Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 282 (5489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ANFP

Secretarul municipiului Rădăuţi îşi desfăşoară activitatea în deplină legalitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul municipiului Rădăuţi, Adrian Gheorghe Şcheul, care a fost detaşat pentru o perioadă de şase luni de la Primăria Horodnicu de Sus, îşi desfăşoară activitatea în deplină legalitate. Aceasta este concluzia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), concluzie care reiese din documentul adresat, zilele trecute, primarului Aurel Olărean. Totul a pornit la şedinţa de Consiliu Local din 30 octombrie, când consilierul local UNPR, Traian Andronachi, a arătat că şedinţa este lovită de nulitate şi că noul secretar este în ilegaliate. „Articolul 92, alineatul 1 din Legea 188/1999, cu completările şi modificările de rigoare, spune că exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante, sau temporar vacante, se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public. La alineatul 2 se arată că măsura prevăzută la alineatul 1 se dispune de către persoana care are competenţa numirii în funcţia publică pe o perioadă de maxim şase luni dintr-un an calendaristic, cu avizul ANFP. Acest lucru i l-am solicitat secretarului actual, însă acest aviz nu există. Aşa că şedinţa de astăzi este nulă, pentru că domnul secretar nu are avizul ANFP”, preciza atunci Andronachi. Tot atunci, Olărean afirma că acest aviz nu este necesar, că Şcheul îndeplineşte condiţiile pentru ocuparea postului, afirmaţie întărită de şeful serviciului personal, Elena Mitric.

 

Olărean: Am afirmat încă de atunci că domnul secretar nu are nevoie de avizul ANFP

După ce executivul rădăuţean a înaintat o adresă către ANFP, situaţia s-a lămurit în sensul că secretarului municipiului, Adrian Gheorghe Şcheul, nu îi era necesar avizul.

„Am afirmat încă de atunci, de la sfârşitul lui octombrie, că domnul secretar al municipiului nu are nevoie de avizul ANFP. Însă am fost contrazis, ca în multe alte rânduri, fără nici un suport, şi s-a dovedit că am avut dreptate”, a afirmat primarul Aurel Olărean. În adresa de la ANFP se arată că „potrivit prevederilor alineatului 2 din art.89 din Legea nr.188/199(r2), cu modificările şi completările ulterioare, detaşarea se poate dispune dacă pregătirea profesională a funcţionarului public corespunde atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei publice, cu respectarea categoriei, clasei şi gradului profesional al funcţionarului public”. Astfel, în situaţia în care pregătirea profesională a domnului Şcheul Gheorghe Adrian „corespunde atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei publice, modificarea raportului de serviciu prin detaşare nu implică solicitarea avizului ANFP, instuţiile publice între care operează detaşarea având obligaţia de a comunica în termen de zile lucrătoare ANFP modificarea intervenită în situaţia funcţionarilor publici”, se mai arată în documentul semnat de secretarul de stat, Eugen Coifan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretarul municipiului Rădăuţi îşi desfăşoară activitatea în deplină legalitate.
 Vizualizări articol: 2028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Secretarul municipiului Rădăuţi îşi desfăşoară activitatea în deplină legalitate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei