Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub conducerea lui Vartic

Garda Financiară Suceava a depistat cazuri de evaziune în valoare de peste 35 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Financiară Suceava a depistat în ultimii opt ani cazuri de evaziune fiscală în valoare de peste 35 de milioane de euro. Fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute bilanţul acestei instituţii din perioada aprilie 2005 – 30 octombrie 2013, adică întreaga perioadă în care a ocupat funcţia de comisar-şef. Ionuţ Vartic a precizat că valoarea obligaţiilor fiscale constatate suplimentar în această perioadă se ridică la 158,26 milioane de lei, adică aproximativ 35,7 milioane de euro, la actualul curs de schimb valutar. Vartic a mai spus că tot în această perioadă, comisarii financiari suceveni au aplicat 74.829 de amenzi, cu o valoare de 72,88 de milioane de lei, din care s-au încasat efectiv 30,9 milioane de lei.

În ultimii ani, comisarii financiari au întocmit 1.562 de plângeri penale, pentru cazuri de evaziune fiscală în care prejudiciul total a fost de 152,48 milioane de lei.

Fostul şef al Gărzii Financiare Suceava a declarat că în perioada în care s-a aflat la conducerea instituţiei comisarii au suspendat activitatea la 2.877 de firme la care s-au constatat nereguli cu privire la neutilizarea caselor de marcat. Ionuţ Vartic a mai spus că au mai fost organizate peste 4.100 de acţiuni pentru verificarea produselor accizate, în urma cărora s-a dispus confiscarea a 88.662 de litri de alcool, şi a peste 232.000 de pachete de ţigări. „Vreau să le mulțumesc tuturor angajaţilor Gărzii Financiare Suceava pentru colaborarea pe care am avut-o în această perioadă, precum şi tuturor colaboratorilor noştri”, a spus Vartic.

Garda Financiară Suceava şi-a încetat activitatea începând cu data de 1 noiembrie 2013, ca urmare a reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. O parte din atribuţiile Gărzii Financiare vor fi preluate de noile Direcţii Regionale de Antifraudă Fiscală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garda Financiară Suceava a depistat cazuri de evaziune în valoare de peste 35 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Garda Financiară Suceava a depistat cazuri de evaziune în valoare de peste 35 milioane de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei