Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cumplit

Un tânăr mort, alţi trei răniţi, din cauza unui inconştient care conducea un tractor cu remorcă nesemnalizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, care conducea un tractor cu o remorcă încărcată cu scânduri, nesemnalizată, a provocat un cumplit accident rutier, care a dus la decesul unui tânăr în vârstă de 18 ani şi rănirea a încă trei tineri.

Tragedia s-a produs vineri noapte, în jurul orei 22.15, pe DN 29 A, la ieşirea din Zvoriştea spre Suceava. Cei patru tineri se aflau într-un autoturism Audi şi veneau spre Suceava. Tractorul se deplasa pe acelaşi sens de mers, iar şoferul autoturismului nu a reuşit să evite impactul cu obstacolul apărut brusc în faţă.

 

Remorcă confecţionată artizanal, supraîncărcată cu lemn şi fără nici o urmă de semnalizare 

Ionel Sfichi, în vârstă de 18 ani, din municipiul Suceava, conducea un autoturism Audi A4. Alături de el, în maşină, se aflau Marius Bernicu, în vârstă de 18 ani, din Zvoriştea, pasager pe scaunul din dreapta faţă, Petrică Bechiu, de 19 ani, şi Andrei Barariu, de 16 ani, tot din Zvoriştea, ultimii doi pe bancheta din spate.   

Toţi patru fuseseră la rude, în comuna Zvoriştea, iar la acea oră veneau spre Suceava.

Petru Pânzaru, în vârstă de 70 de ani, domiciliat în comuna Zvoriştea, conducea pe acelaşi sens de mers un tractor U 445, care tracta o remorcă neînmatriculată şi neînregistrată, în care erau încărcate deşeuri din lemn. Este vorba de o remorcă confecţionată artizanal, care nu are ce căuta pe un drum public. Pentru ca gradul de inconştienţă al şoferului să fie maxim, remorca, al cărei gabarit era depăşit de încărcătură, nu era semnalizată în nici un fel. 

 

Moartea groaznică a unui tânăr de 18 ani

Şoferul în vârstă de 18 ani nu a văzut tractorul şi a intrat în plin în lemnele din remorcă. Încărcătura a intrat prin parbriz, pe partea dreaptă a maşinii, pe locul unde se afla celălalt tânăr de 18 ani, Marius Bernicu.

Unul din martorii care au ajuns primii la tragedie, Ştefan Andriesei, a declarat: “Remorca tractorului nu era semnalizată, iar maşina a intrat direct în ea. Şoferul nu cred că avea viteză, eu eram la o sută de metri în spatele lui. Se putea întâmpla oricui, chiar dacă circula şi cu 30 de kilometri la oră şi se trezea cu obstacol în faţă”.

Personalul medical SMURD ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru pasagerul din dreapta, care era decedat, cu o gravă leziune în zona capului. Ceilalţi trei tineri au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava. Ei au fost diagnosticaţi ulterior cu leziuni destul de grave, însă sunt în afara oricărui pericol.

 

„Măcar o amărâtă de vestă reflectorizantă să fi fost agăţată pe undeva...”

Cei mai mulţi dintre şoferii care au ajuns la faţa locului erau revoltaţi de cum se poate muri cu zile pe un drum naţional.

„Nici o semnalizare, nimic, măcar o amărâtă de vestă reflectorizantă să fi fost agăţată pe undeva... Părerea mea este că nici un şofer nu putea vedea la timp remorca, mai ales dacă circula cu fază scurtă. Oricare putea să moară dacă avea ghinionul să ajungă în spatele acestui tractor”, a declarat Sergiu Leontescu.

 

Şoferul în vârstă de 70 de ani, relaxat şi cu justificări penibile

Şoferul tractorului, Petru Pânzaru, a avut o atitudine şocant de relaxată la faţa locului.

Întrebat cum s-a produs accidentul, acesta a declarat că trebuie întrebat şoferul autoturismului Audi şi nu el.

„Eu eram pe dreapta, mergeam încet, regulamentar, iar încărcătura nu depăşea triplele de la tractor. Nu se vede?”, încerca să se justifice şoferul în vârstă de 70 de ani.

În momentul în care ziariştii au insistat cu întrebările legate de semnalizare, acesta a început să râdă şi să spună că jurnaliştii pun întrebări fără să ştie despre ce este vorba. Cert este că acesta, cel puţin imediat după tragedie, nu şi-a asumat nici o culpă în producerea tragediei.

El va răspunde penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unei remorci neînmatriculate.

 

Remorca nu avea nici un sistem de iluminare sau dispozitive reflectorizante

Ancheta poliţiei a confirmat că vina principală pentru producerea accidentului îi aparţine şoferului tractorului. 

Subinspectorul Alexandru Duţuc, din cadrul Biroului Rutier Suceava, a declarat: „Din primele verificări rezultă că şoferul autoturismului Audi a lovit remorca unui tractor, care nu era înmatriculată şi nu avea nici un sistem de iluminare sau dispozitive reflectorizante”.    

El a mai precizat că şoferul tractorului deţine permis de conducere valabil pentru conducerea tractoarelor şi utilajelor agricole, iar în urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta nu consumase alcool.

În ceea ce-l priveşte pe tânărul care conducea autoturismul Audi, din cauza stării de sănătate acesta nu a putut fi verificat cu etilotestul, însă la spital i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr mort, alţi trei răniţi, din cauza unui inconştient care conducea un tractor cu remorcă nesemnalizată.
 Vizualizări articol: 6709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un tânăr mort, alţi trei răniţi, din cauza unui inconştient care conducea un tractor cu remorcă nesemnalizată5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legi tampe trimis de
(30 sep 2013, 20:39:23
Legile's tampite la noi, dupa 65 ani, eu consider necesar ca fiecare cond. auto ar trebui , sa dea testare la max.2 ani, daca mai este apt sa conduca - nu ca acum bosorog , care are pe constiinta un tanar nevinovat(daca are constiinta)!
2.   Comentariu trimis de
(30 sep 2013, 23:22:34
Acest hodorog inconstient de 70 de ani as fi vrut sa-l vad daca ar fi fost tot asa de relaxat daca ar fi intrat un camion de mare tonaj sa-l faca bucati impreuna cu remorca si tractorul sau de rahat nu acei 3 tineri masina mica Audi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei