Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

De mâine

Abonamentele TPL sunt mai scumpe cu 10%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Călătoriile cu autobuzele şi microbuzele TPL, în baza abonamentelor, sunt mai scumpe cu 10%, începând de miercuri, 2 octombrie.

Majorarea cu 10% a tarifelor TPL la abonamente a fost decisă luni, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local. Solicitarea TPL, respinsă în şedinţa de joia trecută, în lipsa unui singur vot, a fost repusă în discuţie, ca  fiind o problemă urgentă, de care depinde asigurarea transportului public local de acum înainte.

„În urma discuţiilor cu cei din AGA de la TPL şi a evenimentului de sâmbătă, când un autobuz a luat foc, am decis să repunem în discuţie proiectul. Cei de la TPL au mare nevoie de bani la reparaţii. Trebuie să le dăm o gură de oxigen, să aibă ceva încasări în plus faţă de posibilităţile financiare actuale, pentru a putea menţine funcţional parcul auto”, a motivat Ion Lungu readucerea în discuţie a modificărilor tarifare.

 

66 de lei, noul cost al unui abonament lunar TPL

Scumpirea abonamentelor de călătorie pentru mijloacele de transport TPL va fi resimţită de suceveni de miercuri, când vor fi puse la vânzare abonamentele cu preţ modificat.

Astfel, un abonament lunar valabil pe toate liniile va costa  66 de lei, cel  valabil timp de 15 zile pe toate liniile – 40 de lei, iar cel valabil şapte zile pe toate liniile – 24 de lei.

Astăzi, abonamentele TPL, valabile pe toate liniile, pot fi procurate încă la vechile preţuri, de 60 de lei pentru o lună de zile, 36 de lei pentru 15 zile şi 22 de lei pentru o săptămână.

Modificările tarifare aprobate ieri nu afectează abonamentele cu preţ redus pentru elevi şi studenţi, care rămân la un preţ de 15 lei.

 

Diferenţele din încasări, necesare pentru întreţinerea parcului auto

Problemele financiare cu care se confruntă TPL sunt cauzate atât de scăderea numărului de călători, creşterea preţului carburanţilor, cât şi de îmbătrânirea parcului auto.

„După numărul de kilometri parcurşi, autobuzele TPL ar trebui să fie casate. După perioada de funcţionare mai au unele dintre ele un an sau doar jumătate de an. Anul viitor vor împlini opt ani de când au fost aduse. De asta este nevoie de mai mulţi bani pentru reparaţii. Din cauza suprasolicitării au apărut probleme la instalaţiile electrice ale autobuzelor, s-au scopt o parte din cabluri, fac scurtcircuit şi apar aceste incendii”, a explicat ieri primarul Ion Lungu situaţia cu care se confruntă societatea de transport public local.

Edilul sucevean a precizat că, dacă la preţul biletului, TPL este la acelaşi nivel cu alte oraşe din ţară, la preţul abonamentelor este doar la jumătate, în alte oraşe costul unui abonament lunar fiind de 120 de lei.

„Ne poate judeca mult mai aspru populaţia dacă transportul public intră în blocaj, decât pentru faptul că au de plătit cu şase lei mai mult la abonamente”, a adăugat Lungu.

Scumpirea abonamentelor TPL cu 10% a fost aprobată la limită, cu 12 voturi „pentru” şi şase abţineri, în condiţiile în care săptămâna trecută a fost respinsă, cu 11 voturi „pentru” şi 8 abţineri. Pentru a fi aprobat un astfel de proiect este nevoie de votul a 50% plus 1 din totalul consilierilor locali (23), nu doar al celor prezenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentele TPL sunt mai scumpe cu 10%.
 Vizualizări articol: 2203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Abonamentele TPL sunt mai scumpe cu 10%5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei