Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2014 - Anul XIX, nr. 39 (5548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi la transportul în comun

Peste 700 de abonamente TPL speciale pentru elevi şi pensionari, eliberate din prima zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abonamentele speciale pentru elevi şi pensionari s-au dovedit a fi la mare căutare, chiar din prima zi din care au fost scoase la vânzare la ghişeele TPL din municipiul Suceava.

De la primele ore ale dimineţii, elevii şi pensionarii s-au prezentat la ghişeele TPL din Centru, Obcini şi Burdujeni pentru a solicita abonamentele speciale.

„În prima zi au fost eliberate peste 700 de abonamente cu preţ redus pentru elevi şi pensionari. Cele mai multe solicitări – peste 500, au venit din partea elevilor, care aşteptau de mult să le fie acordate aceste facilităţi”, a precizat directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc.

Acordarea acestor facilităţi la transportul în comun a fost aprobată în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Local Suceava, iar de marţi dimineaţă, abonamentele speciale au şi fost disponibile pentru cei interesaţi.

Pensionarii suceveni, indiferent de venituri, vârstă sau tipul de pensie, beneficiază de o reducere de 50% la achiziţionarea de abonamente TPL pentru transportul în comun din municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru obţinerea acestor abonamente speciale, în valoare de 33 de lei, ei trebuie să se prezinte la ghişeele TPL cu buletinul şi cel mai recent cupon de pensie.

Tot de ieri sunt disponibile şi abonamentele speciale pentru elevi, în valoare de 30 de lei, din care aceştia plătesc efectiv doar 15 lei. Elevii care au mai beneficiat de această facilitate şi anul trecut se pot prezenta cu vechiul abonament, pentru a solicita unul nou, în vreme ce pentru cei care beneficiază prima dată de această facilitate sunt necesare acte doveditoare, de la instituţia de învăţământ în care sunt încadraţi.

De reducere la transportul în comun din municipiul Suceava vor beneficia şi studenţii suceveni, dar abonamentele speciale pentru ei, în valoare de 30 de lei, din care 50% li se decontează pe bază de cerere de la bugetul Ministerului Educaţiei, vor putea fi solicitate de mâine dimineaţă.

Pentru că nu se ştia valoarea acestora înainte de şedinţa de Consiliu Local de luni, abonamentele nu aveau cum să fie tipărite.

„Am solicitat luni, după şedinţă, tipărirea lor în regim de urgenţă, miercuri trebuie să ne vină de la Arad şi de joi dimineaţă le vom scoate la vânzare”, a precizat directorul TPL.

În municipiul Suceava sunt 26.000 de pensionari, potenţiali beneficiari ai abonamentelor cu preţ redus, în vreme ce numărul elevilor şi studenţilor care beneficiază de abonamente cu preţ redus este de aproximativ 3.500.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 700 de abonamente TPL speciale pentru elevi şi pensionari, eliberate din prima zi.
 Vizualizări articol: 1489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 700 de abonamente TPL speciale pentru elevi şi pensionari, eliberate din prima zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei