Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2014 - Anul XIX, nr. 47 (5556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dispărut din 1994

Așteptat de 20 de ani de părinţi, de soţie şi de fata care şi-a văzut tatăl doar în poze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi bătrâni din comuna Satu Mare trăiesc o dramă continuă de 20 de ani. Din 1994 nu mai ştiu nimic de fiul lor, care la acea vreme avea 21 de ani. L-au văzut ultima oară când a plecat de acasă la Rădăuţi, de unde a luat un autocar spre Cernăuţi. Se întâmpla în noiembrie 1994, iar de atunci tânărul Mircea Flutur nu a mai dat nici un semn de viaţă. Drama din acest caz nu se rezumă doar la părinţi, în momentul în care a dispărut Mircea Flutur fiind proaspăt căsătorit cu o tânără din Belarus, care era însărcinată. Astăzi, fiica lui Mircea Flutur are 19 ani şi nu şi-a văzut tatăl decât în câteva poze.

 

A venit cu soţia însărcinată acasă şi, după puţin timp, a plecat şi nu s-a mai întors 

Dispariţia lui Mircea Flutur pare un adevărat scenariu de film, al cărui final nu s-a jucat încă. Întrebările fără răspuns s-au adâncit de la an la an pentru membrii familiei. Mircea este mort sau a fugit după ce s-a hotărât să renunţe la toţi cei dragi? Şi după 20 de ani cazul rămâne la fel de complicat şi cu o mulţime de semne de întrebare.

Părinţii dispărutului, Sevastian şi Ileana Flutur, ne-au povestit că Mircea, născut în 1973, a luat drumul Germaniei încă de la vârsta de 17 ani, imediat după Revoluţia din 1989. A lucrat timp de aproximativ trei ani în Germania şi Serbia, unde a câştigat sume importante de bani. A venit acasă, la Satu Mare, cu maşină, bani de materiale de construcţii pentru casă, dar şi cu o tânără din Belarus, cu care se căsătorise când era în Germania. Era în 1994 când Mircea a venit la părinţi cu Tatiana, soţia sa, care era însărcinată. După o perioadă petrecută la Satu Mare, Mircea şi-a anunţat familia că pleacă până la Cernăuţi, unde îl aşteaptă câteva persoane. Nu a dat mai multe detalii, spun părinţii. I-ar fi spus Tatianei că se va întoarce repede. Surorilor sale, care l-au condus la Rădăuţi, de unde a luat autobuzul spre Cernăuţi, şi unui prieten le-a transmis altceva: că s-ar putea să nu se mai întoarcă prea curând. Cert este că Mircea Flutur a plecat de acasă în noiembrie 1994, spre Cernăuţi, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic de el.

 

Tatăl lui Mircea: “Ori e mort, îngropat de vreo bandă şi nu mai ştie nimeni nimic de dânsul, ori e viu, dar nu se răspunde cu nimeni”

Din 1994, Tatiana, soţia sa, care locuieşte la Moscova, a venit periodic în comuna suceveană Satu Mare, la socrii săi, împreună cu Iulia, fiica ei şi a lui Mircea Flutur. În numeroasele vizite în România, fata a învăţat parţial limba română. Acum are 19 ani. De fiecare dată când au venit la Satu Mare, cele două au sperat că vor primi o veste despre Mircea, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Îl întrebăm pe Sevastian Flutur, tatăl lui Mircea, unde crede că este fiul său.

„Eu cred aşa: ori e mort, îngropat de vreo bandă şi nu mai ştie nimeni nimic de dânsul, ori e viu, dar nu se răspunde cu nimeni.Noi nu mai pretindem nimic de la el şi nici Tania, soţia. Nu îl desparte nimeni dacă are copii cu altă nevastă, dar trebuie să ştie şi copchila asta (fiica sa de 19 ani) dacă are sau nu un tată”, îşi spune amarul bătrânul.

 

Ultima speranţă: să nu moară fără a şti soarta fiului lor

Ileana Flutur spune că sufletul ei de mamă îl simte viu pe Mircea. Tot ea însă ne povesteşte un aspect interesant, care poate duce şi spre varianta cea mai neagră cu putinţă.

„E posibil să fi intrat în vreo bandă de moldoveni, ucraineni, cine ştie.... o fi dat peste nişte oameni răi şi l-au omorât. Deşi el era pocăit şi om sincer, cred că intrase de prin Germania într-o mafie, într-un anturaj. Aşa l-am simţit eu. Dacă nu e mort, mă gândesc că are el undeva în lumea asta o familie şi s-a gândit să nu se mai întoarcă la vechea familie”, spune îndurerată femeia.

Marea dorinţă a celor doi bătrâni este să nu moară înainte de a afla ce s-a întâmplat cu fiul lor.

„Moşul meu are 80 de ani, eu mă apropii de 70 de ani, vrem să ştim ce e cu el, dacă e mort sau dacă e viu”, spune femeia. 

 

Drama fetei care nu şi-a văzut niciodată tatăl

Bătrânii spun că dacă fiul lor trăieşte şi se întoarce acasă îl vor ierta. La fel va face şi Tatiana. Fiicei sale de 19 ani, Iulia, îi va fi cel mai greu să-l ierte, cred bătrânii. Aceştia povestesc că atunci când cele două vin la Satu Mare, chiar şi de două ori pe an, tânăra caută puţinele poze cu tatăl ei şi începe să plângă.

„Să vină acasă, să caute fata..... dacă nu-i trebuie Tania, dacă nu-i trebui mamă şi tată, să vină măcar pentru copilă, numai inimă de mamă să nu ai, în situaţia mea”, ne-a spus printre lacrimi Ileana Flutur. 

 

Indiciile care duc spre varianta că Mircea a fugit de părinţi şi de soţie 

L-am găsit la Satu Mare şi pe cel mai bun prieten al lui Mircea Flutur. Corneliu Şuian, care a vorbit cu Mircea înainte de plecarea acestuia la Cernăuţi, vine cu detalii foarte importante, care întăresc speranţa familiei că acesta trăieşte.

„El i-a lăsat nişte bani nevestei şi i-a spus că se întoarce, aveam să aflu ulterior, dar mie, ca prieten, mi-a spus altceva. S-a exprimat că dacă nu se întoarce peste doi ani se va întoarce peste zece ani. Avea ambiţie foarte mare, era foarte descurcăreţ, era genul de om care risca foarte mult”, spune Corneliu Şuian. El ne-a explicat că Mircea Flutur a spus că e posibil să se întoarcă după doi sau zece ani ca reacţie la faptul că avusese o bună perioadă de timp neînţelegeri cu mama sa. De altfel, Mircea Flutur i-ar fi spus şi unei surori că e posibil să se întoarcă după zece ani, iar unui frate de-al său, să folosească materialele sale de construcţie, pentru că el îşi va face casă peste câţiva ani. Aşadar, indicii care duc spre varianta că acesta a plecat de bună voie şi ştia că va lipsi o perioadă mai lungă de timp. Totuşi, au trecut aproape 20 de ani, iar Mircea Flutur nu şi-a contactat deloc familia. Apropiații cred că acesta, chiar dacă ar fi avut iniţial gânduri de plecare, în timp ar fi trebuit să dea măcar un semn de viaţă. Nu s-a întâmplat însă aşa, iar varianta ca acesta să fie mort le dă fiori.

 

Mircea Flutur va fi dat dispărut oficial după 20 de ani de când nu a mai fost văzut

Disparţia lui Mircea Flutur mai are un element ieşit din comun. El nu a fost dat dispărut oficial de familie. Părinţii săi spun că au vrut să-l dea dispărut, însă şeful de post de la Satu Mare de la acea vreme le-a spus că nu e vorba de dispariţie, ci de plecare voluntară, condiţii în care nu le-a rămas decât să-l aştepte acasă. Recent, părinţii lui Mircea Flutur au trimis o scrisoare către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, cerând ajutor pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiul lor.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a precizat că s-au demarat procedurile pentru ca Mircea Flutur să fie dat în urmărire, în calitate de dispărut.

 

Mircea Flutur este viu în documente

La Primăria comunei Satu Mare nu a ajuns niciodată vreun document care să ateste decesul lui Mircea Flutur, aşa cum cer procedurile.

Cornel Florean, secretarul Primăriei comunei Satu Mare, a declarat: “Nu există certificat de deces, pentru că nu am primit nici un document cu privire la decesul său. Mircea Flutur figurează viu la noi”.

Membrii familiei speră că prin mediatizarea cazului în presă şi în mediul online vor primi o veste de la Mircea. Cu toţii speră că acesta trăieşte şi, după 20 de ani, îşi va da seama că sunt oameni care suferă enorm pentru că el a ales să întrerupă orice legătură cu ei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Așteptat de 20 de ani de părinţi, de soţie şi de fata care şi-a văzut tatăl doar în poze.
 Vizualizări articol: 10882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Așteptat de 20 de ani de părinţi, de soţie şi de fata care şi-a văzut tatăl doar în poze5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce se intimpla cu romanii !? trimis de
(28 feb 2014, 13:04:57

Cei mai multi dintre cei care iau decizia sa plece observ ca o fac pentru ca nu vad sa aiba vreo perspectiva aici. Ceea ce este uneori adevarat, alte ori nu.
Am cunoscut multe persoane care se plang ca nu pot gasi un loc de munca decent sau nu-si doresc sa traiasca intr-o tara asa de putin civilizata. Desi poate nu pare adevarat am cunoscut si foarte multe persoane care au reusit aici si au o viata poate mai buna decat in afara (nu ma refer la oile negre ale societatii).
Toti arata cu degetul dar nimeni nu face nimic. Suntem peste 19 milioane de romani si mereu am fost constransi sa ne uram apartenenta la grup si valori culturale. In strinatate romanii nu se saluta sau nu vor sa se cunoasca! De ce?

Acest lucru ne face in fiecare clipa mai slabi in fata oricarei amenintari sau nedreptati.
Cind oare va fi bine si la noi si vom scapa de cei ce isi bat joc de noi si tara!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei