Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 218 (5425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Curse aeriene

Nechifor a propus companiei Tarom suplimentarea zborurilor de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat în cursul zilei de ieri că a propus companiei Tarom să suplimenteze numărul zborurilor de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. Nechifor a precizat că propunerea a fost ca Tarom să opereze de pe aeroportul sucevean şi cu o cursă de zi. În momentul de faţă Tarom are un singur zbor Suceava – Bucureşti şi retur. Şeful administraţiei judeţene a arătat că una dintre soluţiile propuse companiei Tarom a fost înfiinţarea unei curse aeriene pe ruta Bucureşti – Suceava - Cluj-Napoca şi retur.

„Eu am discutat în termeni economici despre această propunere şi cred că ar putea fi un proiect fezabil o cursă Suceava – Cluj-Napoca. Asta deoarece sunt foarte multe zboruri de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre ţările din Europa, iar acum cei care zboară de la Cluj preferă să meargă cu maşinile”, a spus Nechifor, care a mai adăugat că în acest demers speră să aibă şi sprijinul autorităţilor din Botoşani, având în vedere că Aeroportul „Ştefan cel Mare” deserveşte şi acest judeţ.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a precizat că zborurile de pe aeroportul din Salcea nu vor fi întrerupte pe perioada realizării lucrărilor de modernizare a aeroportului, având în vedere că pe perioada implementării acestui proiect va exista în permanenţă o porţiune de pistă de 1.200 de metri  care va putea fi folosită pentru aterizarea şi decolarea avioanelor.

La rândul său, directorului Aeroportului „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţa, a declarat că lucrările de modernizare vor fi finalizate în luna februarie 2015. Măriuţa a arătat că în momentul de faţă firma care a câştigat licitaţia, SC Tehnic Asist din Botoşani, lucrează la organizarea de şantier, urmând ca în perioada imediat următoare să înceapă lucrările la noul turn de control şi la uzina electrică.

Reamintim că firma Tehnic Asist, cu sediul în localitatea Cătămărăşti Deal, judeţul Botoşani, a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Suceava pentru modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj la Aeroportul “Ştefan Cel Mare” de la Salcea, proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Transport. Valoarea ofertei câştigătoare a fost de 105 milioane de lei fără TVA, sub valoarea estimată a contractului, care a fost de 133 de milioane de lei fără TVA. Potrivit proiectului, investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizaera sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data semnării contractului, iar perioada de garanţie este de 60 de luni. După încheierea investiţiei, pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor a propus companiei Tarom suplimentarea zborurilor de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Nechifor a propus companiei Tarom suplimentarea zborurilor de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei