Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 244 (5451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Shopping City

Aproape 50 de producători din ţară, prezenţi pentru trei zile la „Serbările Toamnei Bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 50 de producători şi agricultori din ţară sunt prezenţi în aceste zile, 18-20 octombrie, la „Serbările Toamnei Bucovinene”, ce se desfăşoară în parcarea Shopping City Suceava.
La deschiderea oficială a serbărilor, desfăşurată ieri, au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko, reprezentanţi ai Camerei de Comerț și Industrie Suceava, organizatorul principal al evenimentului, dar şi ai  partenerilor de la Shopping City Suceava, Direcția pentru Agricultură Suceava și Asociația Produs în Bucovina. Sucevenii pot să viziteze târgul de alimente, dar şi expoziţia de păsări şi animale de rasă şi târgul de meşteşugari, zilnic, între orele 10:00-19:00.

 

Sucevenii vor găsi produse cu gust... bine branduite

Excelenţa Sa Vasyl Boiechko a spus că apreciază evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie Suceava. „Noi sperăm că Ucraina va fi primită ca membru asociat în Uniunea Europeană anul acesta, în luna noiembrie, şi atunci barierele vamale vor fi un pic mai bune şi vom colabora mai bine în această zonă transfrontalieră dintre România şi Ucraina”, a declarat Vasyl Boiechko.

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a spus că „Serbările Toamnei Bucovinene” sunt un eveniment important, pentru că se aduc în faţa sucevenilor produsele tradiţionale, produse apreciate de foarte multă lume.

Cătălin Nechifor a apreciat faptul că sunt mulţi producători care au venit din alte judeţe, „pentru că este importantă şi concurenţa, este importantă şi calitatea şi cred că sucevenii vor găsi în aceste zile produse cu gust, dar şi frumos prezentate, bine branduite, pentru că deja sunt firme importante care au ajuns la această ediţie”.

 

Berbecuţ la proţap, stropit cu vin şi mirodenii

Cele mai apetisante şi gustoase produse tradiţionale din carne sau din lactate i-au îmbiat ieri pe suceveni să guste şi să cumpere şi pentru cei de-acasă. Multe soiuri de mere, sucuri naturale, produse apicole, legume proaspete erau expuse la târg. Laslo din Gheorgheni – Harghita a venit la Suceava cu produse apicole, el, împreună cu familia, fiind crescător de albine. „Am adus miere, propolis, polen, miere polifloră, miere cristalizată, miere cu lămâie, miere cu propolis, polen şi ulei de mentă, pentru răceală”, ne-a spus producătorul.

În parcarea Shopping City, micii, ceafa de porc, frigăruile, dar şi berbecuţul la proţap, stropit cu vin şi mirodenii, i-au atras pe pofticioşi. Berbecuţul la proţap a fost pregătit de un iscusit bucătar din Târgovişte – Dâmboviţa, Alin Constantin. I-au trebuit circa trei ore, dar rezultatul a fost pe placul cumpărătorilor.

Vânzare bună a făcut şi Ion Raus din Bistriţa, care a asociat la standul lui brânza de burduf cu pălinca. „Sunt produse naturale, care merg bine împreună. Noi facem totul acasă. Folosim doar cheag de miel şi sare, pentru a produce caş de oaie, de capră, pus la putină”, ne-a spus ardeleanul.

Astăzi vizitatorii târgului de toamnă pot gusta din balmoş, făcut din smântână şi mălai, peste care se pun bucăţele de caş, păstrăv afumat în cobză, brânză de burduf în coajă de brad, prăjituri de casă, cotlet haiducesc, toate udate din belșug cu must, țuică și pălincă, preparate special pentru acest eveniment.

 

Muşchiuleţ de porc, pastrama de vită, de oaie, caş, urdă, brânză de burduf

Cei aproape 50 de producători și agricultori din toate colțurile țării îi aşteaptă pe suceveni cu cele mai gustoase şi mai sănătoase produse care vor face deliciul oricărui degustător. Produse tradiţionale, precum cununa bucovineană din muşchi, cârnaţii de casă, caltaboşii, cârnăciorii de oaie, cârnaţii ardeleneşti, costiţa afumată, slănina afumată, şunculiţa ţărănească, toba, cârnaţii ţărăneşti, muşchiuleţul de porc, pastrama de vită sau cea de oaie, caş, urdă, brânză de burduf, brânza de putină, caş de oaie afumat, caşcaval, telemea, cozonaci de casă, ciocolată de casă, plăcinte, dulciuri de casă naturale, poale-n brâu, prăjituri de casă, cornuleţe cu magiun, torturi, le vor face cu ochiul cumpărătorilor de toate vârstele.

Bianca Sturzu, de la Ilişeşti, pentru al treilea an la târg, ne-a spus că vrea să încânte papilele gustative ale sucevenilor cu preparate din carne: salam ţărănesc, tobă bucovineană, caltaboş, muşchiuleţ afumat, toate naturale.

 

Dulciuri, ceaiuri, tincturi

Standurile cu dulciuri s-au dovedit a fi foarte generoase pentru copii, dar nu numai. La „Serbările Toamnei Bucovinene” găsiţi de toate, de la acadele, la ciocolată de casă, halviţă sau caramel, produse de patiserie, cozonaci, plăcinte, dar şi deserturi pentru cei care ţin la siluetă, fructe confiate sau seminţe uscate. 

La mare căutare sunt, că tot vine anotimpul rece, ceaiurile, tincturile, siropurile, alifiile, produse bio, pernuţe terapeutice, comprese, săculeţi cu plante, suplimente nutritive, condimente bio, produse apicole, dar şi dulceaţă de trandafiri, de gutui, de afine, de merişoare, de nuci verzi, de agrişe, de cireşe amare, sirop de brad, de păpădie, de cireşe amare sau căpşuni, murături, zacuscă și multe altele.

 

Interpreţi de muzică populară şi dansatori, pe scena din parcarea Shopping City

Atmosfera de petrecere va fi întreţinută pe parcursul acestor zile de renumiţi interpreţi de muzică populară, precum și de tinere talente ale muzicii populare bucovinene. Astăzi, între orele 12:30-16:00, vor evolua pe scena amenajată în parcarea Shopping City Suceava solistul Călin Brăteanu, Fanfara de la Calafindeşti, Grupul folcloric şi suita de jocuri populare de la Salcea, Grupul folcloric şi suita de jocuri populare de la Cajvana, Grupul folcloric şi suita de jocuri populare de la Dolheştii Mici, Grupul folcloric şi suita de jocuri populare de la Pojorâta, cu lansare de CD - Laura Cazac şi invitaţii: Iulian Turcu, Crina Duca, Laura Erhan, Ionel Chiruţă, iar duminică, între 12:30-16:00, îi vor încânta pe suceveni solistul Alexandru Recolciuc şi Fanfara de la Forăşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 50 de producători din ţară, prezenţi pentru trei zile la „Serbările Toamnei Bucovinene”.
 Vizualizări articol: 3589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 12 voturi
Aproape 50 de producători din ţară, prezenţi pentru trei zile la „Serbările Toamnei Bucovinene”4.6512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prost gust trimis de
(19 oct 2013, 12:33:30
„Sucevenii vor găsi produse cu gust... bine branduite”.Dacă vorbim despre tradițional ce caută acest cuvânt în articol ? Ce zici Daneluș,am dreptate ?

1.1  RE: Prost gust trimis de
(19 oct 2013, 14:07:33
...mai important era sa se urmareasca sa nu aiba aditivi !
1.2  RE: Prost gust trimis de
(19 oct 2013, 14:48:40
La „branduite” mă refeream.
2.   Maa trimis de
(19 oct 2013, 16:02:23
Am o rugaminte la monitor... Pe cand niste subiecte de ziar?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei