Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 248 (5455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţişti

Au fost prinşi tâlharii care i-au atacat în noapte pe călugării de la Schitul 12 Apostoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judiciariştii Poliţiei Vatra Dornei au reuşit să dea de urma indivizilor care au încercat să-i tâlhărească pe călugării de la Schitul 12 Apostoli, situat la mai bine de zece kilometri de Poiana Negri.

Ieri, în urma cercetărilor efectuate în acest dosar, poliţişti dorneni, însoţiţi de lucrători de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi luptători de la Serviciul de Operaţiuni Speciale, au descins în judeţul Neamţ, unde au făcut percheziţii la domiciliile mai multor suspecţi din acest judeţ.

 

Călugări atacaţi în schit, după miezul nopţii: „Taci, că te omorâm”

Tentativa de tâlhărie a avut loc în noaptea de 30/31 august a.c, când, povestesc călugării de la 12 Apostoli, mai mulţi indivizi mascaţi şi înarmaţi cu bâte i-au atacat violent. Scenele s-au petrecut la câteva minute după miezul nopţii, în vârf de munte.

Părintele Filotei, stareţul schitului, a mărturisit că atacatorii căutau bani, iar pentru a nu fi recunoscuţi, purtau cagule de diferite culori.

„Părintele Chiril a fost lovit de mai multe ori, iar după ce l-au culcat la pământ i-au cerut să le dea toţi banii. Au urlat la el şi i-au spus <Taci, că te omorâm>, iar apoi i-au luat telefonul mobil”, a povestit părintele Filotei.

Călugării au reuşit să riposteze şi ei şi să anunţe şi poliţia, lucru care i-a pus pe fugă pe tâlhari.

O maşină a poliţiei a fost trimisă imediat spre schit după primirea apelului la 112, iar pe drumul forestier ce duce spre schit s-au intersectat cu un Ford Fiesta, din care au coborât mai mulţi tineri şi au fugit în pădure.

Poliţiştii dorneni au indisponibilizat autoturismul cu pricina, iar în urma investigaţiilor, în maşină au fost găsite amprentele a doi indivizi din municipiul Piatra Neamţ, Florin Feraru (24 de ani) şi Mihai Alexandru Ciustea (22 de ani).

 

Poliţiştii suceveni au descins cu mandate de percheziţie în judeţul Neamţ

Anchetatorii au luat legătură cu colegii lor din Neamţ, aceştia spunându-le că cei doi sunt suspecţi într-o reţea de furturi şi tâlhării grave comise pe raza judeţului vecin, însă probatoriul lor era insuficient la acea dată pentru a-i duce în faţa judecătorilor.

Din acel moment, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, împreună cu cei de la Neamţ, au pus cap la cap toate informaţiile obţinute şi, pe baza probelor existente în dosarul tentativei de tâlhărie de la Schitul 12 Apostoli, s-au obţinut autorizaţii de percheziţii la domiciliile indivizilor bănuiţi că au legătură cu această grupare.

Pe lista suspecţilor au fost incluşi şi alţi doi indivizi, Robert Enăşel (27 de ani), din comuna nemţeană Dumbrava Roşie, şi Forin Petrache (29 de ani), din municipiul Piatra Neamţ.

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate bunuri, valori şi înscrisuri de la domiciliile învinuiţilor: zece telefoane mobile, 1.200 de euro, 14.782 de lei, facturi achiziţii bunuri, 15 stick-uri, memory card-uri, cartele sim, un pistol neletal cu gaze, trei cutii cu cartuşe şi alte bunuri electronice şi scule. Tot cu această ocazie s-a efectuat controlul a trei autoturisme aparţinând învinuiţilor”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Ieri, cei patru suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmau să fie duşi în faţa instanţelor cu propunere de arestare preventivă.

 

Atacatorii călugărilor, suspecţi că au jefuit şi o maşină plină cu bani a Poştei Române 

Inspectorul principal Epureanu a subliniat că toţi cei patru suspecţi sunt bănuiţi şi în comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie pe raza judeţului Neamţ, în perioada mai-octombrie 2013.

Surse judiciare ne-au mărturisit că e vorba de fapte grave, cu victime legate şi prejudicii mari.

Printre faptele de care sunt bănuiţi suspecţii reţinuţi în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii IPJ Suceava se numără şi cel mai mare jaf din istoria judeţului Neamţ, cel de acum câteva luni (mai 2013), când o maşină a Poştei Române, o Dacia Papuc veche, cu doi angajaţi, a fost blocată într-o zonă de câmp deschis de mai multe autoturisme, din care au coborât indivizi mascaţi şi înarmaţi. I-au legat pe cei doi angajaţi şi au plecat cu circa 2,3 milioane de lei, banii pensionarilor din Roman şi mai multe comune ale judeţului Neamţ.

La percheziţiile făcute ieri de poliţiştii suceveni s-au găsit, din informaţiile noastre, probe de la jaful comis asupra maşinii Poştei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au fost prinşi tâlharii care i-au atacat în noapte pe călugării de la Schitul 12 Apostoli.
 Vizualizări articol: 2022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Au fost prinşi tâlharii care i-au atacat în noapte pe călugării de la Schitul 12 Apostoli5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei