Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 248 (5455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din fonduri elveţiene

Primăria Suceava se dotează cu 18 vehicule electrice şi 50 de prize de încărcare electrică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul auto al Primăriei Suceava va fi completat, anul viitor, cu vehicule electrice, care vor putea fi alimentate din oricare cartier al municipiului, de la prizele speciale, care vor fi puse la dispoziţia tuturor celor care au autovehicule electrice.

Finanţarea necesară pentru achiziţia vehiculelor electrice şi a prizelor de încărcare aferente va fi asigurată din fonduri elveţiene, după cum a precizat primarul Ion Lungu: „Vom achiziţiona 18 vehicule electrice pentru parcul auto al Primăriei Suceava şi vom monta 50 de puncte de încărcare – 25 standard şi 25 rapide. Aceste puncte de încărcare sunt localizate în principalele puncte din oraş. Sper ca cel târziu până la 1 decembrie să avem proiectul finalizat, să-l înaintăm spre aprobare, iar din primăvară să-l putem implementa”, a explicat primarul Ion Lungu.

O parte din cele 18 autovehicule electrice sunt furgonete de transport, altele sunt utilaje destinate activităţilor Direcţiei Domeniului Public, printre acestea numărându-se şi un utilaj de întreţinere a gheţii de pe Patinoarul Areni.

 

Prize de alimentare pentru maşinile electrice, în 50 de locuri din oraş

Prize de încărcare standard vor fi instalate atât în parcarea Primăriei Suceava, pentru a asigura funcţionarea maşinilor proprii, la Direcţia Domeniului Public, la Patinoarul Areni, la cele două parcări subterane din centrul Sucevei, la blocurile ANL din zona Metro şi la cele din Burdujeni, într-o parcare din George Enescu, în cartierul Dealul Mănăstirii, în zona Gării Iţcani, pe străzile Samuil Isopescu, Mitropoliei, Mihai Viteazu şi în zona Zamca.

La punctele de încărcare standard, maşina va trebui lăsată la încărcat peste noapte, în vreme ce la cele rapide, durata de încărcare maximă este de 1-2 ore. Prize de acest gen au fost puse în zone mai intens circulate, precum zona Bazarului, pe strada Trăian Vuia, în zona magazinului Bucovina, la Cetate, Belvedere, strada Mărăşeşti, în Obcini, în faţa ITM şi a Bisericii Sf. Cruce, dar şi la două centre comerciale – Iulius Mall şi Shopping City Suceava.

„Cele 50 de puncte de încărcare vor fi gestionate printr-un dispecerat care va fi înfiinţat special la primărie, iar accesul la acestea se va face în baza unui card care va fi eliberat de noi. Încărcarea se face contra cost. Prizele sunt destinate uzului maşinilor care vor intra curând în parcul auto al municipalităţii sucevene, dar şi pentru cel al sucevenilor care posedă un astfel de autovehicul ori al instituţiilor care se vor dota cu astfel de maşini”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

 

Autobuze electrice pentru transportul în comun

Edilul sucevean a apreciat că proiectul „Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” va avea „un impact deosebit în privinţa reducerii emisiilor de CO2, dar va însemna şi economii serioase la consumul de combustibil, al cărui preţ creşte de la o zi la alta”.

Valoarea proiectului propus spre finanţare de Primăria Suceava, în baza unui concurs de proiecte organizat de Ambasada Elveţiei, la care au participat zeci de localităţi din ţară, este de 1,8 milioane de franci elveţieni.

Pornind de la acest proiect, municipalitatea suceveană vrea să realizeze unul mai ambiţios, de achiziţionare de noi mijloace de transport în comun, electrice, pentru societatea de transport public local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava se dotează cu 18 vehicule electrice şi 50 de prize de încărcare electrică.
 Vizualizări articol: 2520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Primăria Suceava se dotează cu 18 vehicule electrice şi 50 de prize de încărcare electrică4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmm trimis de
(24 oct 2013, 11:06:20
O idee foarte foarte buna, dar, in Suceava sunt multe probleme nerezolvate prioritare, cum ar fi:
1) Curatenia lasa de dorit in tot orasu.
2) Deratizarea. Colcaie sobolanii si presa scrie doar de cainii comunitari. E corecta problema cainilor si trebuie rezolvata, dar cu sobolanii?
3) Tantarii din subsoluri.
4) Creearea unor facilitati pentru infiintarea unor capacitati de productie, BAZARUL a murit. Nu sunt locuri de munca decente.
2.   IPOCRIZIE DE PRELIPCA trimis de
(24 oct 2013, 12:27:49
...cu cat costa mai mult decat o masina normala , si cat costa "bonificarea "in mod legal a bateriilor la sfarsit de "viatza" ?'
...energia electrica pt alimentare e produsa din surse rinovabile ca sa poata fi numite ecologice sau din surse fosile

3.   ... trimis de
(24 oct 2013, 13:17:16
Asta ne mai lipsea, pentru ca in rest... le avem pe toate.
4.   Tepari trimis de
(24 oct 2013, 14:15:13
CAT COMISIONUL? DOAR SE STIE CA TOT CE FACI, FACI PENTRU COMISIOANE!
4.1  RE: Tepari trimis de
(24 oct 2013, 16:48:14
oricum... bine n-o să fie-n veci!
cât timp unii joacă mai-jong .. cu alţii
pe timp de criză comisionu-i 20
(a crescut! tre' să rămână bogaţi bogaţii)happy
5.   Comentariu trimis de
(24 oct 2013, 14:57:38
In sfarsit vor reaparea troleibuzelebig grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei