Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solidaritate

Câteva sute de persoane au participat ieri la Marşul „Pledoarie pentru demnitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva sute de persoane au participat ieri la Marşul „Pledoarie pentru demnitate”, organizat pe traseul Primăria Suceava - Palatul Administrativ. Acţiunea a fost o reuşită, în primul rând, prin numărul mare de participanţi, majoritatea tineri, elevi, care au înţeles care este scopul acestui demers, acela de a militat pentru promovarea şi respectarea drepturilor persoanelor cu handicap. Marşul demnităţii a fost organizat de Asociaţia Blijdorp România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava, şi a marcat Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

După cum ne-a spus Ivan Ionel, preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Marşul “Pledoarie pentru demnitate” se organizează la Suceava din anul 2004, cu doi ani de întrerupere, şi reprezintă un marş al demnităţii tuturor celor care îşi doresc să se integreze în societate şi care vor să fie văzuţi, susţinuţi, acceptaţi cu aceleaşi drepturi şi obligaţii ca orice cetăţean.

Pentru că vremea a fost frumoasă, au putut participa la marş şi aproximativ 20 de copii cu afecţiuni foarte grave de la Complexul Blijdorp – O Nouă Viaţă Suceava, unii fiind purtaţi în cărucioare cu rotile, alţii în braţe de părinţi sau personalul care îi îngrijeşte în centrul social. Asociaţia Blijdorp România activează în Suceava din anul 1999, având ca principal obiect de activitate susţinerea persoanelor cu nevoi speciale şi a familiilor acestora. De la înfiinţarea Centrului de zi pentru persoane cu dizabilităţi, în anul 2002, Asociaţia Blijdorp a militat pentru promovarea şi respectarea drepturilor persoanelor cu handicap.

 

„În spatele fiecărei dizabilităţi se află un dar. Important este să-l descoperim”

La marşul demnităţii a participat şi Margareta Isăilă, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care a declarat: „Suntem bucuroşi să fim şi anul acesta alături de Asociaţia Blijdorp România la marşul demnităţii şi ne bucurăm că ni s-au alăturat foarte mulţi voluntari”.

Manuela Pohoaţă, şef serviciu – Servicii sociale pentru adultul cu handicap Blijdorp România – O Nouă Viaţă, din cadrul Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie de la Suceava, este de părere că toţi cei care au ales să participe la marş au făcut-o cu sufletul, pentru că „persoanele cu dizabilităţi trăiesc printre noi, sunt ca şi noi şi trebuie să le acceptăm şi să le respectăm”.

Printre voluntarii care au participat la marş am întâlnit-o şi pe Cătălina Muţiu, de la Fundaţia FARA, care ne-a spus că a ales să fie prezentă la această acţiune „pentru a putea pleda pentru drepturile lor, pentru că sunt persoane ca toate celelalte. Am lucrat cu astfel de persoane şi merită tot efortul. În spatele fiecărei dizabilităţi se află un dar. Important este să-l descoperim”.

 

Şi-au dat mâna pentru demnitate

Printre participanţii la marş s-au numărat reprezentanţi ai Primăriei Suceava – Direcţia de Asistenţă Socială, alături de Sindicatul Judeţean al Angajaţilor din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Asociaţia „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), Asociaţia „AR Vocaţional And Investment Solutions – ARVIS”, Fundatia Filantropică FARA România, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea „Ştefan cel Mare”, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Rădăuţi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava, Serviciul de Asistenţă Maternală, Serviciul Echipe Mobile DGASPC, Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi, Servicii de Protecţie de Tip Familial pentru Copii cu Dizabilităţi Suceava, Servicii Multifuncţionale de Tip Rezidenţial Suceava, Centrul de Recuperare Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei, Serviciul Intervenţie în Regim de Urgenţă, Serviciul Management de Caz pentru Copii, Compartimentul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, Serviciul Persoane Adulte în Dificultate, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sute de persoane au participat ieri la Marşul „Pledoarie pentru demnitate”.
 Vizualizări articol: 1974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Câteva sute de persoane au participat ieri la Marşul „Pledoarie pentru demnitate”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei