Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În noul an academic

Universitatea „Ştefan cel Mare” renunţă la cinci programe de studiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două programe de studii de licenţă şi patru programe de masterat nu vor mai funcţiona în anul academic 2013-2014, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

La licenţă, în noul an universitar, dispar specializările Echipamente pentru procese industriale (Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management) şi Geografie (Facultatea de Istorie şi Geografie).

Cât priveşte specializările de la masterat, în oferta universităţii nu se vor mai regăsi, în acest an, specializările: Protejarea, valorificarea şi managementul teritoriului (Facultatea de Istorie şi Geografie), Semiotica limbajului în mass-media şi publicitate (Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării) şi Administrarea afacerilor europene (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică).

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, „ca şi anul trecut, Senatul USV a stabilit un număr minim de studenţi pentru a activa un program de studiu, în vederea eficientizării activităţii educaţionale. Vom asista şi în anii următori la o derulare periodică a diferitelor programe, într-un an vor fi activate unele, în alt an se vor activa altele”.

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de admitere în ciclurile de studii universitare de licenţă prevedea ca în anul universitar 2013-2014 să funcţioneze doar programele de studii care vor aduna un număr minim de 30 de studenţi. În condiţiile în care un program de studii nu a însumat, după sesiunea de înmatriculare, minim 30 de studenţi, candidaţii au fost transferaţi la unul dintre programele indicate în lista de opţiuni a absolventului.

Pentru anul universitar 2012-2013, regulamentul USV permitea activarea programelor care însumau 20 de studenţi, condiţie nerentabilă, după cum susţin reprezentanţii USV.

 

Două specializări noi, la master

De partea cealaltă, în programa USV apar două masterate noi acreditate, unul la Facultatea de Inginerie Alimentară - Management în industria alimentară, alimentaţie publică şi nutriţie specială şi un altul în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică - Diagnostic şi evaluare economico-financiară.

„An de an, veţi observa masterate noi, dar şi masterate la care renunţăm. În special la programele de masterat trebuie să fim extrem de dinamici, pentru că cerinţele pieţei muncii se schimbă de la an la an. Trebuie să funcţioneze programele potrivite pentru starea actuală a pieţei muncii”, a mai completat Valentin Popa.

În anul academic 2013-2014, la USV funcţionează 44 de programe de studii (formele de învățământ cu frecvență și la distanță) şi 33 programe de masterat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” renunţă la cinci programe de studiu.
 Vizualizări articol: 3481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” renunţă la cinci programe de studiu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei