Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 232 (5439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima ediţie

Peste 500 de angajaţi din învăţământul sucevean sunt aşteptaţi astăzi, la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), prin Departamentul de Cultură, Sport şi Turism, organizează astăzi, 5 octombrie, prima ediţie a competiţiei sportive „Spartachiada profesorilor”, manifestare ce se adresează personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din învăţămţântul preuniversitar sucevean.

Peste 500 de angajaţi din învăţământ sunt aşteptaţi să participe la cele zece probe sportive propuse de organizatori - cros, ciclism, darts, fotbal, street ball, şah, tenis de masă, tenis de câmp şi volei fete/băieţi.

Potrivit lui Dumitru Irimia, coordonatorul Departamentului de Cultură, Sport şi Turism al ASIS, „scopul proiectului este acela de a promova un mod de viaţă sănătos în rândul grupului ţintă, de a forma şi dezvolta relaţii de cooperare şi prietenie, de a  dezvolta motivaţia prin practicarea sportului, dar şi de a promova valorilor toleranţei şi fair-play-ul”.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc de la ora 9.00, în parcarea din faţa corpului A al Universităţii „Ştefan cel Mare”, la manifestare fiind invitaţi să participe oficialităţi locale, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi parteneri.

După festivitate, participanţii vor lua parte la crosul propus de organizatori, pe următorul traseu: stadionul Areni – strada Alexandru cel Bun – Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” şi retur. Câştigătorii vor primi diplome, cupe şi medalii. După cros este programat concursul de ciclism pe şoseaua de centură a Sucevei, pe traseul Şcheia - intersecţia din Pătrăuţi şi retur.

Proba de volei fete se va desfăşura la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, cea de volei băieţi la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, street ball – Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, tenis de câmp – sala „Unirii” şi Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, şah – Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, tenis de masă – Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, fotbal – complex „Zamca” sau Balonul Universităţii „Ştefan cel Mare” şi darts la Club V.

 

„Profesorii ne-au solicitat să organizăm şi astfel de manifestări”

„Poate unii ne-ar întreba de ce realizăm astfel de activităţi în vremuri atât de grele pentru învăţământul românesc, însă colegii noştri ne-au solicitat şi organizarea acestui gen de acţiuni recreative, aşa luând naştere proiectul”, a mai precizat Irimia.

Potrivit acestuia, manifestarea va deveni o tradiţie în învăţământul sucevean.

Parteneri ai acţiunii „Spartachiada profesorilor” sunt: Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava şi Consiliul Local, Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, Federaţia Română „Sportul pentru toţi”, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Tipografia Celestin.

Evenimentul de sâmbătă face parte din proiectul „Profesorii altfel”, iniţiat de ASIS.

 

Cu prilejul lansării proiectului, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava şi-a prezentat noua formulă a conducerii

Conducerea Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava a organizat, ieri, prima conferinţă de presă în noua formulă de conducere.

Giani Leonte, preşedintele ASIS, a declarat: „Suntem o alianţă puternică. ASIS are 9.136 de membri, conform recensământului făcut de Ministerul Educaţiei Naţionale, în luna iunie a acestui an”.

Acesta a mai menţionat că alianţa este continuatoarea Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret”,iar conform organigramei definitivate în aprilie 2013, în ASIS au luat fiinţă cinci departamente: „Organizarea şi funcţionarea învăţământului”, condus de Gheorghe Şorodoc şi Aurelian Cocoranu, „Juridic” – Radu Corbotiuc, „Cultură, Artă şi Sport” – Dumitru Irimia, „Comunicare şi politici sindicale” –  Vasile Buduşanu, „Formare şi proiecte” – Giani Leonte. Totodată, Radu Corbotiuc, Gheorghe Şorodoc, Aurelian Cocoranu,  Dumitru Irimia şi Vasile Buduşanu sunt şi vicepreşedinţi ai ASIS.

„Suntem o echipă unită, iar colaborarea în această alianţă reprezintă un câştig pentru toţi angajaţii din învăţământul sucevean. Vorbind aceeaşi limbă, putem apăra interesele colegilor noştri”, a mai declarat Giani Leonte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de angajaţi din învăţământul sucevean sunt aşteptaţi astăzi, la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”.
 Vizualizări articol: 1668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 500 de angajaţi din învăţământul sucevean sunt aşteptaţi astăzi, la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Anispartachiada trimis de
( 5 oct 2013, 13:48:49
De ce nu se cheama "burebistiada"sau "daciada"sau burdujeniada ?E clar ajungem la kakaniada celoveskaia.
2.   De tot rasul trimis de
( 5 oct 2013, 15:31:26
Sunt curioasa sa stiu si cati profesori au participat. Conducerea sindicatului din Suceava, ravnea la un r.ahat mai mare decat cel din Piata Universitatii cu dansul pinguinului, si l-a castigat cu spartachiada. Au rezolvat toate problemele invatamantului, si actiunile recreative erau minusul activitatii lor. E jenanta si pentru un copil de gradinita justificarea acestei actiuni. Oare de ce suntem condamnati sa o cadem din rau in mai rau? Si pana cand???
2.1  RE: De tot rasul trimis de
( 6 oct 2013, 07:56:02
ce usor e sa arunci cu r..at in oameni de acasa de pe buda ilinca . trebuia sa ti misti fundul acolo la acea manifestare si cred ca ti schimbai parerea .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei