Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 232 (5439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

32 de producători din judeţul Suceava participă la Târgul de acasă „Produs în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea de-a cincea ediţie a Târgului de acasă „Produs în Bucovina” s-a deschis în cursul zilei de ieri în parcarea Iulius Mall Suceava. La ediţia de anul acesta a târgului participă 32 de producători, membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”, care le oferă celor care le vor vizita standurile sute de produse tradiţionale. La standurile celor 32 de expozanţi se pot găsi preparate din carne, specialităţi tradiţionale, preparate la grătar, caşcaval, şvaiţer, balmoş, brânzeturi, cozonaci, prăjituri, miere de albine, dulciuri, suc de mere, fructe, legume, bere şi bere de casă.La acestea se adaugă produsele oferite de meşterii populari, printre care icoane, lucrări în lemn, haine, ţesături sau costume tradiţionale. Tot în cadrul Târgului „Produs în Bucovina” sunt amenajate mai multe expoziţii de animale de rasă, cu vite, capre, oi, cai şi păsări. Pe lângă produsele oferite de cei 32 de producători suceveni, organizatorii târgului au pregătit pentru vizitatori mai mult spectacole de muzică populară.

La deschiderea Târgului „Produs în Bucovina” au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Ion Lungu, prefectul Florin Sinescu, vicepreşedintele CJ Suceava Alexandru Rădulescu. Printre cei care au vizitat ieri standurile producătorilor suceveni s-au numărat şi senatorul Gheorghe Flutur şi deputatul Sanda-Maria Ardeleanu.

 

Asociaţia „Produs în Bucovina” are 45 de membri

După ce autorităţile judeţene au vizitat standurile producătorilor şi au degustat din produsele acestora, preşedintele Asociaţiei „Produs în Bucovina”, Cristina Dumitrescu, a ţinut să precizeze că asociaţia are în momentul de faţă 45 de membri, precum şi un membru asociat, „ceramica Neagră Magopăţ”. Cristina Dumitrescu a arătat că cifra de afaceri a tuturor membrilor Asociaţiei „Produs în Bucovina” a fost de 90 de milioane de euro. Ea a mai arătat că în oferta membrilor asociaţiei se regăsesc 50 de produse tradiţionale cu atestate, iar trei producători au atestate ecologice.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a ţinut să precizeze că membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina” au reuşit să demonstreze că pot lucra împreună pentru ca această asociaţie să aibă succes. Nechifor a spus că membrii asociaţiei au dat dovadă de curaj şi iniţiativă, reuşind să transforme Târgul „Produs în Bucovina” într-un eveniment cunoscut la nivel naţional. Şeful administraţiei judeţene a declarat că Târgul „Produs în Bucovina” urmează să fie organizat şi la Iaşi şi Bucureşti.

Prezent la deschiderea târgului, primarul Sucevei a declarat că îl bucură faptul că de la an la an creşte numărul de producători care participă la Târgul „Produs în Bucovina”. „Deja <Produs în Bucovina> este un brand care poate să fie dezvoltat în continuare”, a subliniat Lungu.

El a arătat că în perioada 9 – 13 decembrie a.c. membrii asociaţiei vor fi invitaţi să participe la un târg tradiţional de Crăciun, care va avea loc în oraşul francez Laval. Primarul Sucevei a afirmat că după modernizarea Pieţei Centrale din Suceava, în incinta acesteia va fi un amenajat un spaţiu special pentru membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina”. Nu în ultimul rând, prefectul Florin Sinescu a apreciat modul în care cei 45 de membri ai asociaţiei au înţeles că trebuie să colaboreze pentru a-şi dezvolta activitatea. El a precizat că exemplul de succes al Asociaţiei „Produs în Bucovina” ar trebui aplicat şi la alte domenii de activitate, în special în turism.

„Cei 45 de membri ai Asociaţiei <Produs în Bucovina> au înţeles că numai asociaţi pot impune un brand naţional şi chiar internaţional”, a declarat Sinescu.

Târgul „Produs în Bucovina” va fi deschis până în cursul zilei de duminică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 32 de producători din judeţul Suceava participă la Târgul de acasă „Produs în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
32 de producători din judeţul Suceava participă la Târgul de acasă „Produs în Bucovina”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei