Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 286 (5493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În centrul Sucevei

Bunătăţi tradiţionale şi creaţii ale meşterilor populari, la Târgul de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Târgul de Crăciun, inaugurat ieri dimineaţă, în centrul Sucevei, a atras de la primele ore sute de suceveni dornici să vadă şi să cumpere delicioasele produse ale membrilor asociaţiei „Produs în Bucovina”, dar şi să găsească cadouri potrivite de Sf. Nicolae sau chiar de Moş Crăciun, printre creaţiile meşterilor populari.

Pentru cei dornici să guste din produsele tradiţionale bucovinene, producătorii sunt prezenţi cu delicioase produse lactate - caş de oaie şi de vacă, brânză frământată, telemea, unt şi smântână, cu ochioase produse din carne, de la tobă, chişcă şi cârnaţi, la muşchiuleţi afumaţi, dar şi cu delicioşi păstrăvi afumaţi, puşi chiar şi în cobză de brad, cozonaci, plăcinte, şi alte produse de panificaţie.

Nu lipseau nici licorile menite să servească drept aperitiv, ori ca „încălzitor” – palincă de prune ori de caise, ţuică de fructe şi vin fiert.

Meşterii populari au venit să completeze oferta Târgului de Crăciun cu suveniruri potrivite pentru cadouri de sărbători. Unii pun la dispoziţia celor interesaţi costume naţionale tradiţionale din zona Bucovinei, cu ciorapi făcuţi la andrele, căciuli şi flanele din lână, cojocele bucovinene, alţii măşti populare, păpuşi, opinci, ustensile de bucătărie, din lemn.

Nu lipsesc nici produsele necesare celor care vor să păstreze tradiţia urătorilor de sărbători – fel de fel de măşti şi costume tradiţionale, precum cele produse de meşterul popular Liviu Săhlean, care pot fi folosite şi ca ornament în locuinţe.

Târgul de Crăciun din centrul Sucevei va fi deschis până pe 10 ianuarie, timp în care, zilnic, pe scena de la brad vor evolua mici şi mari artişti, de la unităţile şcolare din municipiu, cât şi profesionişti, din Ansamblurile „Soloceanka”, a Uniunii Polonezilor din România, „Arcanul USV”, Fanfara Primăriei Suceava dar şi reprezentanţi ai minorităţilor din Bucovina, cu un variat program de colinde, datini şi obiceiuri de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bunătăţi tradiţionale şi creaţii ale meşterilor populari, la Târgul de Crăciun.
 Vizualizări articol: 3146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bunătăţi tradiţionale şi creaţii ale meşterilor populari, la Târgul de Crăciun5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei