Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2014 - Anul XIX, nr. 52 (5561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Problemă complicată

Investiţii nefinalizate de 35 de milioane de lei, la şcoli, ar putea fi preluate de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrări începute în urmă cu ani de zile şi abandonate din lipsă de finanţare ar putea fi preluate, pentru a fi finalizate, de către municipalitatea suceveană, în condiţiile în care o parte din finanţare ar putea fi obţinută din fonduri nerambursabile.

Investiţiile respective, în valoare de peste 35 de milioane de lei (350 de miliarde de lei vechi), au fost demarate în urmă cu aproximativ şapte ani, la patru importante unităţi de învăţământ.

„În municipiul Suceava sunt mai multe investiţii începute de Guvern, mai exact de Ministerul Educaţiei, în 2007, dar care nu sunt finalizate nici astăzi. Acestea ar putea fi făcute prin accesarea unei măsuri recent lansate prin Programul Operaţional Regional”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Este vorba de şase proiecte, de care ar beneficia patru unităţi de învăţământ:

- campus şcolar la Liceul cu Program Sportiv, stadiul fizic de realizare a lucrărilor 48%, valoare achitată 38%, valoare 16.687.569 lei;

- extinderea modernizării sălii de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” - stadiul fizic de realizare a lucrărilor 19%, valoare achitată 19%, valoare 9,5 milioane lei;

- centru de documentare-informare la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, stadiul fizic de realizare a lucrărilor 19,6%, valoare achitată 18,84%, valoare 5.926.423 lei.

- modernizare termică grădiniţă şi colegiu la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – valoare lucrări 445.898 lei, stadiul fizic de realizare a lucrărilor 49%, valoare achitată 40,9%;

- mansardare corp grădiniţă şi extindere corp nou la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – valoare lucrări 1.120.129 lei, stadiul fizic de realizare a lucrărilor 60,83%, valoare achitată 60,83%;.

- mansardare corp grădiniţă şi extindere cu un corp nou, etapa a II-a, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – valoare 1.184.021 lei, stadiul fizic de realizare a lucrărilor 17,7%, valoare achitată 17,7%.

„Astăzi, cu excepţia contractului de la campusul şcolar, toate celelalte contracte sunt sistate”, a spus Lungu.

Ghidul solicitantului fondurilor POR spune că primăria trebuie să fie titularul acestor proiecte, care în prezent nu figurează în lista de investiţii a Primăriei Suceava.

„Căutăm să vedem cum putem transfera aceste investiţii la primărie, pentru a solicita finanţarea lor din diferenţele de fonduri rezultate în urma executării unor proiecte pe fonduri europene.

Noi, ca primărie, vrem să le finalizăm, dar avem nişte elemente neclare – valoarea de inventariere, cine face predarea-primirea, etc. Nu preluăm mâţa-n sac, trebuie verificată documentaţia de achiziţie, dacă nu este eligibilă nu se poate merge mai departe”, a adăugat edilul sucevean, care a precizat că sunt multe datorii din urmă pentru lucrările efectuate. În opinia sa, pentru a fi preluate aceste investiţii, ar trebui achitate de către Guvern toate plăţile restante, cea mai mare datorie fiind cea pentru realizarea campusului de la LPS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii nefinalizate de 35 de milioane de lei, la şcoli, ar putea fi preluate de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Investiţii nefinalizate de 35 de milioane de lei, la şcoli, ar putea fi preluate de Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei