Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 ian 2014 - Anul XIX, nr. 1 (5510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Anchetă

Abatoarele, principalii suspecţi în cazul copitelor de cai găsite pe malul Siretului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Principalii suspecţi în cazul celor circa 400 de copite de cai descoperite pe malul râului Siret, în comuna Fântânele, sunt abatoarele din zonă.

Poliţiştii IPJ Suceava în colaborare cu inspectori aiGărzii Naționale de Mediu și ai Direcției Sanitar VeterinareSuceava au deschis o anchetă pentrua-i identifica pe cei care sunt vinovaţi de infracțiunea de poluare prin evacuarea cu ştiinţă, în apă şi pe sol, a unor deşeuri, dar deocamdată nu sunt foarte multe indicii în privinţa autorilor.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava, dr. Vasile Semeniuc, a declarat, ieri, că descoperirea a circa 400 de copite arată că este vorba de o sacrificare în sistem industrial, deşi în zonă tăierea cailor nu este ceva neobişnuit. „Este un număr prea mare de cai, 50-100 de animale, şi un timp relativ scurt, de 30-40 de zile, ca să vorbim despre sacrificare în gospodărie. În mod sigur este vorba despre un abator”, a spus dr. Semeniuc.

El s-a arătat însă sceptic în ceea ce priveşte depistarea unităţii din care provin resturile animalelor sacrificate. „Este foarte dificil de depistat. Ideal este ca mai departe să urmărim atent ce se întâmplă, pentru că cei care au făcut asta o dată o vor face şi a doua oară şi atunci îi prindem. Nu se poate să nu-i prindem”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSV.

Autorităţile sucevene şi-au anunţat şi colegii de la Botoşani, deoarece copitele de cai au fost descoperite la graniţa dintre cele două judeţe. Directorul DSV Botoşani, dr. Minodora Vasiliu, afirmă însă că abatoarele din judeţul vecin ies din discuţie.

„S-a făcut o verificare la abatoarele autorizate din aria noastră de competenţă şi nu s-a descoperit nici un indiciu care să denote că s-au făcut sacrificări ilegale”, ne-a declarat, ieri, dr. Vasiliu.

Ea a mai precizat că în judeţul Botoşani există două abatoare autorizate pentru sacrificarea cailor, dar acestea nu au activitate.

 

Copitele au fost strânse şi incinerate, iar zona salubrizată

Deocamdată, zona în care s-au descoperit resturile animaliere a fost asanată de Primăria Fântânele, iar copitele incinerate, pe cheltuiala administraţiei locale.

În ceea ce priveşte ancheta care îi vizează pe procesatorii de carne, în toate unităţile de profil se va controla corelaţia dintre numărul de animale achiziţionate, tăieri şi cantitatea de deşeuri livrată incineratoarelor, în condiţiile în care toate abatoarele sunt obligate să aibă astfel de contracte pentru distrugerea deşeurilor animaliere.

Nu este prima dată când în judeţul Suceava sunt găsite resturi de cal aruncate sau când abatoarele încearcă să scape ilegal de resturile animale. În anul 2010, la Călineşti Cuparencu au fost descoperite două şanţuri imense în care erau aruncate zeci de tone de capete şi copite de cal. De asemenea, în 2013, reprezentanţii unui abator de la Roşcani au fost surprinşi de reporterii Monitorului de Suceava când deversau cu vidanja, pe un imaş, sângele provenit de la animalele sacrificate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abatoarele, principalii suspecţi în cazul copitelor de cai găsite pe malul Siretului.
 Vizualizări articol: 2570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abatoarele, principalii suspecţi în cazul copitelor de cai găsite pe malul Siretului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara probleme...! trimis de
( 6 ian 2014, 12:40:40
Mai mare pomana...nici ca se putea...ptr o ...anumita categorie sociala...!! Si asta ptr faptul ...ca tot vine campanbia electorala./....si cu siguranta o sa auzim din nou... " cai verzi...pe pereti.......! dar poate...numai copitele au ramas...din caii verzi pe pereti....promisi la Locale...si mai ales la Parlamentare.. Asa ca...vindeti copitekle ....si la Europarlamentare...si de ce nu la Prezidentiale....( nu mai cheltuyiti bani...ca tot e criza)..!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei