Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 290 (5497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Primăria Rădăuţi a amendat firmele Pfeiffer şi ACET

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria rădăuţeană a amendat, cu aproape 750 de milioane de lei vechi, firma care execută lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal din municipiu, cât şi pe operatorul unic al proiectului de reabilitare, firma ACET. Unul dintre termenii contractului pentru desfăşurarea acestor lucrări prevede aducerea la starea iniţială a drumurilor publice după reabilitarea sau extinderea reţelelor. Cu toate acestea, executantul lucrărilor a ignorat această prevedere şi în mai multe zone din municipiu, o serie de căi de comunicaţie au rămas ca „după război”, după cum spunea un locatar de pe una din străzile afectate. „Este bătaie de joc, au săpat şi-au făcut treaba lor, au aruncat câteva lopeţi de pământ în gropi şi au plecat. Au rămas nişte tranşee acolo şi eu sunt nevoit să-mi rup maşina în fiecare zi când intru sau ies din curtea casei mele”, afirma ieri un rădăuţean.

 

Olărean: Au fost luate angajamente, s-au făcut promisiuni, însă nu s-a ţinut cont de acestea

Chiar dacă administraţia locală i-a avertizat în mai multe rânduri pe executanţii lucrărilor despre această situaţie, cei din urmă nu au ţinut cont de atenţionări, condiţii în care s-a decis sancţionarea acestora. „Au fost aplicate nouă sancţiuni, mai exact opt pentru firma Pfeiffer şi una pentru ACET. Acestea au fost aplicate pentru neaducerea la starea iniţială a drumurilor publice după efectuarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal. Neregulile au fost constatate în zona de nord a municipiului, mai exact pe străzile Pandurilor, Mihai Pitei, Alexandru Odobescu, Zorilor, la fel strada 1 Mai, apoi pe Calea Bucovinei, pe strada Hipodromului, Abatorului, precum şi în alte zone în care s-au desfăşurat lucrări. În afara disconfortului creat locatarilor de pe aceste străzi, cât şi celor care traversează acestea, neaducerea la starea iniţială a căilor de comunicaţie va împiedica şi desfăşurarea normală a lucrărilor de deszăpezire. Valoarea totală a amenzilor este de 72 de mii de lei, mai precis în cuantum de opt mii de lei pentru fiecare proces verbal întocmit”, a declarat reprezentantul Poliţiei Locale Rădăuţi, Romeo Răuţu. Primarul Olărean consideră că această decizie este corectă şi aşteaptă ca executantul lucrărilor să refacă drumurile afectate. „Am avut mai multe întâlnirii cu executanţii lucrării, au fost luate angajamente, s-au făcut promisiuni, însă nu s-a ţinut cont de acestea. De aceea consider că măsura luată de noi este corectă”, a precizat Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Rădăuţi a amendat firmele Pfeiffer şi ACET.
 Vizualizări articol: 2501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Rădăuţi a amendat firmele Pfeiffer şi ACET5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala ! trimis de
(12 dec 2013, 12:17:59
Vrajeala ... eu cred ca sau inteles ... sa platesti o amenda este mai ieftin decat sa repari drumul ... chiar crede cineva ca firmele alea o sa repare drumul ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei