Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2014 - Anul XIX, nr. 44 (5553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Holuri goale

Fără agitaţie şi cozi în şcolile sucevene, în prima zi de înscriere în clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ieri a debutat prima etapă de înscriere în învăţământul primar, părinţii având posibilitatea de a depune documentele până la data de 14 martie, de luni până vineri, în intervalul orar 8-20, şi sâmbăta, în intervalul 8-13.

Cu toate că numărul părinţilor care s-au prezentat încă din prima zi la secretariatele şcolilor în cadrul cărora doresc să-şi înscrie viitorii boboci la clasa pregătitoare nu a fost mic, nervii, aglomeraţia şi statul la cozi au dispărut faţă de anii trecuţi, când zeci de părinţi s-au înghesuit să fie primii la secretariate.

De menţionat că părinţii au avut posibilitatea de a se programa telefonic pentru a veni să depună cererea tip de înscriere, fapt ce a decongestionat vizibil holurile unităţilor şcolare.

În plus de asta, cel puţin în prima zi sistemul informatic al Ministerului Educaţiei Naţionale a funcţionat fără probleme.

 

Părinţi veniţi de la ora 6 pentru a-şi înscrie copiii

Puţin după ora 10.00, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, un singur părinte se afla la secretariat pentru a-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare. Scenariu similar şi la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, unde un singur tătic era nerăbdător şi „puţin emoţionat”, după cum el însuşi a declarat, să depună actele.

Potrivit acestuia, „sunt proceduri bune, în regulă, simple, nu se cer multe acte. Este o şcoală bună”.

Iuliana Hociung, secretara Şcolii Nr. 8, a admis că părinţii sunt mult mai relaxaţi, conştientizând faptul că toţi copiii vor avea locuri în şcoli şi nimeni nu va rămâne neînscris.

Aceasta a mai adăugat că „la ora 6 dimineaţă erau deja doi părinţi care aşteptau în faţa şcolii. Au avut toate documentele, iar totul a decurs normal, fără probleme”.

La Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, unitate care în anul şcolar următor îşi propune să organizeze patru clase pregătitoare, în jurul amiezii, la secretariat era doar personalul şcolii.

 

A II-a etapă va debuta în 25 martie

Documentele pe care părintele trebuie să le prezinte la secretariatul şcolii, dar şi alte informaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina electronică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, la secţiunea „Înscrierea în învăţământul primar 2014”. Totodată, cei interesaţi pot obţine informaţii şi la 0.800.816.230. Numărul de telefon trebuie apelat în intervalul 8-16.

La etapa a II-a, care se va desfăşura în perioada 25 martie – 4 aprilie, participă doar cei care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ după prima etapă. În data de 11 aprilie, la fiecare unitate de învățământ se vor afişa listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare.

 

Peste 200 de copii evaluaţi înainte de înscriere

Pentru a şti dacă viitorul elev ar parcurge cu succes fie clasa I, fie clasa pregătitoare sau grupa mare de la grădiniţă, părinţii pot solicita evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului lor. La nivelul judeţului, evaluarea se face în opt centre, în perioada 18 februarie - 12 martie 2014. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, „în primele patru zile, adică săptămâna trecută, 213 copii au fost evaluaţi. Pentru 12 dintre aceştia s-a făcut recomandarea de înscriere în grupa mare de la grădiniţă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără agitaţie şi cozi în şcolile sucevene, în prima zi de înscriere în clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fără agitaţie şi cozi în şcolile sucevene, în prima zi de înscriere în clasa pregătitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei