Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 290 (5497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

A obligat o adolescentă să se prostitueze în Grecia şi a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dat în urmărire internațională încă din 2011 şi extrădat acum câteva luni, Ilie Florin Boicu, de 27 de ani, din Marginea, a fost condamnat ieri pentru că şi-a bătut joc de o adolescentă în vârstă de 17 ani, pe care a obligat-o să se prostitueze în Grecia.

Boicu a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunea de trafic de minori, dar soluţia nu este definitivă. Magistraţii au mai decis să-l oblige pe Ilie Florin Boicu şi la plata sumei de 10.000 de euro cu titlu de despăgubiri faţa de tânăra de care şi-a bătut joc.

Ilie Florin Boicu este acuzat de procurorii DIICOT Suceava de faptul că, împreună cu o tânără cu care avea o relaţie de concubinaj, Diana Maria Scheul, în vârstă de 22 de ani, din comuna Satu Mare, a obligat în vara lui 2009 o minoră de 17 ani, din zona Rădăuţi, să se prostitueze, într-un apartament din Atena.

Victima fusese adusă în Grecia de un complice al celor doi, Vasile Ionel Bulceag, în vârstă de 28 de ani, din comuna Marginea, care i-a spus minorei că va lucra ca ospătăriţă într-un bar în Atena, pentru un salariu de 800 de euro pe lună, însă, în realitate, adolescenta a ajuns pe mâna proxeneţilor.

Boicu şi Scheul, susţin procurorii DIICOT Suceava, i-au luat actele minorei şi, sub ameninţări cu acte de violenţă, au obligat-o să facă sex, zi de zi, cu bărbaţi necunoscuţi, tariful pe care îl încasau de la aceştia fiind între 20 şi 100 de euro, în funcţie de durata actului sexual.

Unul dintre clienţi s-a îndrăgostit de prostituata minoră şi i-a recuperat actul de identitate de la Ilie Florin Boicu cu suma de 500 de euro, minora putând astfel să se întoarcă în România. Între timp, fata s-a căsătorit cu clientul care i-a cumpărat libertatea de la proxeneţi.

 

Ceilalți doi indivizi judecaţi în acest dosar au primit pedepse cu suspendare

Dintre cei trei tineri acuzaţi în acest dosar, Ilie Florin Boicu a fost judecat ultimul. Ceilalţi doi, Diana Maria Scheul şi Vasile Ionel Bulceag, au fost prinşi de anchetatori, trimişi în judecată şi condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, Vasile Ionel Bulceag a primit trei ani de închisoare şi un termen de încercare de şase ani, în timp ce Diana Maria Scheul a fost condamnată la doi ani de închisoare şi un termen de încercare de patru ani, pedepsele fiind cu suspendare.

Şi cei doi inculpaţi au fost obligaţi şi la plata sumei de 10.000 de euro faţă de victimă, reprezentând daune morale.

Dosarul în ceea ce-l priveşte pe Ilie Florin Boicu a început cu întârziere deoarece tânărul din Marginea a dispărut de acasă.

Pe numele lui Boicu figura din 29 aprilie 2011 un mandat de arestare preventivă în lipsă, emis de Tribunalul Suceava, la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

„Suspectul a fost pus în urmărire naţională prin dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române din 02.05.2011, fiind semnalat şi pe plan internaţional. Astfel, în luna decembrie 2011 cel în cauză a fost identificat şi arestat în Grecia”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Ilie Florin Boicu a fost extrădat în cursul acestui an, iar procesul s-a putut derula în condiţii de legalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A obligat o adolescentă să se prostitueze în Grecia şi a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare.
 Vizualizări articol: 2691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A obligat o adolescentă să se prostitueze în Grecia şi a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei