Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alba-neagra

Examenul susţinut de generalul de brigadă Ion Burlui pentru funcţia de şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o nebuloasă totală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Examenul susţinut de proaspăt avansatul general de brigadă Ion Burlui pentru funcţia de şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) este învăluit într-o ceaţă totală. Deşi au trecut mai bine de două luni de la acest concurs, Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) nu l-a validat nici până în prezent. Aşa se face că Ion Burlui rămâne, în continuare, doar împuternicit la comanda IGSU. Trebuie spus că această împuternicire expiră peste câteva zile, adică la şase luni din momentul în care a fost emisă, pe 11 iunie 2013.

Contactat telefonic ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere vizavi de amânarea unei decizii cu privire la acordul care trebuie să vină de la CSAT, Ion Burlui nu a părut prea încântat de subiect, dar şi-a exprimat convingerea că totul se va rezolva în scurt timp.

Chiar dacă iniţial a declarat că CSAT nu are nici o implicare în procedura numirii sale în funcţia de şef al IGSU, ulterior, generalul de brigadă Burlui a revenit şi a declarat că este doar împuternicit la comanda acestei instituţii, deoarece „CSAT încă nu şi-a dat acordul”.

Oricum, punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Interne pe marginea validării concursului este foarte clar. „După emiterea avizului CSAT, urmează să se înainteze propunerea în vederea emiterii deciziei prim-ministrului de numire a ofițerului în funcția de inspector general al IGSU”, au arătat reprezentanţii MAI.

De la data concursului, 1 sau 2 octombrie, şi până ieri, 8 decembrie, situaţia a rămas la fel de confuză, astfel încât IGSU este condusă în continuare cu titlu de interimat.

 

Concursul a constat doar în proba „interviului pe subiecte profesionale”

Colegii de la cotidianul Evenimentul Zilei au scris recent despre anomaliile constatate la concursul câştigat de colonelul de atunci Ion Burlui, tot atâtea motive pentru membrii CSAT de a amâna o decizie finală vizavi de validarea examenului.

Concursul a fost anunţat pe site-ul IGSU pe data de 9 septembrie, unde era menţionată data de 3 octombrie. După numai câteva zile, pe 27 septembrie, pe site s-a anunţat deja schimbarea datei concursului: „Datorită unor motive obiective, concursul pentru ocuparea funcției de inspector general al Inspectoratului pentru Situații de Urgență va avea loc în data de 1 octombrie, începând cu ora 10.00”. Nici unul dintre anunțuri nu este semnat de președintele comisiei de concurs.

De aici începe sarabanda suspiciunilor şi a bâlbelor. Jurnaliştii de la EVZ au luat atât punctul de vedere al celor de la Ministerul Afacerilor Interne, cât şi al IGSU.

„Concursul a constat într-o singură probă (interviul pe subiecte profesionale), care a avut loc la data de 02.10.2013, la sediul Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat remis de IGSU şi semnat chiar de Ion Burlui.

Replica MAI a venit prompt: „La concurs s-a înscris o singur persoană, respectiv col. Ion Burlui. În urma examenului, care a avut loc la data de 01.10.2013, col. Ion Burlui a fost declarat admis”.

Referitor la datele diferite ale zilei de concurs, Ion Burlui a avut ieri o explicaţie destul de originală: „S-a făcut o greşeală că s-a asociat ziua de marţi cu data de 2 octombrie, când de fapt era 1 octombrie”.

O altă anomalie este aceea că examenul a fost organizat de Serviciul Resurse Umane din cadrul IGSU, iar în mod normal un asemenea concurs revenea în atribuţiile Ministerului Afacerilor Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examenul susţinut de generalul de brigadă Ion Burlui pentru funcţia de şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o nebuloasă totală.
 Vizualizări articol: 4516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Examenul susţinut de generalul de brigadă Ion Burlui pentru funcţia de şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o nebuloasă totală3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei