Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Construcţii

Sediul Judecătoriei din Fălticeni va fi finalizat anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sediul Judecătoriei din Fălticeni va fi finalizat în cursul acestui an. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat că pentru terminarea lucrărilor au fost alocate fondurile necesare, un sprijin în acest sens fiind oferit de senatorul PSD de Fălticeni, Ovidiu Donţu. Coman a precizat că personal nu a fost de acord ca sediul Judecătoriei din Fălticeni să fie construit în centrul oraşului. „Avem două clădiri în municipiul Fălticeni cu aceleaşi probleme. Catedrala şi sediul Judecătoriei. Lumea cu care mă întâlnesc îmi spune că nu trebuiau amplasate aici pentru că ba sunt prea mari, ba prea mici, ba sunt prea înalte. Şi avem două variante, ca să discutăm realist. Ori le terminăm, ori le dărâmăm. A doua variantă nu intră în calcul, pentru că suntem oameni raţionali, deci vorbim de finalizarea lor. Nici mie nu-mi place sediul Judecătoriei în centrul oraşului, şi când am fost consilier local am votat împotriva acestui amplasament. Nu am votat împotriva Judecătoriei, ci împotriva amplasării în centrul oraşului, şi în continuare nu sunt de acord. Dar este o chestiune care trebuie terminată”, a precizat Cătălin Coman.

El a mai spus că, de când a preluat funcţia de primar, a acordat tot sprijinul pentru finalizarea construcției sediului Judecătoriei, având în vedere că, dacă nu se întâmpla acest lucru, în centrul municipiului ar fi existat o „clădire neterminată, urâtă, nefuncţională şi periculoasă”.

 

Primăria a alocat 340.000 de lei pentru Catedrala Ortodoxă din centrul Fălticeniului

Făcând referire la Catedrala Ortodoxă din centrul Fălticeniului, Cătălin Coman a spus că pentru prima dată, în 2013, primăria a alocat o sumă consistentă pentru continuarea lucrărilor. Coman a spus că suma alocată de municipalitate anul acesta a fost de 340.000 de lei (3,4 miliarde de lei vechi. Primarul din Fălticeni a arătat că pentru lucrările necesare până la prima sfinţire a catedralei, adică terminarea construcţiei, fără pictură, ar mai fi necesară o sumă de două milioane de lei.

„Şi aici sunt discuţii, pentru că e o construcţie începută în urmă cu 20 de ani. Iar finalizarea catedralei se leagă de unul dintre proiectele pe care vrem să le demarăm la Fălticeni, respectiv refacerea pieţei Nada Florilor. Plus că avem fântâna arteziană din centrul oraşului. Sună hazliu, dar când am vrut să-i dăm drumul vara asta am constatat că toată infrastructura de dedesubt a fost furată în totalitate. Nu mai e nici un milimetru de ţeavă”, a mai precizat Cătălin Coman.

Nu în ultimul rând, el a făcut referire şi la lucrările de la noul spital municipal din Fălticeni, afirmând că pentru această investiţie au fost alocate trei milioane de lei.

„Premierul Victor Ponta ne-a promis că va aloca fonduri pentru finalizarea acestei investiţii. Şi din discuţiile pe care le-am avut cu firmele care lucrează la construcţia spitalului, anul acesta ar mai putea să facă lucrări de circa opt milioane de lei”, a declarat Coman, care a mai adăugat că spitalul trebuie să fie finalizat în cursul anului 2014. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sediul Judecătoriei din Fălticeni va fi finalizat anul acesta.
 Vizualizări articol: 1135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sediul Judecătoriei din Fălticeni va fi finalizat anul acesta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei