Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2014 - Anul XIX, nr. 30 (5539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Sindicatele din învăţământ au sesizat Ministerul Educaţiei şi Guvernul României în legătură cu o serie de decizii ale Inspectoratului Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ) Suceava a avut loc joi, 6 februarie 2014, ședința Comisiei paritare, convocată în regim de urgență de Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, întâlnire în cadrul căreia sindicaliştii au atras atenţia asupra mai multor decizii puternic contestate de angajaţii din învăţământul sucevean.

Una dintre măsurile luate de IŞJ Suceava pentru care sindicaliştii au tras un semnal de alarmă este reprezentantă de decizia creşterii numărului de ore petrecut la catedră de către directorii de şcoli.

Odată cu începerea semestrului al doilea (10 februarie), managerii şcolari vor trebui să predea câte 14-16 ore, faţă de 4-6 ore cât era până în prezent.

Potrivit lui Giani Leonte, preşedintele Alianței Sindicatelor din Învățământ (ASI) Suceava, „acțiunea întreprinsă de IŞJ Suceava este unică la nivel național, fapt pentru care am sesizat Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ministerul Educaţiei Naţionale și Guvernul României. Decizia luată de IŞJ Suceava este discriminatorie și pripită, având în vedere că aceste măsuri nu se aplică în nici un județ din ţară. Aceasta stare, de fapt, este o consecință a alocării incorecte și superficiale a fondurilor pentru cheltuielile de personal. Prin aplicarea acestor măsuri, economiile realizate la bugetul școlii sunt nesemnificative în comparație cu sumele mari necesare”.

Giani Leonte a mai declarat că, în urma discuţiilor purtate, IŞJ Suceava nu este dispus să revină asupra acestei decizii. În lipsa unui răspuns favorabil, sindicaliştii vor să apeleze la instanţele de judecată.

Sindicaliştii au mai transmis reprezentanţilor IŞJ câteva dintre urmările acestei decizii: pierderea locurilor de muncă pentru un număr însemnat de salariați din județ ca urmare a măririi normei de predare pentru directori, schimbarea profesorului la clasă, modificarea orarului, diminuarea timpului necesar efectuării unui management de calitate, toate acestea fiind generatoare de haos.

 

Bani insuficienţi pentru plata restanţelor salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti

În cadrul şedinţei de joi de la IŞJ Suceava, sindicaliştii au atras atenţia asupra faptului că banii alocaţi pentru plata restanţelor salariale obţinute prin hotărâri judecătorești pentru anul 2014 sunt insuficiente și repartizate inegal pe cele patru trimestre.

Întrucât situația nu are rezolvare la nivelul IŞJ Suceava, sindicaliştii suceveni au solicitat convocarea în regim de urgență a Comisiei de dialog social de pe lângă Prefectura Suceava.

 

Angajaţii din învăţământ vor gradaţii de merit şi spor pentru condiţii vătămătoare

De partea cealaltă, angajaţii din învăţămţântul sucevean au mai solicitat stabilirea grilei de acordare a gradației de merit. „Am solicitat ca analiza și întocmirea grilei de acordare a gradației de merit să se facă în Comisia paritară de pe lângă IŞJ Suceava, lucru cu care aceştia au fost de acord”, a precizat Giani Leonte.

Cât priveşte sistarea sporului pentru muncă vătămătoare, IŞJ a luat la cunoştinţă faptul că sunt acțiuni pe rol la Tribunalul Suceava, pentru recuperarea acestui spor.

 

O nouă comisie pentru aprobarea reţelei şcolare

Sindicaliştii ASI răspund afirmaţiilor primarului Ion Lungu în legătură cu comasarea unor unităţi şcolare din municipiul Suceava.

„Considerăm că decizia de arondare a Grădiniţei nr. 2 <Țăndărică> Suceava la Școala Gimnazială <Jean Bart> Suceava a fost făcută injust şi vom cere, în cadrul unei Comisii tripartite, anularea ei. În lipsa unui rezultat favorabil vom rezolva această problemă în instanță”, spune Giani Leonte.

Comisia triparitară va fi formată din Consiliul Local Suceava, IŞJ Suceava, ASI Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din învăţământ au sesizat Ministerul Educaţiei şi Guvernul României în legătură cu o serie de decizii ale Inspectoratului Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Sindicatele din învăţământ au sesizat Ministerul Educaţiei şi Guvernul României în legătură cu o serie de decizii ale Inspectoratului Şcolar Suceava4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei