Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ordinul se execută

Prefectul cere explicaţii Inspectoratului Şcolar, pentru încălcarea unei decizii a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat ieri că a cerut explicaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, în legătură cu informaţiile apărute în presă, conform cărora o şcoală gimnazială din comuna Vama ar fi nesocotit, într-o primă fază, decizia de suspendare a cursurilor în ziua de luni, 27 ianuarie. „Deciziile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu au titlul de recomandare, ci sunt obligatorii pentru toată lumea”, a precizat prefectul, care a mai spus că vrea de la IŞJ „o informare exactă” asupra a ceea ce s-a petrecut la Vama.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ, Laura Hacman, ne-a declarat ieri că a luat legătura cu conducerea şcolii din Vama, de unde i s-a comunicat că luni aici nu s-au ţinut cursuri, dar că inspectorul teritorial va merge, îndată ce vremea o va permite, să verifice exact cum stau lucrurile. „Noi vom încerca să luăm măsuri mai ferme în ceea ce priveşte comunicarea şi până la urmă o să-i învăţăm pe toţi să comunice”, a afirmat Hacman.

Potrivit Ordinului nr. 1.422 din 16 mai 2012 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă, măsurile de limitare, înlăturare sau contracarare a efectelor tipurilor de risc „constituie o obligaţie pentru organele administraţiei publice centrale şi locale cu atribuţii în acest domeniu şi pentru toate persoanele juridice şi fizice, cu excepţia persoanelor cu handicap, a bătrânilor, femeilor gravide şi copiilor”.Prin urmare, profesoara din Vama care ar fi anunţat elevii să vină luni la ore, pe pagina de Facebook a şcolii, era de asemenea obligată să le respecte.

 

IŞJ atenţionează şcolile să respecte deciziile autorităţilor

Ieri seară, Inspectoratul Școlar al Județului (IŞJ) Suceava a trimis un comunicat semnat de inspectorul general Gheorghe Lazăr în care se precizează următoarele: „Având în vedere unele deficiențe de comunicare constatate privind suspendarea cursurilor în județul Suceava în data de 27 ianuarie a.c., inspectoratul atenționează conducerile de unități, precum și personalul acestora, să respecte și să aplice întocmai procedurile de comunicare către elevi și părinți, astfel încât aceștia să fie informați la timp și corect asupra deciziilor autorităților naționale și județene.”

 

Drept la replică

În ziua de 27 ianuarie, la Școala Gimnazială ”Iorgu G. Toma” Vama nu s-au desfășurat ore

Având în vedere articolul publicat în ziarul dvs. de marți, 28.01.2014, ”Decizia privind suspendarea cursurilor în școli a fost ignorată deliberat la Vama”, vă comunicăm că, în ziua de 27.01.2014, la Școala Gimnazială ”Iorgu G. Toma” Vama nu s-au desfășurat ore în unitate, conform precizărilor primite de la IŞJ Suceava.

Cu privire la informațiile transmise de unele cadre didactice pe rețelele de socializare, care au creat derută în rândul unor elevi, situațiile vor fi analizate în Consiliul Profesoral și în Consiliul de Administrație al unității de învățământ.

Confirmăm că la prima oră a dimineții s-au prezentat la școală mai mulți elevi, ca urmare a postărilor efectuate de două cadre didactice, dar aceștia au fost informați că nu se țin cursuri, fiindu-le asigurată securitatea până la momentul preluării lor de către părinți sau deplasării lor la domiciliu.

Director, Prof. Gheorghe Boca

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul cere explicaţii Inspectoratului Şcolar, pentru încălcarea unei decizii a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.
 Vizualizări articol: 3649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Prefectul cere explicaţii Inspectoratului Şcolar, pentru încălcarea unei decizii a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lichele politice. trimis de
(29 ian 2014, 12:37:00
Ai dreptate, nu trebuia sa mearga nimeni. Dar banii tocati de pomana, pentru o zi de scoala, ar trebui sa-i platesti matale. Cate lopeti si motorina cumparai?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei