Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În munţii Bucovinei

Minora dispărută din Bucureşti, spovedită, cazată şi mai apoi trimisă acasă de călugării Mănăstirii Sihăstria Rarăului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Apele începe să se limpezească în ceea ce o priveşte pe Iulia Ionescu, eleva în vârstă de 15 ani dispărută miercurea trecută din Bucureşti şi care a fost de negăsit timp de trei zile. Cu certitudine se poate spune că în seara zilei de vineri, 14 februarie, a ajuns la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, aflată la câţiva kilometri de municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit călugărilor de aici, minora a participat la slujba de noapte, care a început la miezul nopţii şi s-a încheiat la 2.30, apoi a mers la culcare, iar sâmbătă a asistat din nou la Sf. Liturghie, pentru ca la orele amiezii să fie urcată într-o maşină aparţinând lăcaşului de cult şi trimisă la Suceava, unde a fost urcată în tren pentru a pleca spre casă.

„Nu am recunoscut-o şi nu am ştiut că este căutată pentru că noi nu avem curent, nu avem televizor sau calculator. De aceea nici nu am ştiut că este dispărută, dar am aflat de la ea după spovedanie”, a arătat monahul Marcu de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului.

Nici stareţul de aici, arhimandritul Ioan, a spus că nu ştia despre faptul că Iulia Ionescu este fugită de acasă şi că o caută o întreagă armată de oameni.

„Era tânără şi era noaptea când am aflat ce e cu ea. Nu puteam lăsa o fată singură, din Bucureşti, să meargă pe aici pe drumurile de munte. Noi nu avem calculator, nu avem curent, de unde să ştim că era urmărită. A doua zi am dus-o cu maşina mănăstirii la Suceava şi i-am zis să sune la părinţi pentru ca aceştia să fie liniştiţi”, a arătat stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului.

 

Cum au explicat călugării faptul că nu au colaborat cu poliţiştii

Arhimandritul Ioan a mărturisit că fata şi-a anunţat dorinţa de a se călugări, dar i-a precizat că acest lucru se poate realiza doar după vârsta de 18 ani, cu acordul părinţilor şi al duhovnicului. Minora părea obosită, supărată şi în depresie, iar acesta, spun călugării, este motivul pentru care nu au lăsat-o să plece de una singură de la mănăstire.

În ceea ce priveşte lipsa de informare a poliţiştilor, care au căutat-o pe Iulia Ionescu atât vineri cât şi sâmbătă, stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului a explicat: „Vineri, când a venit poliţia pentru prima dată, fata nu era aici. Apoi au venit din nou sâmbătă, în jurul orei 15.00, dar le-am spus că fata a plecat cu maşina de la noi spre gara din Suceava. De aici nu mai ştiu ce s-a întâmplat”.

Dacă despre ce s-a întâmplat la Sihăstria Rarăului se ştiu toate datele, rămâne un mister unde a fost minora în celelalte două zile.

Potrivit anumitor surse, Iulia Ionescu a povestit că a plecat miercuri cu un microbuz din Bucureşti spre Târgu Neamţ. Cel mai probabil, fata a stat două nopţi la Mănăstirea Agapia sau Văratec, apoi a ajuns vineri la Sihăstria Rarăului, unde a petrecut o noapte.

Apoi, a ajuns în trenul care mergea de la Suceava spre Bucureşti, unde a fost recunoscută de şeful de tren, căruia i s-a părut suspect că fata s-a schimbat într-un compartiment al vagonului. La Focşani, poliţiştii care o preluaseră pe parcurs au coborât-o din tren şi au dus-o spre destinaţie cu un alt mijloc de transport.

 

Postare ciudată pe Facebook, pe site-ul Mănăstirii Sihăstria Rarăului

Legat de comentariile negative la adresa călugărilor de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului că nu au anunţat poliţia în timp util despre prezenţa Iuliei Ionescu în acest lăcaş de cult, pe adresa de Facebook a mănăstirii a apărut ieri după-amiază un comentariu destul de ciudat. Dacă acesta a fost postat de un membru al comunităţii monahale de la Sihăstria Rarăului este destul de grav, şi asta pentru că în conţinut apar date care nu puteau fi spuse decât la spovedanie, ori în acest fel secretul spovedaniei a fost încălcat.

Iată cum sună acest comentariu, un răspuns la o altă postare legată de subiectul Iulia Ionescu: „În pragul serii venind un oaspete trimis de Dumnezeu şi însoţit de o maică şi un călugăr căutînd Mântuirea! Nu îl poţi trimite la o altă Mânăstire fie şi de maici, aşa că dvs (…) încercaţi să aruncaţi vina pe Arhimandritul Ioan, care este Duhovnicul miilor de oameni care sunt trăitori, nu mai vorbim de alţii care fac parte din alte culte şi tot urcă până în vârful Rarăului să vadă şi ei şi să audă ce se întîmpla pe acel Colţ de Rai al Rarăului! Dacă chiar vă preocupa starea acelei fete, mergeţi şi va interesaţi la şcoală, în familie, de unde au început problemele... De ce Profesoara X merge la radiestezie? De ce profesoara cutare merge la Reyki şi alte minunăţii drăceşti... aceştia experimentează pe copii din şcoli, pe copiii dvs… iar problemele din familie vin şi pun capac şi inima omului este aceea care trece prin traume din cauza informaţiilor primite, trăite, gândirea la ce va să fie mai târziu se trezeşte la realitate, anticiparea unui viitor mai puţin bun aduce în mintea celui pe care Dumnezeu îl luminează, apar întrebările de sine, ce va fi cu sufletul unde se va sălăşlui după moarte, centrul acestui univers este în inima noastră, tot ce gândim ajunge să îl trecem prin inima carnală şi în noi se dezlănţuie întreaga Creaţie a lui Dumnezeu, apar schimbări extraordinare! Nu noi mai gândim, ci însuşi Hristos Iisus este cel care ne va conduce spre Mântuirea Sufletului, dar şi spre sănătatea Trupului! Amin!“.

