Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2014 - Anul XIX, nr. 3 (5512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Liceenii suceveni pot studia în străinătate prin intermediul unui program de mobilitate preuniversitară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de peste 15 ani care vor să studieze pe o perioadă limitată la un liceu public din străinătate se pot înscrie în cadrul programului de mobilitate preuniversitară Highschools, demarat de Internaţional Education Center România, începând cu 1 decembrie. În cadrul programului, liceenii (până în 18 ani) pot studia între o lună şi un an şcolar într-un liceu de stat din peste 30 de ţări. Elevii vor locui în familii gazdă din ţările respective, evaluate şi verificate în prealabil.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să aibă rezultate bune la învăţătură în ultimii trei ani de studiu (atestate de foi matricole) şi cunoştinţe medii de limba engleză (elevii vor susţine un test de limbă).

Totodată, elevii trebuie să demonstreze calităţi personale necesare parcurgerii unui perioade determinate de timp departe de casă. Aceste calităţi includ maturitate, flexibilitate, deschidere, onestitate, integritate şi responsabilitate. Evaluarea calităţilor  se va realiza în cadrul unui interviu personal, dar şi prin discuţii cu părinţii şi prin evaluarea referinţelor de la profesori. Decizia finală de acceptare a elevului le aparţine reprezentanţilor Centrului de Educaţie Internaţională România.

Programul este acreditat de Ministerul Educaţiei din ţările în care elevii studiază, iar anul petrecut în străinătate se echivalează în România.

Potrivit Internaţional Education Center România, costurile unui asemenea program variază în funcţie de ţară, între 7.000 şi 10.000 de euro pe an, sumă ce îi asigură elevului cazarea în familia gazdă, asigurarea medicală obligatorie, transferul de la cel mai apropiat aeroport în oraşul în care va studia, precum şi rapoarte lunare referitoare la activitatea sa şcolară. Termenul limită de aplicare pentru elevii care doresc să participe în program este cu patru luni înainte de începerea perioadei de studiu.

Ţările pentru care elevii pot aplica sunt: Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Costa Rica, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Japonia, Malta, Marea Britanie, Mexic, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Portugalia, Spania, Statele Unite, Suedia şi Venezuela. Procedurile de înscriere se găsesc pe www.iec.ro.
IEC - International Education Center este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, activă în domeniul educaţional din anul 2001, ce are ca misiune promovarea mobilităţii educaţionale pentru elevi, studenţi şi absolvenţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceenii suceveni pot studia în străinătate prin intermediul unui program de mobilitate preuniversitară.
 Vizualizări articol: 3457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liceenii suceveni pot studia în străinătate prin intermediul unui program de mobilitate preuniversitară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei