Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 255 (5462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neglijaţi de părinţi

Trei minori, internaţi în Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei minori, un băieţel în vârstă de 3 ani şi jumătate şi două surori în vârstă de 10 şi 11 ani, verişori, au fost internaţi în Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” din  Rădăuţi, prin ordonanţă preşedinţială, fiind luaţi din casa bunicii materne fără consimţământul acesteia. Cei trei verişori, proveniţi de la mame surori, au rămas în grija bunicii, după ce mamele lor au plecat în străinătate, iar tatăl fetelor a ajuns la închisoare. Pentru că bunica nu reuşea să le ofere nepoţilor nici minimul de hrană, îmbrăcăminte şi educaţie, conducerea şcolii unde învăţa una dintre surori a făcut o sesizare către Protecţia Copilului Suceava pentru a interveni în acest caz şi pentru a le oferi copiilor condiţii mai bune de creştere şi dezvoltare intelectuală. În acest caz s-au implicat şi reprezentanţi ai primăriei de care aparţine bunica, dar şi poliţia din localitate.

Directorul executiv al Protecţiei Copilului Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, a spus că în urma discuţiilor purtate cu bunica materna „s-a constatat că mamele copiilor sunt plecate în străinătate, iar tatăl a doi dintre minori execută o pedeapsă privativă de libertate. Echipa aflată la faţa locului a constatat că bunica celor trei minori nu se poate ocupa de creşterea, îngrijirea, supravegherea şi educarea acestora. În acelaşi timp, bunica a refuzat categoric instituirea unei măsuri de protecţie specială pentru minori”.

În aceste condiţii, conform prevederilor din Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, după cum a completat directorul Adomniţei, „s-a dispus prin ordonanţă preşedinţială ridicarea în regim de urgenţă a copiilor şi plasamentul acestora în cadrul Aşezământului <Sfântul Ierarh Leontie> din Rădăuţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei minori, internaţi în Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei minori, internaţi în Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei