Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 238 (5445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Animozităţi

Replici „tăioase” în şedinţa de Consiliu Local la care au fost prezenţi Donţu şi Băişanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Suceava, de majorare a preţului gigacaloriei, pentru a fi deblocată furnizarea căldurii către populaţie, a reprezentat pentru aleşii locali, reprezentanţi ai partidelor politice aflate la putere sau în opoziţie, o nouă ocazie de a se „împunge” cu tăişul vorbelor.

Pe lângă acuzele formulate de liderul consilierilor PDL, Lucian Harşovschi, către cei de la USL, pe care îi consideră responsabili că nu s-a votat mărirea preţului de furnizare a gigacaloriei cu trei zile mai devreme, o poziţie critică a adoptat-o şi liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu.

„Nu aţi făcut decât să veniţi să votaţi un proiect. Această discuţie trebuia să aibă loc după o discuţie cu cei care hotărăsc destinele Termica, pentru că în momentul de faţă aceasta nu e condusă de primărie, ci de administratorii judiciari. Puteţi să mai luaţi încă 500 de hotărâri pozitive, decizia finală e în mâna creditorilor. Dacă aceştia nu îşi vor primi banii, sunt convins că nu vor accepta. În ultimii ani nu primăria a dat căldură, ci societăţile comerciale care au adus căldură pe banii lor, prin vânzarea de cărbune, curent, etc.”, a spus Băişanu, după adoptarea proiectului de hotărâre.

Preşedintele de şedinţă, fostul viceprimar Viorel Seredenciuc, a ţinut să-i dea o replică „acidă”:

„Sigur, vom ţine cont de sfaturile dvs, dar tare m-aş fi bucurat dacă ne-aţi fi chemat şi pe noi la Parlament să ne spunem punctul de vedere când aţi mărit taxele şi impozitele locale. Este o opinie personală”.

Actualul viceprimar, Ovidiu Doroftei, a sărit imediat să-l pună la punct pe colegul său din CL, dar de la opoziţie: „Taxele şi impozitele se stabilesc prin Codul Fiscal. Dacă e o opinie personală, s-o păstrăm într-un cadru privat”.

Alexandru Băişanu, vizibil iritat de comentariul lui Seredenciuc, i-a replicat:

„Sistemul asta, <ba pe-a mă-tii>,nu va funcţiona niciodată în România, dacă vrem ceva în continuare. Noi vorbim de căldură la Termica şi voi vorbiţi de o hotărâre a Guvernului, care era obligatorie şi făcută anterior. Să nu ducem discuţia în derizoriu”.

Atunci a intervenit şi Lucian Harşovschi, care l-a rugat pe preşedintele de şedinţă să nu permită să se transforme această şedinţă în pupitru de parlamentar şi să se vorbească „ca la Parlament”.

De altfel, la scurt timp, consilierii PDL s-au ridicat şi au plecat, declarând că şedinţa este încheiată şi că au trebuiri mai bune de făcut decât să stea să-i asculte pe cei care au venit să asiste la şedinţă, respectiv parlamentarii suceveni şi conducerea administraţiei judeţene.

Un alt moment tensionat a fost cel în care preşedintele de şedinţă, Viorel Seredenciuc, singurul reprezentant PDL rămas în sală, i-a dat cuvântul senatorului Ovidiu Donţu, dar nu fără a rosti ironic „Domnul senator Donţu vrea să ne spună ce se mai întâmplă prin Fălticeni”, fâcând referire la faptul că acesta a fost ales senator în localitatea respectivă, nu pe municipiul Suceava.

Calm, Donţu i-a replicat: „Vă invit la cabinetul meu parlamentar din municipiul Suceava, la sediul Prefecturii Suceava, ca să vedeţi câte probleme ridică oamenii din oraş”.

La final, preşedintele de şedinţă a „scuzat” plecarea intempestivă a colegilor săi din PDL, spunând că aceştia l-au anunţat telefonic că au avut o urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Replici „tăioase” în şedinţa de Consiliu Local la care au fost prezenţi Donţu şi Băişanu.
 Vizualizări articol: 1949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Replici „tăioase” în şedinţa de Consiliu Local la care au fost prezenţi Donţu şi Băişanu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei