Spitalul Județean de Urgență Suceava demarează săptămâna viitoare licitația pentru modernizarea și extinderea secției de Neurologie. Anunțul a fost făcut ieri de managerul unității sanitare, Vasile Rîmbu, care a arătat că proiectul tehnic a fost finalizat, iar de luni se încep demersurile pentru atribuirea lucrărilor.
Secția de Neurologie dispune la ora actuală de un spațiu insuficient, care permite amplasarea a 46 de paturi, ceea ce „obligă la un rulaj mai mare pe pat și la scurtarea duratei medii de spitalizare”, potrivit managerului Vasile Rîmbu. În saloane nu există instalații pentru oxigen și nici instalații pentru aparatura de investigare și monitorizare a bolnavilor. De asemenea, lipsesc spațiile auxiliare absolut necesare funcționării unui astfel de sector.
În secția de Neurologie lucrează cinci medici neurologi (trei primari și doi specialiști), 14 asistente și zece infirmiere. Principala cazuistică care se adresează acestui serviciu o reprezintă accidentul vascular cerebral, care poate fi de tip ischemic (90% din cazuri) sau hemoragic (10% din cazuri).
La ora actuală, secția de Neurologie dispune de nouă saloane cu patru paturi, șase cu câte două paturi și o rezervă cu baie proprie, ultimele renovări fiind făcute în 2009. După extindere, secția de Neurologie va avea peste 60 de paturi.
Proiect: Salon tip Reanimare, cu opt paturi și grup sanitar
Conform managerului Vasile Rîmbu, secția de Neurologie s-ar putea extinde prin mutarea farmaciei, care funcționează actualmente într-un spațiu adiacent. Relocarea farmaciei, într-un spațiu din incinta fostei spălătorii a spitalului, va permite amplasarea a încă zece paturi. Intervenția în spațiile nou create va consta în realizarea de tavane false cu corpuri de iluminat încastrate, realizarea de grupuri sanitare pentru saloanele nou create, finisarea pardoselilor cu covor PVC de trafic intens și specific amenajării spațiilor sanitare, realizarea instalațiilor de oxigen și a instalațiilor electrice pentru aparatele de monitorizare și investigare a pacienților, lărgirea golurilor de uși, conform normelor impuse de legislația în vigoare, realizarea finisajelor la pereți și tavane cu var lavabil antiseptic, având în componența sa compuși de argint, și realizarea instalațiilor de climatizare și ventilare a spațiului interior.
Conform temei de proiectare, saloanele vor avea câte două și trei paturi și vor fi dotate cu grupuri sanitare proprii. De asemenea, va exista un salon tip Reanimare, cu opt paturi și grup sanitar.