Trebuie menţionat că reiki şi radiestezia sunt nişte tehnici terapeutice neconvenţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minora dispărută din Bucureşti, spovedită, cazată şi mai apoi trimisă acasă de călugării Mănăstirii Sihăstria Rarăului.
 Vizualizări articol: 4518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Minora dispărută din Bucureşti, spovedită, cazată şi mai apoi trimisă acasă de călugării Mănăstirii Sihăstria Rarăului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BOR ia masuri trimis de
(18 feb 2014, 11:23:36
Biserica a urmarit cu ingrijorare sfintita drama oitei ratacite din Bucuresti.Pentru a evita asemenea drame Biserica propune construirea unei manastiri langa fiecare bloc si a unui schit langa fiecare trei blocuri.Dacă avea o mănăstire pe lângă casă, mai bătea biata fată atâta drum, până în Moldova? Nu mai bătea, normal. Iar banii pe care i-a dat pe bilete de tren i-ar fi putut dona pentru construcția Sfintei Catedrale a Mântuirii Neamului.E nevoie de asemeni de înființarea urgentă a unui SMURD creștin-ortodox, cu ambulanțe sfințite, care să aibă girofar cu clopote electronice, tulumbă cu apă sfințită și kitul ”Ultima împărtășanie” pentru situațiile nefericite.
2.   Foarte interesant trimis de
(18 feb 2014, 11:32:41
Intr-adevar. Nu exista curent electric, calculator sau internet...dar Manastirea are pagina de facebook! O adevarata minune telepatica...
3.   O tanara in noapte trimis de
(18 feb 2014, 11:37:02
Domnul Geo urca ingandurat cu masina drumul spre Sihastria Raraului.Avea de discutat ceva cu staretul.Era ora cand se ingana seara cu noaptea.Deodata ,in lumina farurilor vazu o silueta.Era o tana cu parul despletit care urca agale.Mai incolo vazu o alta tanara .Si tot asa vazu vreo cinci tinere cu parul despletit care urcau ingandurate panta.Ajunse la manastire.Parinte,ce e cu fetele alea care urca spre schit?Sunt tinerele din noapte care cauta mantuirea.Trimitem dupa ele un echipaj format dintr-un calugar si o calugarita.Aici la schit le spovedim,cazam si apoi le trimitem pachet acasa.
4.   Marturisirile parintelui Marcu trimis de
(18 feb 2014, 12:03:16
"Noi nu avem curent, nu avem televizor sau calculator,nu avem telefoane scumpe, cu GPS, iar iPhone-urile sunt, precum știm, uneltele Satanei, deci nu le folosim din start, așa că apelăm la porumbei călători pentru a dialoga cu mănăstirile din teritoriu si cu autoritatile. Cum în zona Moldovei a fost cam ceață, zilele astea, porumbeii au refuzat categoric să se ridice de la sol, deci vă dați seama că n-am putut comunica deloc cu politia si prefectura.De asemenea folosim buciume pentru a transmite stirile dar in ziua aceea calugarul Anton,buciumar sef ,suferea cu spatele si n-a putut sa se catere pe deal cu ditamai buciumul dupa el.Folosim si focuri de avertizare,dar fiind ceata nu a luat foc iasca.
5.   Comentarii rautacioase ! trimis de
(18 feb 2014, 17:10:23
Parinti fetei au suferit foarte mult , insa nu putem invinovati preoti de la Rarau pentru cele intamplate. Pana acum nu au mai fost asemenea cazuri si de aceia nici preoti nu au reactionat asa cum ar fi fost normal. Totusi au sfatuit-o sa mearga acasa si au dus-o cu masina la gara la Suceava iau cumparat si bilet , de asemenea au pus fata sa dea telefon la parinti ca este bine si ca se intoarce acasa . Toate astea sunt fapte de laudat insa fata a plecat de acasa cu doua zile mai devreme si nu se stie exct pe la ce manastiri a fost si daca cei din manastirile respective au cunoscut-o. Daca statea intru-un singur loc atunci se putea face vinovat cineva dar asa ea a fost in permanenta deplasare , din jud. Neamt in jud. Suceava si apoi a plecat spre casa. Sunt sigur ca fata nu si-a dat seama ce suferinta provoaca parintilor si ce probleme creaza tuturor celor care au cautat-o si chiar celor care au gazduit-o. Ma bucur ca sa terminat cu bine .Invatatura de minte pentru toti, inclusiv si pentru fete bisericesti.
6.   O varsta foarte periculoasa trimis de
(18 feb 2014, 17:41:35
Aceasta este o vârstă de 15 ani foarte periculoasă; decât o oră de Religie, mai bine o oră de Educaţie Civică, de Psihologie aplicată. Un psiholog sau un poliţist de proximitate le-ar putea arăta copiilor care sunt realităţile societăţii. Aceste lucruri ar fi mult mai practice decât o oră de chestii care sunt abstracte.Să înveţi câteva texte care să nu fie explicate este în detrimentul copiilor. La 15 ani este dificil să înţelegi texte biblice, să înţelegi anumite concepte religioase şi este vârsta la care poţi fi uşor de manevrat. Eşti în prag de maturitate, aproape de momentul în care răspunzi pentru faptele tale şi decizi asupra propriei persoane, moment când mulţi profită de acest lucru. Voit sau nevoit, se întâmplă să modifici concepţiile unui copil, chiar şi fără să doreşti acest lucru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei