Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2014 - Anul XIX, nr. 16 (5525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Carieră peste hotare

O suceveancă împărtăşeşte sfaturi de stil şi idei în materie de modă italienilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru suceveanca Raluca Mocrei, eleganţa este un stil ce nu se demodează niciodată şi, chiar dacă tendinţele vin şi trec, există un tip de garderobă ce are drept coordonate rafinamentul şi bunul-gust care vor fi tot timpul la modă. Stabilită de ani buni în Italia, suceveanca definită prin viziune, determinare şi pasiune pentru modă reușeşte să împartă și altora din cunoștințele sale și să-i inspire pentru a-și crea un stil propriu.

Face acest lucru prin intermediul unui blog de stil personal  www.lattefashiondelicious.com este o platformă online ce adună fotografii de modă, sfaturi de stil, idei în materie de modă, propuneri vestimentare îndrăzneţe, ţinute ce sparg monotonia, accesorii avangardiste, dar şi reflecţii personale. O simplă trecere în revistă a portalului este dovada vie că poţi ieşi în evidenţă prin bun-gust, fără opulenţă sau piese la preţuri exorbitante.

De la editor de ştiri la un post naţional din România, la apariţii în reviste de modă

Raluca Mocrei este absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, studiile superioare continuându-le la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti, Facultatea de Relaţii Publice.

În anul II de studii a obţinut o bursă Leonardo în Belgia, unde a studiat E-democracy, iar un an mai târziu a plecat în Perugia, Italia, cu o bursă Erasmus.

Fascinată de farmecul Perugiei şi animată de o dorinţă mai veche de a trăi pe alte meleaguri decât cele natale, Raluca s-a hotărât să facă un master în Publicitate și Comunicare în Marketing în micul orăşel italian. Fiind pasionată de fotografie încă din timpul anilor de facultate, Italia s-a dovedit a fi „terenul de joacă” perfect pentru a-şi exersa abilităţile în acest domeniu, iar în mai puţin de un an şi jumătate şi-a deschia prima expoziţie de fotografie, prilej cu care a legat o serie de colaborări.

„La început mi-a plăcut să fac autoportrete, după care am început să surprind locuri superbe, dar mai puţin cunoscute – pieţe, clădiri, interioare de excepţie”, mărturiseşte Raluca.

Fascinată de estetica locurilor întâlnite şi pasionată de artele vizuale, Raluca şi-a dat curând seama că cel mai bine se exprimă prin fotografia de modă (fotografia fashion). În fotografiile sale încearcă să ilustreze armonia dintre frumuseţea şi rafinamentul feminin şi natură, acordând o atenţie deosebită locurilor în care realizează pozele.

După cinci ani de Perugia, a plecat la Roma, oraş care i-a dat curaj să experimenteze mai mult atât pe partea de fotografie, cât şi pe partea de modă.

A publicat fotografiile sale în reviste precum: Vogue Italy (online), Vogue UK (online), Glamour Italy, Fox Magazine Romania, Vice Magazine Romania (online), Runway Passport, modernism.ro, alomoda.ro sau stileedintorni.it.

A lucrat ca fotograf pentru campania de promovare a unui restaurant de lux din Roma şi tot ca fotograf a colaborat cu firma de haine G-Star Raw. De asemenea, a efectuat totodată diverse editoriale pentru designeri locali.

Până ca pasiunea pentru modă şi fotografie să prindă contur, Raluca nu a ocolit însă nici domenii diferite de cel care face obiectul pasiunii ei. A trecut printr-o sarabandă de profesii - copywriter, editor de ştiri, fashion editor pentru o revistă online.

Totodată, a fost director creativ pentru o colecţie a brandului Hello Kitty şi pentru o serie de materiale promoţionale ale companiei Algida.

Aleasă „brand ambasador” al unei linii de cosmetice organice

Cu mai puţin de un an în urmă, Raluca a deschis blogul  www.lattefashiondelicious.com, proiect la care colaborează cu fotografi profesionişti şi câţiva makeup artists.

Structurat în patru secţiuni (stil, video, portofoliu, modă), ”blogul nu este unul didactic, ci mai curând este un portal de inspiraţie vestimentară. Nu i-aş spune un blog de modă, ci un blog de stil. Când propun o anumită ţinută cuiva, încerc să fac acest lucru fără a altera din personalitatea respectivului”, mărturiseşte Raluca.

Privind-o pe Raluca, îţi poţi da repede seama că de fapt propune o poveste bine închegată, nu un material sau un brand. Spune că hainele sunt creatoare şi purtătoare de imagine, stilul fiecăruia depinzând de doza de curaj şi creativitate care pulsează înăuntrul fiecăruia.

Piesele vestimentare pe care le propune pe blog sunt alese atent, în viitor Raluca intenţionând să colaboreze cu studenţi de la Academia di Moda e Costume din Roma.

Suceveanca este neobosită atunci când vine vorba despre proiectul pe care l-a construit şi pe care vrea să-l dezvolte, să-l facă cât mai vizibil şi să atragă cât mai mulţi colaboratori.

De la lansarea portalului, rezultatele nu au întârziat să apară, Raluca fiind aleasă ca „brand ambasador” pentru o serie de produse cosmetice, organice, inovatoare, ale unei firme din Italia.

Planuri de viitor

Deşi sunt populare în afara graniţelor, conceptele de personal shopper sau personal stylist sunt abia la început de drum în România, dar cu siguranţă nu va trece mult timp până ce vor deveni o tendinţă destul de comună şi în ţara noastră.

„Mi-ar plăcea să fac din aceste două îndeletniciri o meserie. Totodată, îmi doresc să fac în continuare fotografie de modă şi fashion, în paralel”, conchide Raluca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă împărtăşeşte sfaturi de stil şi idei în materie de modă italienilor.
 Vizualizări articol: 3358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
O suceveancă împărtăşeşte sfaturi de stil şi idei în materie de modă italienilor5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei