Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Descinderi poliţie

Şapte tineri, încătuşaţi într-o reţea care fura bunuri şi le vindea la „promoţie”, pe internet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şapte tineri din zona Vicov au fost săltaţi, ieri dimineaţă, de poliţişti şi introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava sub acuzaţia că au comis mai multe furturi cu prejudicii mari, bunurile fiind apoi scoase la vânzare mult sub preţul pieţei pe site-uri de profil. Anchetatorii susţin că cei şapte făceau parte din două grupuri infracţionale care la un moment dat au început să colaboreze. Membri ai celor două grupări, arată poliţia, au comis furturi în Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Gălăneşti, Bilca şi în mai multe comune din zona Câmpulung Moldovenesc.

 

Au golit un cabinet stomatologic şi au scos aparatura la vânzare pe net

În zorii zilei de ieri numeroase forţe de poliţie au efectuat simultan 13 percheziţii domiciliare şi descinderi, în urma adunării unor date referitoare la mai multe furturi cu mod de operare asemănător.

Pe de o parte au fost vizaţi trei minori, toţi în vârstă de 17 ani, din Gălăneşti şi Vicovu de Jos. Sebastian Bundu, Mihai Juravlea şi Viorel Macovei erau monitorizaţi de  poliţişti după ce au scos la vânzare pe internet, pe diferite site-uri, bunuri care, rezultă din anchetă, erau furate. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi puşi sub acuzare pentru spargerea unui cabinet medical de stomatologie din Vicovu de Jos, faptă comisă săptămâna trecută. După ce au forţat sistemul de închidere de la uşa de intrare în cabinet, aceştia au furat un chit medical stomatologic, o unitate de calculator, un server pentru calculator, o cafetieră electrică şi alte bunuri de valoare mai mică.

Numai aparatul stomatologic are o valoare de aproximativ 10.000 de lei, acesta fiind scos la vânzare pe un site.   

„În urma activităţilor investigative desfăşurate şi a percheziţiilor efectuate s-a reuşit recuperarea tuturor bunurilor furate din cabinetul stomatologic. A fost luată imediat măsura preventivă a reţinerii suspecţilor pentru o perioadă de 24 de ore”, a precizat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Alţi patru suspecţi, prinşi într-o maşină, cu scule pentru furat 

Pe de altă parte, tot ieri dimineaţă, în urma exploatării unor informaţii, a fost oprită în trafic o autoutilitară Ford Tranzit la volanul căreia se afla Lucian Avădiţei, în vârstă de 26 de ani, din Vicovu de Sus. În cabina microbuzului se mai aflau Ionuţ Avădiţei, în vârstă de 21 de ani, fratele şoferului, Mihai Buzincu, de 18 ani, ambii din Vicovu de Sus, şi Pavel Baciu, în vârstă de 20 de ani, din Vicovu de Jos.  

„Cu ocazia verificării interiorului autoutilitarei au fost identificate mai multe obiecte folosite la comiterea de furturi, precum și două perechi de mănuși. În urma percheziţiilor de la domiciliile suspecţilor au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a fi furate, material probator în cauză”, a explicat inspectorul principal Epureanu. Cei patru au fost prinşi chiar în timp ce căutau noi locaţii din care se fure, spun anchetatorii.

 

Acuzaţii anchetatori: Bunurile furate de cei patru, vândute pe net şi printr-un magazin din Gura Humorului

Cei patru sunt suspecţi de comiterea mai multor furturi, în jur de zece, în zona Vicov şi Câmpulung Moldovenesc, o parte ajunse la membrii minori ai primei grupări şi scoase la vânzare pe internet de aceştia, au precizat surse judiciare.

Cei patru suspecţi nu au recunoscut însă decât câteva tentative de furt şi furturi cu prejudicii mici.

Mai trebuie spus că descinderile de ieri l-au vizat şi pe proprietarul unui magazin din Gura Humorului, unde există indicii că au ajuns, pentru a fi vândute, o parte a bunurilor furate de cei patru.

La fel ca cei trei minori, şi cei patru suspecţi din a doua grupare au fost reţinuţi în baza ordonanţei pentru 24 de ore.

Anchetatorii susţin că suspecţii din cele două grupări au furat bani şi bunuri (foarte multe electrocasnice şi bunuri de uz casnic) care totalizează un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

 

81 de ceasuri, posibil furate din străinătate, ridicate de la doi suspecţi din Câmpulung Moldovenesc  

Plecând de la ancheta cu privire la cei şapte suspecţi amintiţi, ieri, în baza unor autorizaţii emise de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, s-au efectuat percheziţii şi la domiciliile a doi tineri din localitate. Existau date că aceştia deţin ceasuri de diferite mărci, majoritatea de provenienţă elveţieană, care au fost şi ele scoase la vânzare pe internet. 

De la domiciliile suspecţilor Lucian Barbu şi Ioan Darie au fost ridicate nu mai puţin de 81 de ceasuri.

„Proveniența acestora urmează a fi verificată la nivel național și internațional. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate şi identificarea tuturor conexiunilor şi legăturilor de natură infracţională existente între suspecţii identificaţi”, a mai precizat inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Dacă se va dovedi că ceasurile sunt originale, este posibil ca acestea să facă parte dintr-un „lot” de ceasuri de lux furate acum câteva luni de zile din Franţa.

 

Şapte suspecţi reţinuţi, nici unul arestat preventiv

Dosarul în care sunt cercetaţi cei şapte suspecţi în cazurile de furt a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe raza de competenţă a căruia au fost comise cele mai multe furturi. Procurorul de caz care instrumentează dosarul a decis aseară că toţi cei şapte pot fi cercetaţi în stare de libertate. În cazul a şase dintre ei procurorul a stabilit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe perioada anchetei, în timp ce unuia dintre suspecţi, un minor de 17 ani, i s-a impus doar interdicţia de a părăsi ţara. Cei şapte suspecţi urmau să rămână în arest până astăzi dimineaţă, când au expirat ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte tineri, încătuşaţi într-o reţea care fura bunuri şi le vindea la „promoţie”, pe internet.
 Vizualizări articol: 5242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Şapte tineri, încătuşaţi într-o reţea care fura bunuri şi le vindea la „promoţie”, pe internet3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parchetul de pe LÂNGĂ LEGE trimis de
( 9 oct 2013, 12:53:19
Dosarul [...] a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă LEGE, pe raza de incompetenţă a căruia au fost comise cele mai multe furturi.
2.   EL - procuror și EA - Gladiatoare * trimis de
( 9 oct 2013, 13:08:49
Da oare cine-o fi fost procurorul de caz?
Nu cumva îngâmfatul ăla de-o fost coleg **, în rubricile cerificatului de cositorie, cu Labinia - prezidenta de la celălalt cuib de vipere*** din Rădăuți?
----
* EL merge noaptea la procurat gladiole din curțile oamenilor iar EA le vinde a doua zi în piață.
** Zâc c-o fost, c-acuma nu mai e, că s-o dezmăritat așa de ochii lumii, ca să nu mai fie avalanșe de incompatibilități sau ca să nu mai scrie ziarele de afacerile de familie din inJustiția română.
*** Vipere, vipere, da-s tăte dintr-alea numai din anumite specii ultraveninoase. Adică de la aprod și șofer și până la grefieri și juzi, toți îs ca-n clanurile alea ale lui Francis Ford Coppöla: vro trii vicoli, vro doi rezuși, vro doi-trii ianuși.
Zici că-i S.C. „Iustiția” S.R.L. - societate cu răspundere limitată! (nici draaqu nu-i poate trage la răspundere pentru activitatea lor pompieristică și folclorică, efectuată după metoda lăutărească „Justiție după ureche”
2.1  RE: EL - procuror și EA - Gladiatoare * trimis de
( 9 oct 2013, 13:11:46
Găbitsa, no offense!
Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte!
Ăsta-i episodul 1.
Câte episoade a avut Young and restless?
(ia întreabă-l pe dom brigadir-șăf cum îi cu pchicătura chinezască!)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei