Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragic şi stupid

Un copac tăiat pe jumătate a strivit cu o forţă teribilă doi oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O bătrână în vârstă de 80 de ani şi un bărbat de 51 de ani au murit în condiţii pe cât de tragice pe atât de stupide, fiind striviţi de un copac tăiat doar pe jumătate. Tragedia s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 11.00, în satul Zahareşti, comuna Stroieşti. Cei doi oameni se aflau la aproximativ 20 de metri de copac, ei fiind omorâţi practic de crengile acestuia, care s-au prăvălit cu o forţă teribilă peste ei.

 

Tăierea copacului doar pe jumătate, o mişcare fatală

Sâmbătă dimineaţă, Ileana Blahovici, în vârstă de 80 de ani, şi soţul ei, Ion Blahovici, de 83 de ani, părinţii a trei copii, l-au chemat la Zahareşti pe ginerele lor, Ionel Popovici, pentru a tăia cu drujba o răchită înaltă, aflată lângă un pârâu, pe terenul celor doi vârstnici, teren care se află peste drum de casa acestora. Ginerele a venit însoţit de Frantz Coza, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Suceava.

Din ancheta poliţiei rezultă că acesta din urmă a secţionat la bază aproximativ jumătate din tulpina copacului, după care, din cauză că era vânt, s-a oprit. Bărbatului i-a fost teama că din cauza vântului copacul ar putea cădea spre drumul comunal şi spre gardul gospodăriei celor doi bătrâni.

„Ne-am pornit să tăiemnişte lemne, dimineaţa a venit un om de la Suceava adus de ginerele meu, dar s-a oprit din cauza vântului, ne gândeam să nu păţim ceva”, a relatat, după producerea tragediei, Ion Blahovici, bătrânul de 83 de ani.

Din păcate, oamenii nu au scăpat exact de ceea ce se temeau, iar tăierea copacului pe jumătate avea să fie o mişcare fatală.

 

Bătrâna venea cu vaca de la pârâu în momentul în care copacul s-a prăbuşit peste ea

Având în vedere şi faptul că bătea vântul, copacul s-a prăbuşit cu o forţă teribilă. La aproximativ 20 de metri de rădăcină, pe drumul comunal, se aflau Frantz Coza, bărbatul care tăiase cu drujba jumătate din trunchi, şi Ileana Blahovici, bătrâna de 80 de ani, care aducea o vacă de la pârâul la care o adăpase.

Codru Zlotari, unul dintre vecini, a relatat clipele de coşmar: „Ea venea cu vaca de la pârâu, vaca a apucat să treacă înainte, dar pe ea (n.r. - Ileana Blahovici) a prins-o...  Vântul a învârtit răchita deodată, nu au avut timp să mai fugă”.

 

Bătrâna a murit în drum spre spital, iar bărbatul a fost declarat decedat după două ore şi jumătate

Cei doi răniţi au fost urcaţi într-o maşină de o rudă a bătrânilor şi duşi până la Stroieşti, de unde victimele au fost preluate de ambulanţe SMURD. În momentul în care a fost preluată de personalul medical specializat, femeia deja nu mai dădea semne de viaţă. S-au încercat manevre de resuscitare în ambulanţa SMURD, care nu au adus însă nici o minune. În aceste condiţii, ambulanţa SMURD în care se afla Ileana Blahovici nu s-a mai deplasat spre Spitalul Judeţean Suceava.

Bărbatul de 51 de ani a ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean în stop cardio-respirator. La ora 13.30, la aproximativ două ore şi jumătate de la accident, şi acesta a fost declarat decedat.

Medicul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, a precizat că pacientul a fost adus la Urgenţe cu manevre de resuscitare în curs efectuate de echipa de terapie intensivă mobilă de la SMURD Suceava.

„Mecanismul stopului cardio-respirator a fost traumatism prin strivire accidentală. S-au continuat manevrele de resuscitare încă jumătate de oră dar, din păcate, în ciuda eforturilor depuse de echipa de resuscitare, a trebuit să se constate decesul”, a declarat medicul urgentist.

Aşadar o dublă tragedie produsă din cauza unei erori care s-a combinat însă extrem de nefericit cu ghinionul.

Poliţia a anunţat că a deschis un dosar pentru ucidere din culpă, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs tragedia.

Medicii au ţinut să transmită un apel către persoanele care sunt martore la astfel de incidente nedorite, transportarea victimelor cu maşini personale fiind, de cele mai multe ori, o alegere care nu este în avantajul celor răniţi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copac tăiat pe jumătate a strivit cu o forţă teribilă doi oameni.
 Vizualizări articol: 4026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un copac tăiat pe jumătate a strivit cu o forţă teribilă doi oameni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei