Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 215 (5422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Târgul Alimenta Bucovina

Sucevenii au mâncat fasole cu afumătură, gătită în cel mai mare cazan din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 1.000 de suceveni au avut parte sâmbătă de câte o delicioasă porţie de fasole la ceaun, cu afumătură, gătită în cel mai mare cazan din ţară, de doi bucătari profesionişti, vedete de televiziune.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, în jurul amiezii, în parcarea Shopping City Suceava, care, timp de trei zile, a găzduit o nouă ediţie a Târgului Alimenta Bucovina.

Aromele îmbietoare care se răspândeau din imensul cazan pus pe foc, în care bucătarii trebuiau să mestece cu toată puterea lor, cu o paletă imensă, dar şi cu un polonic pe măsură, au atras imediat o mulţime de pofticioşi, dornici să guste mâncarea făcută la cazan.

De altfel, „mitul” mâncării făcute la cazan, ca fiind mai gustoasă ca oricare alta, nu a fost demolat nici de această dată, după cum au confirmat sucevenii care au gustat-o:

„Puternică de tot, într-adevăr bucovineană, aşa cum se face aici. Mâncarea la cazan e cea mai bună, mai bună ca la trupele NATO!”, a spus unul din cei care tocmai terminau o porţie consistentă de fasole cu afumătură. „Ca în armată, foarte bună!”, a exclamat altul, cu faţa radiind de încântare.

Nici gospodinele nu s-au dat în lături din a gusta din mâncarea pe care o fac şi ele acasă uneori, dându-i o notă maximă.

 

50 de kg de ceapă, 100 kg de fasole....

Cele peste 1.000 de porţii de fasole cu carne, puse la dispoziţie de organizatori, în colaborare cu Grill World Catering, au fost gătite de doi dintre finaliştii de la Master Chef - Mehrzad Moghazehi şi Alex Cârţu.

„1.000 de porţii le facem fluierând, după experienţa de acum câteva săptămâni, când am dat 3.700 de porţii. Fasolea a fost făcută mai aromată, cu un iz oriental. Am folosit chimion, curry verde, puţin chimen, coriandru... chestii pe care noi le considerăm de bază atunci când faci fasole”, mărturiseşte Alex „Teacher” Cârţu, în timp ce umple caserolele cu fasolea aburindă şi le întinde, cu pâine, tacâmuri şi serveţele, celor aşezaţi la coadă, ajunşi în dreptul său.

Persanul Mehrzad Moghazehi, stabilit de peste 20 de ani în România, manevrează polonicul care e cât el de mare, luând fasole de pe foc şi alimentând-i pe cei care se ocupă de umplerea caserolelor cu delicioasa compoziţie la care au lucrat de zor, când ziua se îngâna cu noaptea.

„Noi suntem aici de la 6 dimineaţa, era foarte frig, am făcut un foc şi ne-am încălzit, ca să putem să ne apucăm de treabă. Fasolea a fost pusă în apă de aseară, iar legumele le-am tocat pe loc. Nu e greu, deşi pare. Atunci când te apuci să toci ceapa nu mai contează dacă sunt 20 de kg sau 40 de kg. Acesta este cel de-al doilea record, după cel de la Tecuci, unde am servit 3.700 de porţii. Am mai avut ceaunul ăsta plin cu sangria, vin fiert, orez cu lapte, dar şi cu mămăliguţă cu trandafiri”, povesteşte Mehrzad, care oferă pe site-ul său, reţetedetop.ro, detalii despre reţetele pe care le face.

Pentru cei care vor să regăsească savoarea bucatelor gustate la Târgul Alimenta, lista ingredientelor necesare e simplă – 50 de kg de ceapă, 40 de ardei roşii şi verzi, 30 de morcovi şi 100 de kg de fasole, mirodenii şi, bineînţeles, afumătura. Poftă bună!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au mâncat fasole cu afumătură, gătită în cel mai mare cazan din ţară.
 Vizualizări articol: 2106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevenii au mâncat fasole cu afumătură, gătită în cel mai mare cazan din ţară5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 sep 2013, 16:54:06
dupa toate portiile..va da-ti seama ce de basini mai apoi...cred ca miroasea mai ceva ca la malllaughing))) hahahha

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei