Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 302 (5509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Misiuni dificile

Un vehicul care merge prin mlaştini, pe teren accidentat şi prin zone izolate de zăpadă, în dotarea ISU Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost expusă vineri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, autoşenilata primită din dispoziţia fostului şef al instituţiei, generalul de brigadă Ion Burlui, actualmente şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Autoşenilata este un vehicul utilitar de teren amfibiu, specializat pentru intervenţii pe timp de iarnă, cu capacitate de transport persoane, inclusiv pe targă, ce poate pătrunde în zone izolate care nu pot fi accesate în alte condiţii.

La prezentarea de vineri au fost de faţă prefectul judeţului, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale.

Şeful ISU Suceava, colonelul Dan Hoffman, a prezentat datele tehnice ale noului utilaj din dotarea pompierilor suceveni, fiind organizat totodată şi un exerciţiu tactic pentru cei prezenţi, în care s-a simulat intervenţia şenilatei la o persoană rănită, aflată într-o zonă izolată.

Hoffman a declarat că autoşenilata va rămâne în dotarea ISU Suceava până la trecerea iernii.

Comandantul pompierilor din România, generalul Ion Burlui, a afirmat că la ora actuală, la nivel naţional, sunt 16 şenilate, iar Suceava este un judeţ în care prezenţa unui astfel de utilaj era necesară.

„Mobilitatea acestor utilaje este foarte mare, pentru că avem posibilitatea ca acestea să fie mişcate în teren inclusiv cu elicopterul. Avem o colaborare foarte bună cu Inspectoratul General de Aviaţie, iar acele elicoptere mari pot să ridice şenilata, să o ducă oriunde, indiferent de teren”, a explicat Burlui.

Tot vineri, au fost prezentate şi două autovehicule de teren primite în dotarea ISU Suceava, marca Grand Cherokee şi Dacia Duster, aceasta din urmă fiind achiziţionată  de Consiliul Judeţean Suceava.

Spre finalul manifestării, conducerea ISU Suceava le-a pregătit şi o surpriză celor prezenţi, când un grup de mascaţi de la pompieri a „descins” cu şenilata să-i ureze pe invitaţi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un vehicul care merge prin mlaştini, pe teren accidentat şi prin zone izolate de zăpadă, în dotarea ISU Suceava.
 Vizualizări articol: 4771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un vehicul care merge prin mlaştini, pe teren accidentat şi prin zone izolate de zăpadă, în dotarea ISU Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei