Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 290 (5497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară, cofetari în scop caritabil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Studenți și masteranzi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi-au dat întâlnire, miercuri, în microcantina Căminului 4, pentru a pregăti adevărate răsfăţuri pentru papilele gustative. 

Tinerii au trebăluit ore bune în bucătărie pentru a prepara, fie după reţete clasice, fie după unele personalizate, checuri, fursecuri, foietaje, plăcinte, cornulețe, prăjituri cremoase, cu iaurt sau frișcă, fie de post, fie de frupt.

Iniţiativa studenţilor are un scop umanitar, astfel că toate bunătăţile vor fi expuse astăzi, în corpul E al universităţii şi la Book Cafe, de la ora 10.00, iar în schimbul oricărei sume de bani, vizitatorii standurilor doldora de dulciuri vor fi răsplătiţi cu un desert delicios. Suma strânsă va merge către câteva familii nevoiaşe din judeţ.

Manifestarea caritabilă „Vreau şi eu să vină Moş Crăciun...!” face parte din proiectul „Primeşte căldură, oferind!”.

 

Apel către toţi studenţii şi profesorii

Imediat ce s-au adunat în laboratoarele Facultăţii de Inginerie Alimentară (FIA), studenţii şi-au pus şorţurile şi bonetele, şi-au aşezat la vedere reţetele şi au trecut la treabă. Chiar dacă au scos bani din propriile buzunare pentru ingredientele necesare, studenţii s-au declarat bucuroşi că pot veni în sprijinul unor familii necăjite.

Potrivit lect. dr. ing. Amelia Buculei, organizatoarea manifestării, „studenţii şi masteranzii au pus mult suflet în această campanie, sunt entuziaşti. Deşi am mai organizat astfel de evenimente, pentru prima dată s-au strâns tineri atât de mulţi, peste 100.”

Varietatea produselor de cofetărie pregătite de studenţi va mulţumi, cu siguranţă, audienţa pofticioasă ce se va alătura cauzei tinerilor. Dat fiind faptul că tinerii studiază în cadrul unei facultăţi ce impune priceperea într-ale bucatelor, unele echipe au venit cu reţete personalizate, adaptate, propunând totodată reţete inovative şi naturale.

Masteranzi în anul I, pentru Ramona Petruţa şi Vlad Olariu a fost pentru prima dată când au dat curs invitaţiei de a pregăti prăjituri în scop caritabil, aceştia pregătind pentru acţiunea de astăzi un tort de biscuiţi.

 „Am aflat de la colegii mei de manifestare şi am fost tare bucuroasă să-i ajut”, a spus Ramona.

Agitaţie a fost şi la masa de lucru a lui Florin Vartolomei, student ce a acceptat bucuros să facă parte din campania „Vreau şi eu să vină Moş Crăciun...!”. Pentru târg, tânărul a pregătit „piersici”.

Potrivit acestuia, „mai avem reţete, iar până diseară sperăm să le facem pe toate. Nu vom pleca prea repede de aici. Am făcut chetă, am cumpărat ingredientele. Cred că vom face în jur de 30 de feluri de prăjituri până mâine. Până diseară mai schimbăm şi echipele pentru a duce la final totul”.

Tinerii au divulgat şi câteva dintre micile trucuri, mici secrete ce fac marile reţete, după cum declară ei.

„Fac un apel către toţi studenţii şi profesorii USV să vină joi, la ora 10.00, şi să dea dovadă de solidaritate. ASCOR şi FIA vor identifica familii nevoiaşe către care vor merge pachetele cu dulciuri, alimente, poate chiar medicamente”, a adăugat Giani Pungă, masterand în anul II.

 

Sprijin

Proiectul derulat de studenţii FIA a fost demarat în colaborare cu Organizaţia ASCOR, filiala Suceava, Fundaţia Umanitară Geana, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit „Gulliver” Suceava şi Şcoala Gimnazială „Iorgu G. Toma” Vama.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară, cofetari în scop caritabil.
 Vizualizări articol: 3515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară, cofetari în scop caritabil4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei