Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 ian 2014 - Anul XIX, nr. 17 (5526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campanie de sterilizare

250 de câini au fost sterilizați gratuit la adăpostul din lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Campania de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor cu sau fără stăpân desfăşurată recent la adăpostul de animale din lunca Sucevei s-a dovedit a fi una din cele mai prolifice de până acum.

În numai patru zile au fost sterilizaţi aproape 250 de câini şi 70 de pisici.

„Sperăm ca la finele fiecărei luni, în ultimele trei zile, să facem din nou campanii de sterilizări gratuite”, a declarat Daniela Iuliana Nazare, medic veterinar la adăpostul din lunca Sucevei.

Cea mai mare parte a câinilor sterilizaţi au fost aduşi de suceveni, fie că erau câini din faţa blocului sau căţei de curte ori de apartament, dar au fost şi câini din adăpost, prinşi recent de pe străzi, care au intrat în operaţie.

„Ne-au lipsit voluntarii, care să ne ajute la căratul câinilor, la pregătirea lor pentru operaţie şi la îngrijirile post-operatorii, cât şi la curăţenia necesară după operaţii”, a adăugat Sebastian Ioanid Lupu, medic veterinar recent angajat la adăpostul din lunca Sucevei.

Echipa de doctori care au efectuat operaţiile de sterilizare au avut drept ajutor un singur voluntar din municipiul Suceava, o fată, şi, în altă zi, o femeie din Moldoviţa, care a venit special, pe cheltuială proprie, pentru a le da o mână de ajutor.

Din cauza lipsei forţei de muncă, zilnic, operaţiile au durat până târziu în noapte, pentru ca la final, participanţii, în loc să se odihnească, să se ocupe de curăţenie.

 

O nouă sală de operaţii, amenajată de voluntarii nemţi de la „Suceava – Memory of Tina”

Succesul campaniei de sterilizare de luna aceasta i-au determinat pe organizatori -  Romania Animal Rescue (RAR), Suceava-Memory of Tina şi Proanimals Tina, să dorească permanentizarea acestei operaţiuni, care să ducă la reducerea semnificativă a câinilor abandonaţi pe străzi.

Un prim pas a fost făcut cu sprijinul voluntarilor Asociaţiei Suceava-Memory of Tina, care au amenajat o nouă sală de operaţii la adăpostul de câini din lunca Sucevei.

„Ne-am dorit să existe un loc potrivit pentru operaţiile de sterilizare a câinilor de la adăpost. De aceea am încercat să transformăm această parte a clădirii într-una cu scop doar medical, mutând bucătăria în altă parte”, a declarat Ralf Trautmann, preşedintele asociaţiei Suceava – Memory of Tina, care, împreună cu soţia sa, a venit de pe 31 decembrie la Suceava, special pentru a face modernizări la adăpost.

„Ne dorim ca în fiecare lună să avem campanii de castrare gratuită a câinilor aduşi de populaţie, pentru că asta e de fapt principala sursă de câini noi pe străzi. Am discutat cu primarul Sucevei şi s-a declarat de acord cu programul nostru de castrare gratuită, completat cu cel de adopţii internaţionale”, a precizat Ralf Trautmann, care, ca de fiecare dată, a venit cu donaţii din Germania, de la mâncarea de câini, atât de necesară, la medicamente şi dispozitive medicale.

Permanentizarea campaniilor de sterilizare gratuită ar urma să fie pusă în practică din primăvară.

„Ştim situaţia românilor şi faptul că mulţi nu îşi permit să efectueze aceste operaţii pe cheltuială proprie”, a explicat Trautmann motivele pentru care nemţii au donat bani pentru a suporta cheltuielile de sterilizare a câinilor aduşi la adăpost, cu sau fără stăpân.

Chiar de nu li s-a cerut nimic în schimbul sterilizării animalelor, o parte din cei care au adus acolo câini sau pisici, pentru operaţie, au donat mâncare pentru cele aproape 1.000 de guri necuvântătoare din adăpostul de animale din lunca Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 250 de câini au fost sterilizați gratuit la adăpostul din lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 3083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
250 de câini au fost sterilizați gratuit la adăpostul din lunca Sucevei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei