Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 255 (5462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Viaţa noastră ca o poveste”, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la Fălticeni are loc prima reuniune de lucru transnaţională din cadrul proiectului bilateral Comenius cu titlul „Viaţa noastră ca o poveste”.

Proiectul în care este implicat şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni se derulează până pe 30 iulie 2015 şi este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Life Long Learning, şi se adresează în primul rând elevilor care îşi vor dezvolta abilităţi de comunicare în limba engleză, competenţe de bază pentru a comunica în limba greacă, abilităţi de comunicare interpersonală şi de lucru în echipă, coordonatorul proiectului fiind Liceul Tehnologic din Farkadona Grecia.

Coordonatorul proiectului, prof. Magda Grigoraş, a precizat: „Participanţii la proiect vor promova dialogul intercultural România-Grecia şi, nu în ultimul rând, vor înţelege şi vor respecta valorile cetăţeniei europene: prietenie, respect, toleranţă, diversitate, vor promova egalitatea de şanse indiferent de naţionalitate, religie, rasă sau sex”.

Proiectul se bazează pe cercetarea şi cunoaşterea unor poveşti de viaţă ale familiilor care au părăsit ţara de origine şi s-au adaptat la un mediu nou de viaţă, în trecut sau în prezent. Elevii trebuie să înveţe să descopere şi să înţeleagă diversitatea umană, respectul de a trăi în această diversitate, să comunice în limba engleză şi să cunoască limba greacă. Trebuie să înveţe să se adapteze la o lume dinamică, în schimbare şi să facă faţă oricărei provocări.

Aşa cum am aflat de la prof. Magda Grigoraş, beneficiarii direcţi ai acestui proiect, 12 elevi din oraşul şi zona Fălticeni, vor fi implicaţi în activităţi de observare, cercetare, atât în propria lor comunitate, cât şi în ţara parteneră, unde vor petrece două săptămâni. La finalul proiectului elevii vor realiza o revistă cu titlul „Viaţa noastră ca o poveste”, editată în limba română, engleză şi greacă, ce va cuprinde cele mai interesante poveşti de viaţă descoperite în cele două ţări şi cele mai frumoase experienţe trăite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Viaţa noastră ca o poveste”, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Viaţa noastră ca o poveste”, la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei