Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2014 - Anul XIX, nr. 45 (5554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pace pentru alţii

Preot cercetat penal după ce a sărit la bătaie la un executor judecătoresc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandal şi scene ireale la Bosanci, unde preotul Mihai Constantin Croitoru a fost la un pas să-l altoiască zdravăn pe executorul judecătoresc venit să-i ridice autovehiculului marca Dacia Logan, pe care faţa bisericească o luase în leasing şi nu a mai plătit ratele. Iritat de prezența executorului judecătoresc Radu Stărică, dar şi a celor doi reprezentanţi ai firmei SC Montan Star SRL Piteşti, preotul şi-a ieşit practic din minţi.

„Preotul curăţa cu o foarfecă nişte trandafiri în faţa casei, iar după ce a terminat i-am explicat motivele pentru care am venit la domiciliul său. În acel moment, a avut un comportament de-a dreptul huliganic şi foarte violent, împingându-mă şi îmbrâncindu-mă pentru a ieşi din curte. În drum i-am spus că acţiunea sa este ilegală şi voi sesiza poliţia, iar apoi m-am urcat în maşină cu intenţia de a pleca spre Suceava. Nu am bănuit că mă va ataca, dar în timp ce şoferul încerca să pornească maşina, m-am trezit cu preotul repezindu-se spre portieră, pe care a smuls-o, şi m-a lovit în zona capului. Toţi cei din maşină s-au speriat, iar eu din instinct am tras portiera şi am închis-o, iar şoferul a plecat rapid de la faţa locului”, a povestit executorul judecătoresc Radu Stărică.

Pentru acest incident, petrecut în postul Paştelui anului 2013, împotriva lui Mihai Constantin Croitoru, care este preot la biserica din satul Negrileasa, comuna Stulpicani, a fost formulată plângere penală.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat existenţa unui dosar penal pe numele preotului Croitoru, dar şi faptul că acesta este urmărit penal pentru comiterea a două infracţiuni de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti prevăzute de Noul Cod Penal.

 

Nu a mers cu jandarmii pentru că s-a gândit că are de-a face cu „un slujitor al Domnului”

În faţa furiei preotului din Bosanci care profesează la Negrileasa, adică la circa 100 de km de casă, executorul judecătoresc Radu Stărică a fost practic fără replică, dar şi fără apărare. În mod normal, la orice executare silită se merge cu jandarmi. Nu a fost şi cazul la acţiunea de la locuinţa preotului Mihai Constantin Croitoru, iar executorul judecătoresc are şi o explicaţie.

„Am plecat de la premiza că debitorul este în fapt un slujitor al Domnului şi am considerat că nu este cazul să apelez la ajutorul forţelor Poliţiei sau Jandarmeriei. Se vede treaba că m-am înşelat amarnic”, a arătat Radu Stărică.

În cursul zilei de ieri am încercat să luăm legătură şi cu preotul Croitoru pentru a afla un punct de vedere despre incidentele de anul trecut, dar nu am reuşit să-l contactăm. Potrivit anumitor surse, preotul paroh din Negrileasa ar fi plecat din ţară pentru o anumită perioadă.

 

Acum şapte ani era “agent de vânzări”, acum nu apare preot pe nicăieri

Preotul din Negrileasa a reuşit să cumpere în leasing autoturismul marca Dacia Logan în baza unei adeverinţe de salariat eliberată în 2007 de o firmă din Slatina. Potrivit acestei adeverinţe, eliberată de SC Vornicu Impex SRL Herla-Slatina, Mihai Constantin Croitoru figurează ca agent de vânzări, cu un venit lunar de 1.485 de lei.

Interesant este că după executarea nereuşită din primăvara anului trecut, executorul judecătoresc a încercat să pună poprire pe salariul preotului pentru a recupera treptat datoria de 3.860 de euro şi 7.868 de lei nechitată firmei de leasing din Piteşti.

Surpriză însă: reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au trimis un răspuns prin care Mihai Constantin Croitoru nu figurează în evidenţele lor ca fiind salariat pe undeva.

În aceste condiţii, există câteva mari semne de întrebare. Fie preotul Croitoru lucrează la negru în parohia de la Negrileasa, fie reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu s-au sinchisit să trimită vreo evidenţă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, deşi sunt obligaţi prin lege să facă acest lucru.

Aşa se face că deşi au la mână toate actele, inclusiv încuviinţarea cererii de executare silită, reprezentanţii firmei de leasing din judeţul Argeş încă nu au reuşit să recupereze nici măcar un leu de la preotul din Negrileasa. Mai mult, acesta continuă să folosească Dacia Logan pe care a cumpărat-o acum aproape şapte ani şi pe care nu a plătit-o.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preot cercetat penal după ce a sărit la bătaie la un executor judecătoresc.
 Vizualizări articol: 6789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 11 voturi
Preot cercetat penal după ce a sărit la bătaie la un executor judecătoresc3.7511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FOARTE URAT trimis de
(26 feb 2014, 12:02:14
1.Politicienii sunt cei mai mari hoti, nu-i subestima.
2.Înca o dovada că hirotonirile se fac anapoda.Cei chemați a sluji la altar șomează iar cei șmecheri dau din coate și se cațără pe un post cald.
Sunt canoane ale sfinților părinți care spun ca un preot ce agresează o persoană fizic să fie depus din treapta preoției. Dacă aș fi enorias la parohia dumnealui i-aș aminti canonul zilnic și nu l-aș recunoaște ca preot demn de haina ce o poartă.Păcat că de pe urma unui asemenea incident suferă ceilalți preoți care se ostenesc să slujească cu bunătate și bucurie atât în biserică cat și în afara ei.

2.   Va rog nu comentati .... trimis de
(26 feb 2014, 12:37:05
...avind in vedere ca asta e paralel cu biserica si canoanle ei pustanu asta a lui tureatca amu vreo 2 ani o sarit la bataie la un om ce deja avea o crima la activ ca so bagat cu plugu in ogoru lui la arat si oamenii lor tolerat ca nici mucii nu si io fost sters de la nas,asa ca daca nu era din bosanci mandoiesc car fi pe site .Deci tratati art. ca un pamflet ca sin ziarele sudiste unde ti vine rau numa la titluri cu ponta and co.Liniutele (cratimile mai nou) sint permise in mediul online.
3.   E bine asa trimis de
(26 feb 2014, 16:18:10
Bine le face ca executorii sint foarte indrazneti la ei nu exista dumnezeu nici mila se cred sf.petru sa le dea pe cocoasa pina zic eu STOP
4.   "Slujitor al Domnului" trimis de
(26 feb 2014, 17:45:29
Foarte bine ti-a facut bai Nea La Starica, inca mai rau iti trebuia. Matale cand te duci sa-ti faci treaba nu trebuie sa faci discriminare intre oameni pe criterii de clase sociale, sex sau culoarea pielii. La tigan/rrom, smecher sau la popa trebuie sa te duci cu aceleasi "scule", daca m'ai inteles ce vreau sa zic.
5.   Comentariu trimis de
(26 feb 2014, 17:56:53
nu-i prima data cand sandrinio arata ca, pt el , timpul curge foarte greu spre deloc. anul trecul in septembrie, scria intr-un articol ca TOTUL S-A INTAMPLAT RECENT, facand referire la un eveniment petrecut cu trei luni in urma... cat despre preot.. sigur are aceasta calitate? daca o are , e vai de el! Dumnezeu sa-l ierte, ca s-a bagat la grea randuiala.” nu voi uita niciodata cuvintele sf ap. Pavel care zice ca preotul... nu trebuie sa fie deprins sa bata... etc” un fur de cele sfinte!
6.   Comentariu trimis de
(27 feb 2014, 18:45:17
Starica asta e o panarama de om cu 2 fete.Am avut si eu deaface cu acest specimen si vreau sa va spun ca nu e asa de neajutorat precum pare.Il intereseaza doar banii si sa-si bata joc de oameni. Nu cred ca preotul in cauza "era sa-l altoiasca" si nu cred ca "şi-a ieşit practic din minţi". Sa fim seriosi.Executorii ar face orice ca sa-si indeplineasca scopul.

Starica a spus ca preotul l-a imbrancit ca sa iasa din curte. Dupa cum am spus am avut si eu deaface cu el si vreau sa va spun ca in cazul meu NU AVEA NICI UN ORDIN DE EXECUTARE. Cand l-am intrebat ce cauta in curtea mea a inceput sa tipe la mine.Cand s-a mai calmat a plecat spunand ca "nu s-a terminat" Oricum la mine a mai fost doar cu o singura persoana care conducea masina cu care a venit din Suceava pana acasa la mine in Ipotesti.
Probabil si in cazul d-lui din Bosanci s-a intamplat la fel.Poate ca Starica e obisnuit sa mearga la executari fara ordin judecatoresc...Oricum cine e ca el???:))
Nici la mine nu a venit cu jandarmi si eu nu sunt o fata biseriecasca. Pai domnu Raducu inseamna ca minte.
Sa fim seriosi. Nici Dl. Radu Starica nu are incredere in el insisi. Deci nici noi nu ar trebui, pt ca el ce viseaza noapte spune urmatoarea zi la ziar.!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei