Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2014 - Anul XIX, nr. 47 (5556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activităţi neremunerate

Profesorii din judeţ, obligaţi să corecteze gratuit tezele de simulare a examenelor naţionale din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În acest an, Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit că elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor susţine simulări ale examenului de evaluare naţională, respectiv bacalaureat. Dacă într-o primă fază, profesorii au considerat benefice aceste tipuri de examinări care au rolul de a îmbunătăţi rezultatele de la examenele de la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, ulterior, au apărut tot mai multe voci care contestă aceste testări. Mai exact, nemulţumirile sunt determinate de faptul că munca depusă de cadrele didactice care participă la simulările examenelor naţionale, în anul şcolar 2013-2014, nu este remunerată.

Potrivit prof. Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, „membrii noştri de sindicat sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă la care sunt supuşi şi de faptul că sunt obligaţi să lucreze în afara programului”.

 

Sindicaliştii: „Notele la simulări ar trebui trecute în catalog”

„O altă nemulţumire este determinată de faptul că nu există o finalitate a acestor simulări, în condiţiile în care aceste lucrări scrise, deşi sunt corectate şi sunt notate de către evaluatori, nu au valoarea unei teze, nefiind trecute în catalog. Astfel, elevii nu sunt interesaţi de rezultatele obţinute la acestea, ceea ce explică, în mare parte, eşecul simulărilor”, mai explică Giani Leonte. Acesta mai spune că ar trebui reanalizate aceste simulări ale evaluărilor naţionale şi ale examenului de bacalaureat, astfel încât notele obţinute de elevi să fie trecute în catalog ca note de la teze, pentru disciplinele respective.

 „Numai în acest fel elevii vor fi interesaţi de simulări, iar activitatea cadrelor didactice va fi într-adevăr eficientă”, a mai spus liderul sindical.

La nivelul judeţului Suceava, profesorii vor avea de corectat peste 7.500 de lucrări ale elevilor de clasa a VIII-a, peste 7.000 de teze ale elevilor de clasa a XI-a şi circa 6.300 de teze de simulare ale elevilor de clasa a XII-a.

 

Activităţi impuse pentru zilele de sâmbătă

O altă nemulţumire a personalului didactic este determinată de Calendarul şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015. Mai exact, este vorba despre o prevedere a metodologiei care stipulează faptul că înscrierile se pot face şi în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 08.00-13.00.

 Personalul care trebuie să fie, în această zi, la dispoziţia părinţilor nu este plătit pentru această activitate.

„Angajaţii îşi fac treaba fără a fi remuneraţi pentru activitatea depusă într-o zi de repaus săptămânal şi fără a se prevedea acordarea de timp liber corespunzător”, a mai completat prof. Giani Leonte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii din judeţ, obligaţi să corecteze gratuit tezele de simulare a examenelor naţionale din acest an.
 Vizualizări articol: 1688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Profesorii din judeţ, obligaţi să corecteze gratuit tezele de simulare a examenelor naţionale din acest an2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei