Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 ian 2014 - Anul XIX, nr. 13 (5522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Măsuri de siguranţă

Circulaţia la „Zidul Morţii”, reconfigurată cu sensuri separate de mers

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circulaţia de la intersecţia DN 17 cu pilonul viitoarei şosele de centură, la intrarea în Suceava dinspre Gura Humorului, „Zidul Morţii” de care s-au zdrobit patru oameni, a fost modificată substanţial de sâmbătă după-amiază.

La mai puţin de o săptămână după întâlnirea în cadrul căreia s-au stabilit măsurile urgente pentru evitarea unor noi tragedii rutiere, a fost deschisă ocolirea prin dreapta, pentru şoferii care vin dinspre Gura Humorului, practic zona critică unde au avut loc accidentele mortale.

Noua amenajare rutieră a adus marcaje rutiere noi, indicatoare cu balize suplimentare, benzi rezonatoare şi dinspre Suceava şi separarea sensurilor de mers, prin panouri tip  „New Jersey” din material plastic.

 

Furnicar de muncitori, sâmbătă, la noua amenajare rutieră

Şoferii sunt atenţionaţi de la câteva sute de metri că intră în zona aflată în şantier, iar indicatoarele dispuse ar trebui să fie suficiente pentru ca participanţii la trafic să nu aibă dificultăţi referitoare la cum se circulă de acum încolo. Practic, noutatea esenţială este că şoferii care vin dinspre Gura Humorului nu vor mai vira stânga, ci la dreapta, ocolind pilonul. Se va circula, parţial, ca într-un sens giratoriu. Nu este însă vorba de sens giratoriu propriu-zis atâta timp cât în amenajarea rutieră nu se poate întoarce.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în preajma pilonului a fost un adevărat furnicar. Muncitorii de la „Drumuri Naţionale” descărcau indicatoare cu balize pe care le strecurau printre celelalte deja existente, s-au adus panourile de separare a sensurilor, iar muncitorii unei firme din Bacău au trasat noile marcaje marginale şi axiale.

 

Un sens giratoriu care nu a mai fost finalizat

La puţin timp după ce s-a dat drumul traficului şi prin dreapta, iar Poliţia Rutieră era în zonă, un şofer care venea dinspre Gura Humorului a virat stânga, pe contrasens.

„Nu se poate aşa ceva, la dreapta, nu pe aici, sunt atâtea indicatoare...”, a reacţionat revoltat un agent de circulaţie. Şoferul şi-a cerut scuze şi a motivat că era convins că prin dreapta încă se lucra. Cazul acestuia nu a fost singular, şi alţi şoferi intrând pe contrasens.

Trecând peste aceste incidente, cert este că noile măsuri ar trebui să aducă mai multă siguranţă şi un trafic mai fluent.

Reamintim că, iniţial, sensul giratoriu trebuia finalizat la sfârşitul lui 2013, însă brusc, din raţiuni financiare, constructorul a abandonat lucrarea la jumătate.

Sensul giratoriu va fi terminat, au anunţat oficialii de la „Drumuri Naţionale”, în primăvara acestui an, când se vor putea relua o serie de lucrări nefinalizate.

 

„Zidul Morţii” a scos în stradă, la un protest, peste 500 de oameni

Moartea unui tânăr şofer în vârstă de 21 de ani, care s-a zdrobit cu maşina de zid pe 3 ianuarie a.c., a declanşat o adevărată campanie naţională, o mică revoltă împotriva „Zidului Morţii”.

Peste 500 de oameni au participat la un protest, pe 10 ianuarie, în cele din urmă autorităţile mobilizându-se şi aducând îmbunătăţiri vizibile siguranţei circulaţiei în zonă.

Sunt şi multe voci care sunt în continuare de părere că atâta timp cât pilonul este în mijlocul drumului naţional-european, într-o zonă în care se circulă cu viteză, riscul de a se produce noi accidente, e drept şi pe fondul inconştienţei unor şoferi, rămâne ridicat. 

Alături de cele trei coroane de flori care amintesc de cei trei morţi din accidentul petrecut în noiembrie 2012 s-a mai adăugat de câteva zile şi o a patra, pentru tânărul mort în accidentul din 3 ianuarie.

 

Poliţiştii rutieri au misiunea de a supraveghea şi dirija traficul

La implementarea noilor condiţii de circulaţie în această zonă au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisar-şef Daniel Ilisei, şi Cristi Huţanu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava.

În cursul săptămânii viitoare se va instala şi un indicator rutier tip consolă, transversal faţă de axul drumului, la o distanţă de circa 250 m de intersecţie, pe direcţia Gura Humorului – Suceava, care va furniza informaţii rutiere participanţilor la trafic. 

Poliţia Rutieră are în următoarea perioadă misiunea de a monitoriza zona. Traficul va fi dirijat şi monitorizat în condiţii de vizibilitate redusă şi pe timp de noapte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţia la „Zidul Morţii”, reconfigurată cu sensuri separate de mers.
 Vizualizări articol: 7772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Circulaţia la „Zidul Morţii”, reconfigurată cu sensuri separate de mers3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Soferii...iadului...!!!" trimis de
(20 ian 2014, 12:01:36
Acest drum...are o mare greseala...in proiectare...! care este...va spun eu...! Este prea drept....si...prea adevarat..incat nu simti nici o denivelare.... ! Iar acesti " soferi ai iadului" chiar vor sa decoleze...de pe acest drum...si sa aterizeze la Salcia...care nu mai este. Neavând....sopatiu de acces...in spatiu aerian se opresc...in diverse locuri...sinucigase...si nici macar frana nu pun...! De ce...ptr ca confunda pedalele...! Asa ca....autoritatile nu sunt de vina...ptr ca acest drum...este pe post de...poligon de incercari...!!!
2.   Asta se cheama incropeala... lasa ca merge si asa! trimis de
(20 ian 2014, 12:42:04
Mentalitatea in general la romani:
,,lasa ca merge si asa, da-i in ma-sa.. .
,,daca e rau, sa ma mai cheme iar, ca sa mai cîșlig un ban”,...
,, dupa cum ma platesc, asa fac si eu treaba”...
,,se poate si asa, multi vad, putini pricep”,
,, sa tina ....pina plec eu”,etc, etc!

Oare va fi si la noi bun simt si va fi pedepsita superficialitatea? Asta-i, daca la noi nu mai functioneaza legea! ....dar a functionat vreodata!?

3.   Ba da multe izmene ai de spalat zilnic trimis de
(20 ian 2014, 16:11:25
Bulache asta de izmanian_demuc cel mic e debil rau de tot. Am incercat sa ma cobor la nivelul lui ca sa-l inteleg mai bine dar e un debil ticalos siret si gaunos. Ba bobi n-ai valoare la scris. Nici abce-ul poeziei nu-l stapanesti deloc. Esti un rebut literar.
4.   Nefericitul izmanian_de vito pardon de muc cel mic trimis de
(20 ian 2014, 17:59:29
Bai izmana m-am coborat la nivelul tau ca sa fiu ca tine. Nenea gigii a facut teste psihoterapeutice cu tine. Ce zici tu despre mine e ceea ce esti tu bei manole.
5.   Izmana lu muc cel mic si-a gasit nasu trimis de
(20 ian 2014, 18:39:26
Bei ejti o mascota umana. Ce construiesti tu in aceeasi zi se darama. Ejti parodia perversa "a lu" mesteru manole. Bei ai ales sa fii o potaie care se lasa sodomizata de stapan "decat" (ca tot se poarta) sa incerci sa fii liber cat decat.
6.   In viata reala bei izmano ai fi o javra ordinara trimis de
(20 ian 2014, 19:10:36
Bei izmana privilegiata tu nu prea stii ce e viatza adevarata , ce e suferinta, ce e durerea. Esti un fricos care are clanta in suflet. Stii si tu 2,3 termeni lingvistici dar tot un impostor in literatura ramai. Nu te duce capu ca ejti o javra universala, bei potaie dependenta de stapan toata viatza.
7.   "taim iz many" trimis de
(20 ian 2014, 19:28:25
Pe maine taz_de muc cel mic si poiet.Vezi ca o sa ai si miine o pilula daca o sa fii iar boulean agresiv si fara bun simt.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei