Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie Curtea de Apel

Individul acuzat că a participat la jefuirea a doi bătrâni în Spania va fi extrădat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul încarcerat săptămâna trecută la cererea autorităţilor din Spania, care îl acuză că a participat la un jaf comis în casa a doi bătrâni, în urma căruia una dintre victime a decedat, va fi extrădat.

Decizia a fost luată ieri de judecătorii Curţii de Apel Suceava, care au admis astfel cererea de executare a mandatuluieuropean de arestare emis pe numele respectivului, Ion Lupu (32 de ani), din Gulia - Dolhasca, de către Judecătoria de Primă Instanţă şi Instrucţie Nr. 2 din Nules (Castellon).

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis de asemenea ca în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, Ion Lupu să fie transferat în România, pentru executarea pedepsei.

Pe numele său a fost emis un nou mandat de arestare, în vederea predării autorităţilor spaniole, de data aceasta de la 28 ianuarie până pe 26 februarie a.c.

„La primele ore ale dimineţii de 23/24 februarie 2013, persoana căutată (n.r. - Ion Lupu), împreună cu alte persoane, a intrat într-o casă locuită din Vall D'Uxo (Castellon), timp în care cei doi proprietari foarte vârstnici ai imobilului dormeau. Persoanele acuzate le-au legat mâinile cuplului în vârstă şi i-au bătut, unul dintre bătrâni fiind ucis ca urmare a acestui fapt şi, după ce au scotocit prin casă, au luat diferite seifuri, părăsind în grabă locul infracţiunii”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Suceava.

Potrivit unor surse judiciare, printre suspecţi se numără şi Vasile Lupu, fratele lui Ion Lupu, însă acesta nu a fost încă găsit de autorităţi.
Pe 22 ianuarie a.c., când Ion Lupu a fost încătuşat, suspectul nu a recunoscut participarea sa la jaf. Într-o primă fază a declarat că este de acord cu predarea în Spania, dar când a aflat că va fi trimis în stare de arest preventiv s-a răzgândit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul acuzat că a participat la jefuirea a doi bătrâni în Spania va fi extrădat.
 Vizualizări articol: 1968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Individul acuzat că a participat la jefuirea a doi bătrâni în Spania va fi extrădat3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei