Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2014 - Anul XIX, nr. 47 (5556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizii anapoda

Finanțarea activităților sportive, blocată de „manevrele” aleşilor liberali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cluburile sportive, care urmau să fie susţinute cu bani de la bugetul local al Sucevei, nu au cum vedea nici un leu din fondurile de care au mare nevoie, deşi au trecut deja două luni din an. După multe şedinţe pe tema alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local, consilierii locali au reuşit „performanţa” de a-şi da cu stângul în dreptul la şedinţa de joi după-amiază, blocând acordarea finanţărilor nerambursabile, pe o perioadă nedeterminată.

Deşi modul de repartizare a sumelor prevăzute în bugetul pe 2014 pentru susţinerea activităţilor sportive a fost discutat de mai multe ori, în şedinţe informale, în urma cărora s-a întocmit şi proiectul de hotărâre care trebuia să fie aprobat ieri, în şedinţă consilierii PNL au venit cu o altă propunere de repartizare a banilor, total diferită.

Cele mai mari modificări au fost propuse pentru susţinerea fotbalului, unde în loc de un milion de lei, s-a propus 1.190.000 de lei. La handbal s-a propus diminuarea sumei alocate cu 210.000 de lei (790.000 de lei în loc de 1.000.000 de lei), la rugby s-a propus alocarea a 180.000 în loc de 150.000 lei, iar la volei 75.000 de lei, în loc de 100.000 de lei.

Diminuări de câte 10.000 de lei s-a propus la box şi la baschet, care rămâneau astfel cu câte 20.000 de lei fiecare, iar la ciclism s-a cerut înjumătăţirea sumei alocate iniţial, de la 10.000 de lei la 5.000 de lei.

Adiţional, au fost introduse la finanţare alte ramuri sportive: tenis de masă, înot, şah şi dans sportiv, fiecare cu câte 10.000 de lei.

Deşi au fost discuţii contradictorii, mai ales pe tema banilor de la handbal şi fotbal, în cele din urmă, amendamentul a trecut, mai ales că nu se depăşea suma alocată în buget, chiar de s-au făcut multe modificări la repartizare.

În mod ironic, amendamentul a fost adoptat, dar proiectul de hotărâre a fost respins. Altfel spus, operaţie reuşită, pacientul mort.

Primarul Ion Lungu i-a atenţionat pe consilieri că multe dintre echipele care depind de finanţarea de la bugetul local sunt disperate şi nu îşi pot desfăşura activitatea în lipsa acestor bani, motiv pentru care a solicitat convocarea unei şedinţe extraordinare de CL, pe această temă, pentru luni, 3 martie.

Propunerea sa nu a fost agreată de o parte din consilierii PNL, care au spus că nu pot veni la acea şedinţă, aşa cum nici propunerea de a se întâlni pe 10 martie nu a fost primită.

În schimb, cei de la PDL au spus că vor solicita ei şedinţă extraordinară luni, la ora 13.00, în ideea deblocării cât mai rapide a situaţiei, mai ales că, chiar şi după aprobarea proiectului, durează aproape o lună până cînd solicitanţii pot accesa efectiv o parte din bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțarea activităților sportive, blocată de „manevrele” aleşilor liberali.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțarea activităților sportive, blocată de „manevrele” aleşilor liberali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei