte. trimis de
( 7 mar 2014, 14:32:07
Iar sunteti in plop, unde scrie in articol ca e vorba de expunere? O detine omul pentru a desface sticlele cu bere a curcanilor. Va simtiti cu musca pe caciula?
5.   Comment trimis de
( 8 mar 2014, 08:45:54
Domnilor,o maşină avea sigla din faţă secera şi ciocanul,şi mai scria un cuvânt Ponteak,dar nimeni nu la băgat în seamă pe şofer.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei