Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2014 - Anul XIX, nr. 6 (5515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe drumuri

Autocar plin cu suceveni, sechestrat în Austria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un autocar plin cu suceveni care mergeau în Italia a fost reţinut la Graz, în Austria. Oamenii şi-au exprimat revolta pentru faptul că transportatorul i-a ţinut pe scaunele din autocar timp de mai multe ore, fără să le ofere nici o explicaţie. Autocarul a fost sechestrat din cauza problemelor tehnice pe care austriecii le-au descoperit la mijlocul de transport al firmei sucevene.

„Patronii acestei firme nu au luat nici un fel de măsură. Pasagerii aşteaptă în autocarul sechestrat pe scaune fără a beneficia de nici un serviciu sau vreo informaţie de continuarea traseului. Vă rugăm să ne daţi o mână de ajutor”, este strigătul de disperare trimis de unul dintre „prizonierii” autocarului aparţinând firmei Megatrans din Suceava.

De cealaltă parte, Vasile Dutcă, administratorul firmei Megatrans, îi acuză atât pe austrieci pentru această situaţie, dar şi pe reprezentanţii statului nostru, care îi lasă pe români de izbelişte, fără a le oferi ajutor în caz de nevoie.

„Am sunat la Ambasadă, la Consulatul României, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Zilnic se întâmplă astfel de lucruri în Austria, şi nu e prima dată când suntem ţinuţi în trafic câte 2-3 ore fără să ni se spună nimic, în timp ce poliţiştii austrieci râd de noi”, a spus Vasile Dutcă.

Administratorul firmei sucevene este de părere că totul este o conspiraţie şi că, chiar dacă a cerut un autocar pentru a duce oamenii la un spaţiu de cazare, a fost refuzat. În plus, austriecii au venit cu mare întârziere să tracteze autocarul, iar în service i s-ar fi spus că nu sunt piesele necesare pentru a repara defecţiunile.

„Nu-i adevărat că nu am avut grijă de oameni. Chiar acum (n.a. - în jurul orei 15.00) i-am dus pe oameni la un market şi le-am luat câte un sandwich şi apă de băut. Mai aştept două-trei ore şi dacă nu sunt finalizate reparaţiile închiriez un alt autocar şi îi aduc înapoi în ţară. Le plătesc despăgubiri şi asta este”, a mai arătat Vasile Dutcă.

Ce a uitat să spună administratorul firmei Megatrans sunt obligaţiile pe care le au transportatorii internaţionali de persoane în baza unui regulament european pe care trebuie să-l respecte toată lumea. Şi anume că dacă în termen de 18 ore nu s-au remediat defecţiunile mijlocului de transport, proprietarul are obligaţia de a aduce un alt autocar sau de a-i caza pe călători într-o pensiune sau într-un hotel. De asemenea, în acest interval, călătorii trebuie să primească hrană şi apă. Cei care nu sunt mulţumiţi de modul cum au fost trataţi pot cere şi despăgubiri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autocar plin cu suceveni, sechestrat în Austria.
 Vizualizări articol: 13581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Autocar plin cu suceveni, sechestrat în Austria4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca intotdeauna, nimeni nu este vinovat... trimis de
(11 ian 2014, 13:50:51

Parca numai in Austria!? Noi, romanii, suntem chinuiti in orice conditie de ,, prietenii” nostri Europeni! Ar fi timpul sa avem si noi conducatori, curajosi si cu initiativa care sa se inconjoare de specialisti in toate domeniile. Acesti oameni trebuie sa-i alegem noi si trebuie sa-i ,,citim”
Am ajuns o tara de mina a treia cu conducatori de paie ...cu coloana vertebrala de guma. Alesii nostri sau alte obiceiuri stravechi, ei stiu atit, ca functia trebuie sa iti foloseasca tie si nu grija de tara pe care o conduci. Cei de afara vad tot ce se intimpla la noi in toate domeniile.
Foarte mult conteaza pregatirea si educatia celui pus in functie. Conteaza bunul simt si grija pe care ar trebuie s-o aiba de aproapele sau.
Da, conteaza cine esti si cum stii sa-ti alegi oamenii, pentru ca numai asa poti impune tara ta in rindul ta in rindul tarilor cu traditie in asa ceva.

Atunci vom fi respectati si de ei!

Multi regretam ca ne-am nascut in aceasta tara, dar si mai mult regretam raul facut oamenilor din tara, rau pentru care nimeni nu raspunde.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei