Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Socializare

Copii cu nevoi speciale de la Blijdorp au confecţionat ieri felicitări şi colaje de toamnă, la Baumax

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Copii şi tineri cu handicap grav şi accentuat de la Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava au confecţionat ieri felicitări şi colaje de toamnă la magazinul Baumax din Shopping City Suceava. Sub genericul „Zi de toamnă în Baumax”, copiii, ajutaţi de instructori şi de reprezentanţi ai magazinului Baumax, au reuşit în câteva ore să realizeze planşe colorate, în care se regăseau frunze ruginii, seminţe, hârtie colorată. Toate aceste elemente au prins viaţă atunci când micuţii au lipit elementele pe hârtie, au colorat micile bucăţi de hârtie sau au desenat simboluri ale toamnei, cu sensibilitate, cu emoţie, fiind încurajaţi şi apreciaţi de cei care i-au îndrumat. „<Arată ce poţi. Omul nu are limite>, acesta este îndemnul Baumax pentru această acţiune. Încercăm să aducem puţină bucurie copiilor de la Blijdorp, să se simtă şi ei utili. Este o acţiune de suflet, pe sufletul lor, al copiilor cu nevoi speciale”, ne-a spus Elena Vasile, şef case Baumax. Este a şasea acţiune de acest gen pe care Baumax o organizează în colaborare cu Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp – O Nouă Viaţă”.

 

Mascota Baumax, în mijlocul copiilor

O surpriză pentru copiii cu nevoi speciale de la „Blijdorp” a fost prezenţa în mijlocul lor a mascotei Baumax, nimeni altul decât Alexandru Catană, care a participat alături de ei la atelierul de lucru, le-a oferit baloane colorate din partea Baumax Suceava şi s-a distrat împreună cu aceştia. „Încercăm să fim cât mai apropiaţi de aceşti copii, care din punctul meu de vedere au mare nevoie de noi, de oamenii de pretutindeni, de oameni cu care să socializeze, care să-i înţeleagă”, a spus Alexandru Catană.

 

„Pentru copii înseamnă ieşirea din rutina zilnică”

Copiii de la Blijdorp au fost însoţiţi de Manuela Pohoaţă, şef serviciu – Servicii sociale pentru adultul cu handicap „Blijdorp România – O Nouă Viaţă”, din cadrul Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie de la Suceava, care ne-a spus că „orice activitate desfăşurată la invitaţia celor de la Baumax reprezintă pentru noi, pentru copii, o sărbătoare, reprezintă un moment de bucurie. Nu rămâne anotimp nemarcat de noi la Baumax.... Pentru copii înseamnă ieşirea din rutina zilnică. Copiii de la Blijdorp fac lucruri frumoase, în care pun mult suflet, lucrează cu multă dăruire, cu pricepere. Ei sunt foarte mândri că pot să-şi expună lucrările, talentele şi în faţa celor care îşi fac timp să-i vadă”.

Reprezentanţii Complexului de Recuperare Blijdorp au completat că, prin acest parteneriat cu Baumax, se promovează imaginea persoanelor aflate în nevoi speciale, precum şi activităţile derulate pe parcursul anilor de cei din cadrul complexului terapeutic. Se încearcă, de asemenea, integrarea persoanelor cu dizabilităţi în comunitate, precum şi schimbarea mentalităţii publicului larg faţă de aceste persoane cu nevoi speciale, care pot face lucruri minunate, dacă sunt ajutate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii cu nevoi speciale de la Blijdorp au confecţionat ieri felicitări şi colaje de toamnă, la Baumax.
 Vizualizări articol: 1802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Copii cu nevoi speciale de la Blijdorp au confecţionat ieri felicitări şi colaje de toamnă, la Baumax5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei