Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 218 (5425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenţie

Sanda-Maria Ardeleanu sare în ajutorul profesorilor pensionari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu le ia apărarea profesorilor care s-au pensionat după intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar. Într-o interpelare adresată ministrului Muncii, Maria Câmpeanu, deputatul sucevean arată că mai mulţi profesori pensionari din judeţul Suceava i-au sesizat faptul că după intrarea în vigoare a acestei ordonanţe sunt dezavantajate deoarece în cazul lor nu se respectă principiul contributivităţii, iar pensiile lor sunt şi vor fi mai mici decât ale colegilor care s-au pensionat înainte de 2009 sau care se vor pensiona după 2016.

Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că aceste cadre didactice din judeţul Suceava s-au adresat, în repetate rânduri, Instituţiei Avocatului Poporului, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, contestând şi în justiţie actul normativ în cauză.

„Demersurile s-au dovedit ineficiente, deoarece instanţele de judecată nu pot pot obliga angajatorii să achite contribuţiile la fondul de asigurări sociale şi de sănătate aferente creşterilor salariale deoarece Legea 230/2011 prin care se aprobă respectiva Ordonanţă de Urgenţă prevede plata eşalonată a acestora. Astfel, diferenţele de plăţi cuvenite la pensie persoanelor în cauză nu pot fi recuperate nici prin justiţie”, a ţinut să precizeze Ardeleanu.

Ea i-a solicitat ministrului Muncii să precizeze dacă intenţionează să propună modificări sau completări la actele legislative în cauză, în vederea anulării discriminării care a fost sesizată de profesorii pensionari suceveni, dar şi dacă actualul Guvern „are în vedere un efort bugetar pentru executarea titlurilor executorii emise anterior intrării în vigoare a OUG nr. 71/2009”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu sare în ajutorul profesorilor pensionari.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Sanda-Maria Ardeleanu sare în ajutorul profesorilor pensionari2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spre aducere aminte trimis de
(19 sep 2013, 17:07:19
Madam Ardeleanu e dintre cei care au votat reducerea salariilor a bugetarilor. De ce mananca ... acuma? E simplu si logic. Atunci ca si acuma, vroia loc in parlament. Acuma spera pentru un viitor la fel de bun, pentru ea evident, ca si atunci.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei