Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 296 (5503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raport de activitate

Realizările şi nerealizările Primăriei Suceava într-un an foarte dificil economic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La fel ca în fiecare an, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un bilanţ al realizărilor şi nerealizărilor din 2013, „cel mai dificil an din ultima perioadă, din punct de vedere financiar”, după cum l-a caracterizat.

„Cu toate acestea, la Primăria Suceava s-au finalizat proiecte importante şi au demarat altele la fel de importante. A fost finalizat proiectul de asfaltare a 11 străzi pe fonduri europene, în principal a axului principal al municipiului Suceava, de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani. A fost semnat un contract de peste opt milioane de euro pentru reparaţii stradale, din fonduri europene, lucrările urmând să înceapă anul viitor. Au fost aprobate finanţarea de 8,15 milioane de franci elveţieni şi indicatorii tehnico-economici ai celor trei proiecte ale municipalităţii sucevene, prin care urmează să fie reabilitat iluminatul public, să fie achiziţionate vehicule electrice şi să fie asigurată încălzirea Bazarului”, a declarat Ion Lungu, prezentând o parte din proiectele cu finanţare externă.

Pe lista de realizări se numără continuarea modernizării zonei centrale, prin extinderea zonei pietonale până la intersecţia cu Aleea Nucului, în plan fiind continuarea modernizării pe întreaga zonă din preajma Palatului Administrativ, dar şi inaugurarea Centrului Tradiţiilor Populare, demararea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Suceava, în valoare de 15 milioane de euro, avansarea lucrărilor de modernizare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, în valoare de 14 milioane de euro, realizarea parţială a studiului de dezvoltare durabilă a Zonei Metropolitane Suceava, dar şi licitarea proiectului de realizare a pistei de role Nord Skate Park Suceava.

În decursul acestui an au fost oferite abonamente gratuite la transportul în comun unui număr mare de elevi, studenţi şi pensionari cu probleme de sănătate, au fost sărbătorite 93 de cupluri de aur, care au împlinit 50 de ani de căsătorie (în total, din 2005, fiind sărbătorite 873 de cupluri de aur).

Pe plan artistic, municipalitatea a fost desemnată să organizeze în 2016 Festivalul şi Congresul Uniunii Internaţionale de Cinema (Unica), a fost finanţatorul festivalului internaţional de muzică instrumentală „Lira de aur”, iar săptămânal, fanfara primăriei a oferit spectacole la foişorul din Parcul Central.

 

Noua centrală termică, cea mai mare realizare

„Cea mai importantă realizare a acestui an este punerea în funcţiune a noii centrale de termoficare a oraşului, cea mai modernă din ţară, care funcţionează pe bază de biomasă şi gaz metan, printr-o investiţie de peste 80 de milioane de euro a Bioenergy. Dacă nu se realiza noua centrală, sucevenii nu puteau beneficia de căldură în acest sezon rece. Nici populaţia, nici primăria nu îşi permiteau să suporte costurile de la Termica”, consideră primarul Ion Lungu.

 

Nerealizări

În bilanţul acestui an, la nerealizări au fost trecute o serie de probleme care s-au rezolvat doar parţial.

Una dintre acestea este vechea problemă a câinilor fără stăpân, care se speră a fi rezolvată definitiv odată cu apariţia normelor metodologice de aplicare a noii legislaţii în domeniu. Problema acestora a fost rezolvată parţial, prin inaugurarea unui nou adăpost pentru câini comunitari în lunca Sucevei, mulţi dintre câinii de pe străzi fiind prinşi şi duşi acolo.

O altă problemă majoră o reprezintă starea deplorabilă a străzilor secundare din oraş, care vor fi reparate în anii viitori, din fonduri proprii şi prin proiecte de reabilitare urbană.

Nu în ultimul rând, la acest capitol a fost trecut faptul că nu a putut fi desemnat un nou operator de salubrizare, licitaţia urmând să fie reluată în prima parte a anului 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realizările şi nerealizările Primăriei Suceava într-un an foarte dificil economic.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Realizările şi nerealizările Primăriei Suceava într-un an foarte dificil economic1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei