Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 253 (5460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Centrul „Multe generaţii”

Ziua Porţilor Deschise, la Şerbăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Şerbăuţi a sărbătorit săptămâna trecută Ziua Porţilor Deschise, la Centrul „Multe Generaţii”, care funcţionează în incinta clădirii dispensarului uman din localitate. Acţiunea a fost organizată pe baza unui protocol de colaborare, încheiat în anul 2009, între Primăria Şerbăuţi şi Asociaţia FSM-EST (Asociaţie pentru sănătate şi dezvoltare sustenabilă) din Elveţia, cu sediul în Iaşi, condusă de Lina Langer. La eveniment au participat reprezentanţi ai asociaţiei din Elveţia, inclusiv Lina Langer, Marcela Ilieş, reprezentant al asociaţiei în municipiul Iaşi, primarul comunei Şerbăuţi, elevi îmbrăcaţi în straie populare, oameni din comunitate.

Cu sprijinul primarului Cătălin Sănduleac, din anul 2009 şi până în prezent, Centrul „Multe generaţii” a parcurs mai multe etape: clădirea dispensarului a fost renovată la exterior din bugetul primăriei şi a fost pusă la dispoziţia asociaţiei, care s-a implicat în renovarea, amenajarea şi utilarea camerelor comunitare cu tot ce era necesar pentru a prinde viaţă.

Au fost înfiinţate două grupuri comunitare, câte unul în cele două localităţi ale comunei: Şerbăuţi şi Călineşti, alcătuite din femei din comunitate, care le-au avut ca formatori pe Silvia Stremciuc, asistent medical comunitar, şi Oltea Şandru, profesor în cadrul Şcolii Gimnaziale din Călineşti.

Silvia Stremciuc ne-a spus că unul dintre scopurile nobile ale asociaţiei este acela de asigura prevenţia şi prevenirea bolilor în comunitate. Cursantele au participat la cursuri de prim ajutor, suport psihosocial, comunicare şi voluntariat, îngrijire la domiciliu.

 

Elevi din comunitate, trimişi la şcoli de vară din ţară şi străinătate

Primăria Şerbăuţi şi Asociaţia FSM-EST au făcut posibilă trimiterea unor elevi din comunitate la şcoli de vară organizate în Moldova, Maramureş şi chiar în Ucraina, precum şi schimburi extrafrontaliere ale grupurilor comunitare.

În prezent, după cum a completat Silvia Stremciuc, „Primăria Şerbăuţi şi Asociaţia FSM-EST se implică în derularea unor proiecte generatoare de venit: un salon de coafură utilat modern (una din tinerele din comunitate a beneficiat de cursuri în domeniu şi va fi angajată în cadrul acestui salon), o altă cameră dotată cu toate cele necesare desfăşurării de activităţi cu elevii - Consolidarea abilităţilor pentru o viaţă independentă - se adresează în prezent unei grupe de 12 copii din clasele primare, care două zile pe săptămână îşi dezvoltă abilităţile manuale, îşi fac temele şi sunt serviţi cu aperitive calde gătite în bucătăria modernă care funcţionează în cadrul aceluiaşi proiect”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Porţilor Deschise, la Şerbăuţi.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Porţilor Deschise, la Şerbăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei