Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 feb 2014 - Anul XIX, nr. 37 (5546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Lămuriri

S-a dezlegat misterul: minora dispărută şi căutată de jumătate de ţară a fost găzduită la Mănăstirea Sihăstria Rarăului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

UPDATE

Iulia Ionescu, eleva din Bucureşti dispărută fără urmă timp de trei zile, a stat o noapte şi la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, din apropiere de Câmpulung Moldovenesc. Călugărul care a condus-o la gară şi cu care a fost văzută minora în vârstă de 15 ani provine de la acelaşi lăcaş de cult.

Conform unor surse judiciare, Iulia Ionescu a povestit că a plecat miercuri cu un microbuz din Bucureşti spre Târgu-Neamţ. Cel mai probabil, fata a stat două nopţi la mănăstirea Agapia, apoi a ajuns vineri la Sihăstria Rarăului, unde a petrecut o noapte. Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi anchetatori au venit cu poza fetei la mănăstire, pentru a-i întreba pe călugări dacă au văzut-o pe Iulia. Stareţul însă a minţit, ascunzând poliţiştilor faptul că fata se află acolo. Ulterior, preotul a mărturisit că s-a speriat de consecinţe şi a spus Iuliei să se ducă acasă. Fata a fost urcată în Dacia-papuc a mănăstirii şi condusă de un călugăr la gara din Suceava. Acolo, călugărul i-a cumpărat bilet şi i-a înmânat telefonul lui de pe care Iulia i-a trimis mesaj mamei sale, că se întoarce acasă

Ioan Larion Neagoe, stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului, a declarat astăzi că a făcut tot ceea ce este creştineşte pentru a o ajuta pe Iulia Ionescu.

Potrivit părintelui Neagoe, poliţiştii au venit să întrebe despre minoră în cursul zilei de vineri, dar la acea oră Iulia nu ajunsese încă la Sihăstria Rarăului. Ulterior, eleva pe care o căuta o ţară întreagă, a ajuns la lăcaşul de cult din apropierea municipiului Câmpulung Moldovenesc.

„La spovedanie mi-a spus cine este, dar pentru că era prea târziu i-am spus să stea peste noapte la noi. Am sfătuit-o să-şi sune părinţii pentru ca aceştia să nu stea cu grijă, iar a doua zi, sâmbătă, am trimis-o cu o maşină la Suceava. A fost însoţită de un călugăr de la noi care a ajuta-o să urce în tren şi care i-a cumpărat şi bilet. Poliţia a venit din nou cu poza fetei, dar asta se întâmpla sâmbătă, pe la ora 3 după-amiază. Le-am spus că fata a fost la noi, dar că am trimis-o acasă. Eu am făcut tot ceea ce este creştineşte în acest caz”, a povestit stareţul Ioan Larioan Neagoe.

Povestea este cunoscută de aici, în sensul că Iulia a urcat în trenul internaţional Moscova – Sofia, unde a fost preluată de poliţişti şi dusă în siguranţă la familia ei.

 

O adevărată nebunie s-a creat în jurul Iuliei Ionescu, eleva în vârstă de 15 ani care a dispărut miercuri la amiază de acasă, din Bucureşti, pentru ca mai apoi să fie găsită vie şi nevătămată după ce a urcat din Gara Burdujeni într-un tren care urma s-o ducă spre domiciliu.

Chiar dacă fata nu a suferit nici o traumă, cel puţin de ordin fizic, controversele şi misterele vizavi de locul sau locurile unde s-a aflat în perioada în care jumătate din România o căuta sunt mai adânci ca niciodată.

Nici declaraţia de aseară, potrivit căreia s-a aflat în pelerinaj pe la mai multe mănăstiri din judeţele Neamţ şi Suceava, nu pot alunga întrebările rămase încă fără răspuns.

Cert este că fata a avut un sprijin din mediul monahal, fiind adusă la Gara Burdujeni de un călugăr, care i-a cumpărat bilet de tren, a ajutat-o să urce în vagon şi mai apoi a dispărut.

Acum, nimeni nu mai recunoaşte că a văzut-o sau a găzduit-o pe Iulia Ionescu, iar ce s-a întâmplat în cele trei zile poate fi povestit cu exactitate doar de cea care a fost principala protagonistă a acestui veritabil thriller încheiat totuşi în mod fericit.

 

Filmul după-amiezii zilei de sâmbătă

Sâmbătă, 15 februarie 2014. La trenul internaţional care vine de la Moscova şi merge spre Sofia sunt ataşate două vagoane cu destinaţia Bucureşti Nord. Şeful de tren Cornel Grigoriciuc observă ceva mai aparte, şi anume că o adolescentă este urcată în tren de un călugăr, acelaşi care îi cumpărase şi biletul de călătorie. Bărbatul îşi ia rămas bun de la minoră, iar apoi dispare fără urmă. Pe drum apar şi alte elemente care-i sporesc suspiciunea şefului de tren.

„La urcare era îmbrăcată cu o fustă lungă de culoare gri şi o bluză de trening tot de culoare gri, iar pe cap avea un batic şi un fular. După Staţia CF Roman, fata s-a schimbat cu o pereche de pantaloni negri şi un palton negru şi a rămas cu capul descoperit. Cât a călătorit cu trenul a fost foarte liniştită şi a citit dintr-un dosar în care erau mai multe foi A4”, a povestit şeful de tren Cornel Grigoriciuc.

Mai apoi, din Bacău se urcă în tren şi câţiva poliţişti, iar şeful de tren îşi dă seama că minora este nimeni alta decât fata căutată de trei zile şi îşi sună superiorii.

Între timp, Iulia este luată în custodie de către poliţişti, care la Focşani decid să coboare din tren şi să continue călătoria spre Bucureşti cu un alt mijloc de transport.

Cornel Grigoriciuc a mai povestit că fata nu prezenta semne de violenţă, iar în timpul călătoriei a mâncat o portocală şi nişte napolitane.

 

A fost sau nu a fost Iulia la complexul monahal din Dorna Arini?

Dacă Iulia Ionescu a susţinut aseară că a fost în pelerinaj la mai multe mănăstiri din Suceava şi Neamţ, o persoană a povestit că ar fi văzut-o pe fată la Aşezământul Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, un complex mănăstiresc aflat la 5 km de Vatra Dornei care a fost construit de ÎPS Teodosie Snagoveanu, arhiepiscopul Tomisului şi Constanţei.

Iulia Ionescu a fost văzută la slujba oficiată la acest lăcaş de cult în noaptea de vineri spre sâmbătă, unde nu a discutat cu nimeni, ci doar s-a rugat aproape în permanenţă. Slujba a ţinut până la ora 3.00 dimineaţa şi a fost oficiată chiar de ÎPS Teodosie.

În schimb, părintele Gavril, unul dintre responsabilii de la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, a negat că eleva pe care o căuta jumătate din România s-ar fi aflat vreun moment în acest loc.

„Oricine intră la noi se înregistrează, ori pe această fată nu a văzut-o nimeni. Din câte ştiu eu, are 15 ani şi nu putea veni aici de una singură”, a declarat părintele Gavril.

Totuşi, acesta a confirmat că în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost oficiată slujba la care ar fi fost văzută Iulia.

De partea cealaltă, poliţiştii suceveni spun că au trecut de două ori pe la aşezământul monahal din Dorna Arini, dar de fiecare dată li s-a comunicat că minora căutată nu se află acolo.

„Şeful de post de la Dorna Arini s-a deplasat şi vineri şi sâmbătă la Aşezământul Acoperământul Maicii Domnului, a încheiat şi două procese verbale în acest sens, dar reprezentanţii acestui lăcaş de cult l-au informat de fiecare dată că persoana căutată nu a fost văzută”, a arătat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Un alt martor susţine că Iulia Ionescu a fost la Sihăstria Rarăului, dar nici această informaţie nu a putut fi verificată în mod cert. De altfel, ancheta poliţiştilor este în derulare şi nu este exclus ca zilele următoare să se afle cu certitudine care a fost itinerariul minorei şi care sunt lăcaşurile de cult unde a dormit în cele trei nopţi cât a lipsit de acasă.

 

Care este poziţia BOR vizavi de acest caz

Luată din tren de poliţişti şi dusă la Bucureşti, Iulia Ionescu a dat declaraţii scrise şi ar fi spus că a stat în prima noapte la o mănăstire, deşi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au negat categoric această variantă.

După ce martorii au povestit că în gara din Suceava fata era însoţită de un călugăr, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a spus că BOR a cerut Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor să verifice din nou mănăstirile din zonă.

Ieri dimineaţă, părintele Stoica a anunţat că în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă informaţia potrivit căreia fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava.  

 

Găsită după ce cartela telefonului propriu a fost interceptată de serviciile secrete

Potrivit datelor prezentate în cursul zilei de ieri, Iulia Ionescu a fost depistată cu ajutorul serviciilor secrete. Aşa se face că în trenul care o ducea de la Suceava spre Bucureşti era monitorizată de mai mulţi poliţişti sub acoperire.

„Iulia era monitorizată deja. Atunci când şi-a vândut telefonul ea şi-a păstrat cartela SIM pe care ulterior a folosit-o de pe un alt telefon. La ora 17.00 a sunat acasă să-i spună mamei că se întoarce şi am ştiut exact unde este. În tren a urcat o echipă formată din poliţişti sub acoperire, printre care şi mai multe femei-poliţist. Acestea au stat de vorbă cu ea şi i-au explicat că o vor însoţi acasă. În drum spre Focşani (unde au şi coborât cu fata), poliţiştii din tren l-au chemat pe un angajat al CFR şi i-au cerut acestuia să fie martor, deoarece aveau nevoie de un civil pentru raportul final. Probabil atunci bărbatul a anunţat că găsit-o pe fată în tren”, este declaraţia oferită pentru adevărul.ro de surse din rândul anchetatorilor.

Poliţiştii făceau parte din celula de criză instituită la nivelul Poliţiei Capitalei, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea şi din care făceau parte şi structurile de informaţii ale MAI. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a dezlegat misterul: minora dispărută şi căutată de jumătate de ţară a fost găzduită la Mănăstirea Sihăstria Rarăului.
 Vizualizări articol: 9284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 14 voturi
S-a dezlegat misterul: minora dispărută şi căutată de jumătate de ţară a fost găzduită la Mănăstirea Sihăstria Rarăului2.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fata de 15 ani intre calugari?:)) WTF trimis de
(17 feb 2014, 11:04:47
unde traim frate??? ia uite pedofilia unde sta ascunsa..
La spovedanie fata a spus cine este , noi am facut ce este crestineste:))))
eu credca astia is pedofili cu acte in regulalaughing)
2.   CALUGARII PEDOFILI trimis de
(17 feb 2014, 11:26:21
De ce nu a ramas la Agapia?.din cate stiu este manastire de maicute.iar la sihastria raraului sunt calugari(labagii.care de na mai le trebuie si altceva) .......tinerica,frumusica, hai la spovedanie7,,,,,
3.   PAriu trimis de
(17 feb 2014, 11:49:14
Pot sa pariez ca una din primele vizite pe care le va face eleva disparuta va fi la ginecolog. Ca sa nu existe dubii... Doar ca sexul oral, nu lasa urme.
4.   Cele zece porunci trimis de
(17 feb 2014, 12:07:07
Cele zece porunci sau Decalogul sunt zece reguli religioase care au o semnificație de bază în creștinism și iudaism.Cele zece porunci au fost dictate conform Bibliei de către Dumnezeu lui Moise. Una dintre ele este „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.”.*Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, declara, sâmbătă seara că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a infirmat că fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava. *Stareţul Ioan Larion Neagoe a recunoscut în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe fugara Iulia. „Îmi pare c-am păcălit Poliţia, Iulia era la noi. Nu mi-am dat seama. Îmi pare rău că n-am anunţat Poliţia mai devreme şi nu am luat legătura cu familia fetei“, a regretat preotul Ioan Larion Neagoe.

5.   Cele zece porunci trimis de
(17 feb 2014, 12:12:47
Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi anchetatori au venit cu poza fetei la mănăstire, pentru a-i întreba pe călugări dacă au văzut-o pe Iulia. Stareţul însă a minţit, ascunzând poliţiştilor faptul că fata se află acolo. Ulterior, preotul a mărturisit că s-a speriat de consecinţe şi a spus Iuliei să se ducă acasă. Fata a fost urcată în Dacia-papuc a mănăstirii şi condusă de un călugăr la gara din Suceava. Acolo, călugărul i-a cumpărat bilet şi i-a înmânat telefonul lui de pe care Iulia i-a trimis mesaj mamei sale, că se întoarce acasă.Deci observam ca reprezentantii bisericii au mintit cu nerusinare ,deci au incalcat o porunca care sta la temelia credintei lor.In acest mod vedem modul in care biserica se apleaca asupra celor sfinte.Cat despre celelalte aspecte asteptam ancheta procurorilor.In afara faptului ca reprezentantii bisericii au mintit organele de ordine si au periclitat actiunea de cautare a fetei ramane intrebarea:ce cauta o juna minora la o manastire de calugari?????Si de ce acestia au ascuns prezenta ei acolo?????

6.   Dilema trimis de
(17 feb 2014, 12:31:58
*Minora in loc sa ajunga la o manastire de maici a ajuns la o manastire de taici.
*Este vreo deosebire intre o manastire de maici si una de taici?
6.1  RE: Dilema trimis de
(17 feb 2014, 12:38:54
ca aceea dintre M si T . adica nici una ambele sunt consoane
7.   Viata monahala trimis de
(17 feb 2014, 12:44:48
*In urma numeroaselor scandaluri de pedofilie din sânul Bisericii Catolice , şlagărul românesc ’’Te pup pa, pa’’ a fost interzis pe teritoriul Vaticanului.
*Noua măicuţă merge la prima confesiune şi îi spune părintelui:
- Părinte am un mare secret!
- Zi fata mea.
- Părinte trebuie să mărturisesc că nu port chiloţi sub sutană...
La care părintele:
- Păcatul îţi va fi iertat. Tot ceea ce trebuie să faci e să zici de 5 ori Tatăl Nostru 5 Ave Maria şi până la altar să faci de trei ori Roata ţiganului...
*Banii nu aduc fericirea. În cazul popilor, aduc preafericirea.
*Politistul opreste un preot...
- Parinte, ai baut ceva?!?
- Doar apa!
- Dar eu simt miros de vin...
- Iisuse, ai facut-o din nou!!!
*Astăzi, în timp ce mă plimbam prin oraș mi-am dat seama că nu mai sunt copil.
Nici un preot nu a întors capul după mine...
*Catedrala Mântuirii Neamului va fi atât de înaltă, încât Dumnezeu o să ceară demolarea ei în instanță, pentru că-i face umbră în curte.
*BOR bate palma cu Mercedes-Benz: “Ei ne dau limuzine, noi le punem sigla în vârful Catedralei, iar la gat vom avea medalioane "
*Parintele Ion ,5 ani a strans bani pentru o noua clopotnita dar i-au ajuns numai pentru un Audi Q7.
*Stiti care e cel mai ciudat lucru in a fi Papa?
*Esti in biroul tau, stand la masa, iar pe masa ai o poza cu fiul sefului tau.
*Când și-a luat Mercedesul ăla foarte scump, cu cutie automată, Patriarhul Daniel a mers pe principiul „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n viteză.”!
*Uluiți de viteza cu care au construit catedrala, românii vor ca BOR să se apuce de autostrăzi!

8.   PROATA LUME ANUL ASTA! trimis de
(17 feb 2014, 14:50:47
MESAJE SCRISE DE O ADUNATURA DE CRETINI! TRIST DAR SUNTETI SIMBOLUL ROMANIEI,GUNOAELE EUROPEI!VIITORUL-PRABUSIREA TARII!
9.   Tazmanian contra... trimis de
(17 feb 2014, 17:09:56
Tazamaniene! Te rog sa nu mai generalizezi ideile tale despre militieni, ca s-ar putea sa vina maninblack (demonul) la tine...si sa purtati o discutie scurta si concisa despre deosebirea dintre un militian si un apv-ist. Daca ai ceva cu cineva, spune-i direct fara a generaliza, pentru ca asa este corect si bine. Sa fii cuminte si sa dormi bine, ca militia vegheaza...
9.1  RE: Tazmanian contra... trimis de
(17 feb 2014, 17:46:15
Azi, comisarul şef, cel nou numit
Priveşte la vitrină cu uimire:
- Ce de eroi avem ! Cum au murit ?
- La fiecare reconstituire.
P.S.lui bebe nu-i plac securistii , mai ales cei care nu stiu sa scrie... asa ca matale... bunicule...
10.   Tactici de dedublare trimis de
(17 feb 2014, 18:18:31
Intr-un tarziu (desi initial a negat ca fata ar fi fost in vreo manastire din Suceava)Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a transmis un comunicat de presă în care încearcă să explice care au fost motivele pentru care călugării de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului nu au sesizat Poliţia despre faptul că au cazat-o pe eleva Iulia Ionescu.Si aici intervine genialitatea securistului Pimen care a facut cursuri "speciale" in Republica Federala Germania in 1977.El foloseste tactica dedublarii si a inducerii erorii spatio-temporale."Confuzia din gara Suceava cu straiele monahale a fost făcută pe peronul gării din Suceava, atunci când fratele de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului care a urcat-o în tren pe adolescentă, a întâlnit pe peronul gării o călugăriţă de la o mănăstire din judeţul Suceava cu care a intrat într-un dialog pentru câteva minute”.Deci apare personajul cheie,calugarita virtuala si virtoasa care preia umbra de suspiciune asupra bisericii si o transforma intr-o convorbire banala de genul:Esti bine sanatoasa?Da mi-am facut rugaciunile si am mancat o chifla calda.

11.   Pelegrin in Bucovina... trimis de
(17 feb 2014, 18:21:53
Nu va mai agitati si nu va mai dati daca nu stiti.... Singurul vinovat in acest caz este FLUTUR...., ca doar el a promovat programul Pelegrin in Bucovina.....asa ca vina este numai a lui.... Ce sa faci daca fata l-a ascultat si a facut un mic pelerinaj?
12.   Du-te ba TAZMAN DRAC la cotetz si grohaie cu mata trimis de
(17 feb 2014, 20:52:59
izmanian decur,, daca nu ai ceva inteligent de spus mai bine taci
adica credeam ca esti fratele meu dar esti o vak care vrea sa o duc la pascut.
Deci pregateshtetzi ugeru ca trebe sa te mulg deja ca ai batut campii enough time to get me in a bad estate.
Hai sa dam cartzile pe fatza madafaca!!!!!!!!!!! izmanian decur shtiu cine eshti. Eshti un dizident din satu Dorneshti si eshti o asha zisa victima a sistemului ticaloshit.
Ia treci la culcare si te hodineshte pentru ca maine tre sa meri la arat cu plugu fraiere.
Daca nu meri la munk nu vei avea cash sa itzi plateshti internetu si deci maine nu mai potzi sa ma iei la impins vagoane in gara Dorneshti, bai kaka ce eshti TU !
12.1  RE: Du-te ba TAZMAN DRAC la cotetz si grohaie cu mata trimis de
(17 feb 2014, 22:05:43
Uai cichicean daca vrei sa mulgi tazmanieni cred ca stii ca tre sa-i prinzi de tita, si daca ai pofta chiar mare poti sa te alaptezi pofticiosule inteligent ca o baliga.
13.   ? trimis de
(17 feb 2014, 20:58:58
SI-AU Bagat si penticostali INTERNET ,parca nu se uitau nici la TV?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei